those about to die those about to die

Arvostelussa MTV:n Those About to Die

Ajankohtaista Arvostelu Katsomo Luettavaa MTV Sarjat Suoratoisto

Syyskuussa alkoi MTV:llä Anthony Hopkinsin tähdittämä Rooman valtakuntaan sijoittuva kymmenosainen sarja Those About to Die. Se kertoo Rooman keisareiden ajasta, gladiaattoreista, legioonista, rahasta ja vallasta, mutta minkälainen sarja on kyseessä?

MTV3uutuussarja Those About to Die lupaa viihdyttävää historiallista draamaa Rooman valtakunnan loiston ja rappion keskellä. Sarja perustuu Daniel P. Mannixin samannimiseen romaaniin ja tuo katsojien eteen vaikuttavan näyttelijäkaartin, johon kuuluu muun muassa Anthony Hopkins keisari Vespasianuksena. Sarja pyörii Vespasianuksen viimeisten elinvuosien ympärillä, jolloin hän joutuu tekemään ratkaisevan päätöksen seuraajastaan. Valinta kahden poikansa, kenraali Tituksen ja poliitikko Domitianuksen välillä, tuo esiin valtataistelun ja juonittelun, jota sarja tarjoaa runsain mitoin.

Kuten odottaa saattaa, Anthony Hopkins tuo Vespasianuksen roolissa mukaan vaikuttavan läsnäolon. Hänen osuutensa sarjassa ei ole erityisen pitkä, mutta jokainen kohtaus, jossa Hopkins esiintyy, tuntuu tärkeältä. Hänen roolinsa antaa syvyyttä Rooman valtakunnan johdon dilemmaihin, kun hän yrittää löytää seuraajan, joka edustaisi parhaiten Rooman ja sen kansalaisten etuja.

Gladiattorit ja valta – taistelua areenalla ja sen ulkopuolella

Sarjan keskiössä ovat gladiaattoritaistelut, vaunukilpa-ajot ja valtapelit. Tämä on klassinen asetelma, joka tuo näyttävästi esille Rooman valtakunnan aikakauden rikkaudet ja raa’an todellisuuden. Pääosissa nähdään myös Game of Thrones -sarjasta tuttu Iwan Rheon, joka esittää rikollispomo Tenaxia. Tenax pyörittää vedonlyöntiä ja haaveilee mahdollisuudesta kohota Rooman eliitin joukkoon. Tenaxin ja muiden hahmojen tarinat kietoutuvat yhteen, kun valta, politiikka ja urheilu kohtaavat.

Those About to Die onnistuu yhdistämään henkilökohtaiset kohtalot ja suuremmat valtataistelut. Näyttävillä taisteluareenoilla kuvattu sarja tarjoaa visuaalisesti vaikuttavaa toimintaa, joka kuvastaa Rooman valtakunnan brutaalia puolta. Samalla se tutkii valtarakenteita ja ihmisten kunnianhimoa – kuinka pitkälle ollaan valmiita menemään saavuttaakseen vallan ja aseman.

Näyttelijäkaarti ja hahmot

Sarjassa on monia mielenkiintoisia hahmoja, joiden tarinat kietoutuvat yhteen valtataistelun ja areenan maailmassa. Anthony Hopkins esittää keisari Vespasianusta, jonka elämän ehtoopuolen suurin tehtävä on valita seuraaja kahdesta pojastaan. Hänen poikiaan, Titus Flavianusta ja Domitianus Flavianusta, esittävät Tom Hughes ja Jojo Macari.

Iwan Rheonin esittämä Tenax on rikollispomo, joka näkee tilaisuutensa koittaneen. Hänen lisäkseen sarjassa nähdään Sara Martins numidialaiskauppias Calaana sekä Moe Hashim hänen taistelijapoikanaan Kwamena. Tämä monipuolinen hahmogalleria tuo esiin eri näkökulmia Rooman valtakunnan arkeen ja valtasuhteisiin.

Roland Emmerich ja tuotantotiimi

Sarjan tuottajana toimii Roland Emmerich, joka tunnetaan monista hittielokuvista, kuten Independence Day ja The Day After Tomorrow. Ohjaajan kokemus suurten spektaakkelien parissa näkyy myös Those About to Die -sarjassa, joka ei säästele näyttävyydessä. Käsikirjoittajana toimii Robert Rodat, joka on tunnettu muun muassa elokuvista Pelastakaa sotamies Ryan ja Thor: The Dark World. Tämä taustatiimi tuo sarjaan laatua ja kokemusta, joka näkyy sen kunnianhimoisessa toteutuksessa.

Rooman valtakunnan eri kerrokset

Those About to Die vie katsojat Rooman valtakunnan eri kerroksiin – sekä sen loistoon että rappioon. Sarja ei keskity pelkästään keisarillisiin valtasuhteisiin, vaan tuo esiin myös yhteiskunnan alimmat kerrokset, kuten gladiaattorit ja vedonlyöjät. Tämä tekee sarjasta monipuolisen ja antaa katsojalle laajemman kuvan Rooman aikakauden todellisuudesta.

Sarja näyttää, kuinka erilaiset yhteiskunnan kerrokset ovat sidoksissa toisiinsa ja kuinka heidän kohtalonsa kietoutuvat yhteen. Tämä tekee sarjasta kiehtovan, sillä katsoja pääsee näkemään, kuinka yksittäiset tapahtumat ja päätökset vaikuttavat monien ihmisten elämään.

Näyttävä historiallinen draama

Sarja ei säästele visuaalisessa loistossaan. Areenataistelut ja vaunukilpa-ajot ovat keskeisiä osia sarjaa, ja ne tuovat näyttävyyttä ja jännitystä tarinaan. Roland Emmerichin ohjaus näkyy suurissa, näyttävissä kohtauksissa, jotka ovat elokuvallisen laadukkaita. Tämä tekee sarjasta visuaalisesti vaikuttavan ja houkuttelee katsojat seuraamaan tarinaa jännityksellä.

Sarjassa on kuitenkin myös hiljaisempia hetkiä, joissa päästään tutustumaan hahmojen sisäisiin konflikteihin ja motiiveihin. Tämä tasapaino toiminnan ja henkilökohtaisten tarinoiden välillä tekee sarjasta monitasoisen ja mielenkiintoisen seurata.

Missä ja milloin katsottavissa?

Those About to Die nähdään Suomessa yksinoikeudella MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla 28. syyskuuta alkaen. Tämä kymmenosainen draamauutuus tarjoaa monia iltoja täynnä historiallista draamaa ja jännitystä. Sarjan juonittelut, valtapelit ja näyttävät taistelukohtaukset tekevät siitä kiinnostavan vaihtoehdon niille, jotka pitävät historiallisista sarjoista ja Rooman valtakunnan aikakaudesta.

Those About to Die on katselemisen arvoinen, jos tykkää tuon ajan historiasta. Sitä ei pidä katsoa historiallisena teoksena, vaan 100% viihteenä, missä se ajaa asiansa ihan hyvin, vaikkakin Hopkinsin käyttö mainos- ja markkinointimielessä oli ehkä jopa hieman mautonta ajatellen miehen esiintymistä sarjassa – tai sen esiintymisen lyhyyttä.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa