ghost of beirut ghost of beirut

Arvostelussa SkyShowtimen 4 osainen Ghosts of Beirut

Ajankohtaista Arvostelu Dokumentti Luettavaa Sarjat SkyShowTime

SkyShowtimen neljä osainen Ghosts of Beirut on täysin fiktiivinen tarina yhden maailman etsityimmä terroristin jahtaamisesta läpi vuosikymmenten. Tarina perustuu tosiasioille, mutta kukaan ei ole oikeasti koskaan kertonut, mitä todellisuudessa tapahtui – siksi kenties tämä Ghosts of Beirut pitää otteessaan nämä neljä noin tunnin jaksoa, jättäen tietenkin paljon kysymyksiä jälkeensä.

Pääosissa nähdään Lenana Dina Shihabi, Teddynä Iddo Goldberg, Imad Mughniyehiä Hisham Suliman, William Buckleynä Garret Dillahunt, Chetinä Rafi Gavron ja Dermot Mulroney Robert Amesina.

Ennen kuin Osama bin Laden kaatoi Twin Towers -kaksoistornit, ja johdatti maailman uuteen aikakauteen, jossa terrorismi nousi päivittäiseksi huolenaiheeksi, oli jo olemassa joku, joka terrorisoi läntistä maailmaa ja erityisesti Yhdysvaltoja. Hänen nimensä oli Imad Mughniyeh, ja hän oli kotoisin Libanonista. Vaikka hänen tarinansa ei ole yhtä tunnettu kuin Bin Ladenin, ei ole epäilystäkään siitä, että Mughniyeh ansaitsi paikkansa yhtenä suurimmista kohteista Yhdysvaltain historiassa. Hän oli terroristi, joka tappoi eniten ihmisiä 1900-luvulla ja oli niin vaikeasti tavoitettavissa, että hän ansaitsi lempinimen ”kummitus”. Nyt hänen tarinansa herää eloon sarjana: Ghosts of Beirut (Beirutin kummitukset).

Ghosts of Beirut, sarja etsityimmästä terroristista Ghosts of Beirut on neliosainen minisarja, joka on saatavilla SkyShowtimella ja tutkii Imad Mughniyehin jahtia. Tämä vaikeasti tavoitettava terroristinero vältti vastustajiaan yli kahden vuosikymmenen ajan, nostamalla terrorismia uusiin tappaviin ulottuvuuksiin muuttamalla nimettömät itsemurhapommittajat julkisiksi marttyyreiksi.

Kun CIA:n ja Mossadin agentit joutuivat Imadin tekojen kummitteleman, he odottamatta yhdistävät voimansa korkean panoksen kansainväliseen ihmetsintään löytääkseen viimein miehen, jota kutsuttiin ”kummitukseksi”. Imad meni äärimmäisyyksiin, mukaan lukien ulkonäön muuttavat plastiset leikkaukset, jatkaakseen terrorin hallitsemista. Avi Issacharoffin ja Lior Razin luoma Ghosts of Beirut tähdittää Navid Negahbania, Iddo Goldbergia, Ned Bellamya, Yuval Scharfia ja Hisham Sulimania. Epäilemättä se on mukaansatempaava kertomus, joka toimii sekä viihteenä että keinona ymmärtää yksi synkimmistä luvuista läntisen maailman historiassa. Huomionarvoista on myös se, ettei kukaan ole ottanut virallisesti vastuuta siitä, mitä lopussa tapahtui.

Skyshowtime tuo katseltavaksi tasaiseen tahtiin laatusarjoja laidasta laitaan, tämä Ghost of Beirut on vain yksi esimerkki. Olemme aiemmin arvostelleet myös mm. Tulsan sekä Star Trekin: Strange New Worlds kausi 2:n.

Imad Mughniyeh

Imad Fayez Mughniyeh, joka tunnetaan myös nimellä Hajj Radwan, oli libanonilaisen Islamic Jihad Organizationin ja Hizbollahin johtava jäsen. Hänen uskotaan olleen mukana monissa merkittävissä toimissa Libanonin sisällissodan ja muiden konfliktien aikana, mukaan lukien länsimaalaisten kidnappaukset Libanonissa 1980-luvulla sekä Yhdysvaltain suurlähetystön ja merijalkaväen kasarmien pommitukset Beirutissa.

Mughniyehn uskotaan olleen keskeinen hahmo Hizbollahin sotilassiivessä. Hänen kerrotaan olleen tiiviissä yhteistyössä iranilaisten viranomaisten kanssa, ja jotkut lähteet väittävät hänen suunnitelleen ja toteuttaneen terroristi-iskuja maailmanlaajuisesti heidän käskystään.

Mughniyeh kuoli autopommi-iskussa Damaskoksessa, Syyriassa, vuonna 2008. Hänen kuolemansa raportoitiin laajasti merkittäväksi iskuksi Hizbollahin toimintakykyä vastaan. Vaikka yksikään ryhmä ei ottanut vastuuta salamurhasta, yleisesti uskotaan, että Israelin tiedustelupalvelu Mossad järjesti operaation, vaikka Israel ei ole virallisesti vahvistanut tätä.

Hizbollah

Hezbollah, tai Hizbullah, on shiialainen poliittinen ja sotilaallinen järjestö, joka perustettiin 1980-luvulla Libanonissa vastaamaan Israelin miehitykseen. Hezbollah on Iranin suuri tukija ja sen uskotaan saaneen merkittävää sotilaallista, taloudellista ja poliittista tukea maasta.

Hezbollah on toiminut sekä poliittisena että sotilaallisena voimana. Poliittisesti Hezbollahilla on parlamentaarista edustusta Libanonissa ja se hallinnoi laajaa sosiaalista palveluverkostoa, joka tarjoaa koulutusta, terveydenhuoltoa ja muita palveluita erityisesti shiialaisille yhteisöille.

Sotilaallisesti Hezbollah on taistellut useissa konflikteissa, mukaan lukien Israelia vastaan 2000-luvun alussa ja Syyrian sisällissodassa Bashar al-Assadin hallintoa tukevana voimana. Järjestön sotilaallinen toiminta ja sen osallisuus terroritekoihin ovat tehneet siitä kiistanalaisen toimijan kansainvälisellä areenalla.

Hezbollah on luokiteltu terroristijärjestöksi useissa maissa, kuten Yhdysvalloissa, Kanadassa, Israelissa ja Arabiliitossa. Euroopan unioni luokittelee Hezbollahin ”sotilaallisen siiven” terroristijärjestöksi, mutta ei koko organisaatiota.

Kaikista kiistoista huolimatta Hezbollahilla on merkittävä asema Libanonin politiikassa ja yhteiskunnassa. Sen asema ja vaikutus Lähi-idän konflikteissa tekee siitä merkittävän toimijan alueella.


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Google Pay – Vaivaton ja helppo tapa maksaa ostokset

Google Pay maksaminen on helppoa ja kätevää, kun haluat maksaa ostokset Android-laitteella kaupoissa, verkossa ja sovelluksissa nopeasti ja vaivatta.

Garmin Venu 2 Plus-GPS-älykello – Soita puheluita ja lähetä tekstiviestejä

Garmin Venu 2 Plus GPS-älykellolla voi soittaa puheluita sekä käyttää yhteensopivan älypuhelimen virtuaaliavustajaa tekstiviestien lähettämiseen, kysymysten esittämiseen, jne. Näiden yhteysominaisuuksien lisäksi Garmin Venu 2 Plus -malliston GPS-älykelloissa on kattavat terveys-, hyvinvointi– ja liikuntaominaisuudet ja paljon muuta.

Dropshipping ja verotus

Dropshipping-verotuksessa on huomioitava tärkeitä näkökohtia. Paikalliset verolait vaihtelevat, joten on tärkeää tutustua niihin. ALV voi olla perittävä myyntihinnasta, ja verovelvollisuus voi edellyttää rekisteröitymistä. Lisäksi tuloverot on maksettava saaduista tuloista. Kirjanpidon ylläpito ja ammattilaisen konsultointi ovat suositeltavia. Dropshipping verotus kannattaa kysyä oman maan verotoimistosta.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa