milady milady

Arvostelussa Amazon Primen elokuva: Kolme muskettisoturia: Milady

Ajankohtaista AmazonPrime Arvostelu Elokuvat Suoratoisto

Louvresta Buckinghamin palatsiin, Pariisin katuojista La Rochellen piiritykseen… Uskonsodat ja brittien hyökkäyksen uhka ovat jakaneet kuningaskunnan. Kourallinen miehiä ja naisia käy taisteluun ja sitoo kohtalonsa Ranskan kohtaloon.

Arvostelussa Amazon Primen ranskalainen Les trois mousquetaires:MiLady eli kolmen muskettisoturin seikkailuja ranskan kielellä Ranskassa – aivan kuten alunperin pitikin.

Les Trois Mousquetaires: Milady on jatko-osa vuoden 2023 Les Trois Mousquetaires: D’Artagnan -elokuvalle, ja se jatkaa Alexandre Dumas’n klassikkoromaaniin perustuvaa tarinaa. Elokuva keskittyy Milady de Winterin hahmoon, joka on yksi kirjallisuuden ikonisimmista ja monimutkaisimmista femme fatale -hahmoista. Tämä elokuva tuo esiin hänen taustansa, motiivinsa ja roolinsa Ranskan hoveissa ja salaliitoissa.

Ohjaaja Martin Bourboulon onnistuu luomaan jännittävän ja visuaalisesti näyttävän elokuvan, joka kunnioittaa alkuperäistä tarinaa, mutta tuo siihen myös uusia ulottuvuuksia. Elokuva tarjoaa katsojille draamaa, toimintaa ja ripauksen romantiikkaa, kaikki Miladyn mysteerin ympärille kietoutuen.

► Alkuperäinen nimi: Les trois mousquetaires: MiLady ► Ohjaus: Martin Bourboulon ► Näyttelijät: François Civil, Vincent Cassel, Romain Duris, Pio Marmaï, Eva Green ► Tuotantovuosi: 2024 ► Tuotantomaa: Ranska

Juoni ja teemat

Les Trois Mousquetaires: Milady vie katsojat syvemmälle Milady de Winterin maailmaan, paljastaen hänen menneisyytensä, motiivinsa ja monimutkaiset suhteensa päähenkilöihin, erityisesti muskettisotureihin. Juoni pyörii Miladyn ja Athoksen välisen jännitteisen suhteen ympärillä, ja se avaa uusia näkökulmia aiemmin mustavalkoiseksi esitettyihin hahmoihin.

Elokuva käsittelee teemoja, kuten vallanhimoa, petosta ja lunastusta. Milady on monisäikeinen hahmo, jota ei voi helposti määritellä hyväksi tai pahaksi. Hänen tarinansa haastaa katsojan pohtimaan moraalisia kysymyksiä ja ymmärtämään hahmojen motiiveja syvällisemmin. Tämä tekee elokuvasta paljon muutakin kuin pelkän toiminnantäyteisen seikkailun; se on myös psykologinen tutkielma vallasta ja petoksesta.

Näyttelijäsuoritukset

Eva Green loistaa pääroolissa Milady de Winterinä. Hän tuo hahmoonsa intensiteettiä, älykkyyttä ja vaarallista viehätysvoimaa. Greenin roolisuoritus on elokuvan keskipiste, ja hänen kykynsä esittää monimutkaista ja ristiriitaista hahmoa tekee Miladysta entistäkin kiehtovamman.

Muut näyttelijät, kuten Vincent Cassel Athoksena ja François Civil D’Artagnanina, tukevat hyvin Greenin suoritusta. Casselin ja Greenin välinen kemia on erityisen vaikuttavaa, ja heidän hahmojensa väliset kohtaukset ovat elokuvan kohokohtia. Näyttelijöiden suoritukset ovat kauttaaltaan vahvoja, ja he tuovat Dumas’n klassikkohahmot eloon tavalla, joka kunnioittaa alkuperäistä materiaalia, mutta lisää siihen myös uusia ulottuvuuksia.

Kun vielä elokuva on kuvattu oikeissa lokaatioissa, ollaan todellisen seikkailuelokuvan äärellä.

Visuaalinen ilme ja ohjaus

Elokuvan visuaalinen tyyli on upea ja historiallisen tarkan lavastuksen ja pukusuunnittelun ansiosta katsoja tuntee todella astuvansa 1600-luvun Ranskan hoviin. Ohjaaja Martin Bourboulon hyödyntää upeasti Ranskan linnamaisia ympäristöjä ja luo tunnelman, joka on samaan aikaan ylellinen ja uhkaava.

Kuvaus ja valaistus ovat tyylikkäitä, ja ne tukevat hyvin elokuvan tummaa ja mystistä tunnelmaa. Toimintakohtaukset on koreografioitu tarkasti, ja ne ovat yhtä aikaa näyttäviä ja realistisia. Ohjaus pitää tarinan tiukasti koossa ja varmistaa, että elokuva etenee sujuvasti ja jännitteisesti.

Käsikirjoitus ja dialogi

Elokuvan käsikirjoitus on hyvin rakennettu, ja se onnistuu tasapainottamaan toimintaa, draamaa ja syvällistä hahmojen kehitystä. Dialogi on terävää ja tarkoituksenmukaista, mikä tuo esiin hahmojen monimutkaiset suhteet ja juonittelut. Käsikirjoitus pysyy uskollisena Dumas’n alkuperäiselle romaanille, mutta se lisää siihen moderneja sävyjä, jotka tekevät tarinasta kiinnostavan myös nykyaikaiselle yleisölle.

Miladyn hahmon syventäminen on erityisen onnistunutta, ja käsikirjoitus antaa katsojille mahdollisuuden ymmärtää hänen motiivejaan ja taustojaan paremmin. Tämä tekee elokuvasta enemmän kuin pelkän seikkailun; se on myös hahmokeskeinen draama, joka tutkii vallan, rakkauden ja koston monimutkaisia teemoja.

Vahvuudet ja heikkoudet

Elokuvan suurimmat vahvuudet ovat sen visuaalinen ilme, näyttelijäsuoritukset ja kyky tuoda uusi näkökulma klassiseen tarinaan. Eva Greenin roolisuoritus on erityisen mieleenpainuva, ja elokuvan ohjaus sekä käsikirjoitus tukevat hänen hahmoaan erinomaisesti. Visuaalinen tyyli ja historiallisen aikakauden tuntu tekevät elokuvasta immersiivisen kokemuksen.

Heikkouksia löytyy lähinnä elokuvan paikoin hitaasta temposta ja siitä, että juoni voi tuntua hieman ennakoitavalta, erityisesti niille, jotka ovat tuttuja alkuperäisen tarinan kanssa. Vaikka elokuva yrittää syventää Miladyn hahmoa, kaikki katsojat eivät välttämättä koe hahmon kehitystä yhtä vaikuttavana tai uskottavana.

Kohderyhmä

Les Trois Mousquetaires: Milady on suunnattu erityisesti historiallisten draamojen ja seikkailuelokuvien ystäville, jotka arvostavat klassisten tarinoiden modernia tulkintaa. Elokuva vetoaa myös niihin, jotka pitävät monimutkaisista ja moniulotteisista hahmoista, sillä Milady de Winter on yksi kirjallisuuden kiehtovimmista hahmoista.

Elokuva ei välttämättä sovi niille, jotka kaipaavat kevyempää viihdettä tai nopeampitempoista toimintaa. Kuitenkin, jos on kiinnostunut syvällisestä hahmotutkielmasta ja visuaalisesti upeasta elokuvakokemuksesta, Les Trois Mousquetaires: Milady tarjoaa paljon nautittavaa.

Arvio ja yhteenveto

Les Trois Mousquetaires: Milady on onnistunut jatko-osa, joka syventää klassista tarinaa ja tuo esiin Milady de Winterin monimutkaisen hahmon. Eva Greenin vaikuttava roolisuoritus ja elokuvan visuaalinen loisto tekevät siitä katsomisen arvoisen elokuvan historiallisten draamojen ystäville.

Vaikka elokuvassa on joitain hitaita kohtia ja juonen ennakoitavuutta, sen vahvuudet ylittävät heikkoudet. Les Trois Mousquetaires: Milady tarjoaa rikkaan ja moniulotteisen katselukokemuksen, joka jättää katsojan pohtimaan vallan ja petoksen teemoja vielä pitkään elokuvan päätyttyä.

Suosittelemme elokuvaa, mikäli kolme muskettisoturia ja tämä aikakausi kuuluvat suosikkeihisi.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa