Arvostelussa MTV Katsomon Clean Sweep minisarjan ensimmäinen kausi

Ajankohtaista Arvostelu MTV Sarjat

MTV Katsomossa katseltavissa oleva 6 jaksoinen Clean Sweep vie katsojan Irlantiin ja Mohanin perheen arkeen. Mohanin perhe on päällisin puolin kunnollinen perhe, jolla on kaikki hyvin. Isä Jason (Barry Ward) on poliisi, äiti Shelly (Charlene McKenna) on kotiäiti, joka hoitaa perheen kolmea lasta: tytär Caitlin (Katelyn Rose Downey), vanhempi poika Derek (Rhys Mannion) ja nuorempi poika Niall (Aidan McCann). Mutta jokaisella perheenjäsenellä on omat arkiset ongelmansa, ja perheen äidin oma henkilökohtainen historia saa hänet kiinni Irlannissa…

Gary Tiechen kehittämä TV-sarja perustuu tositarinaan ja sen piti tullla alunperin 6-jaksoisena nimellä Shinawill. Kuvausten piti alkaa jo 2021, mutta valitut näyttelijät eivät olleet silloin vielä vapaana, joten tuotanto viivästyi noin vuodella.

Perheen isällä on tunnetusti ollut vuosia myös sivuhoitoja äidin lisäksi, ja näistä uusin on hänen työparinsa Fiona (Jeanne Nicole Ní Áinle), ja suhde aiheuttaa ongelmia niin siviilielämässä kuin töissäkin, mutta saadessaan murhan selvittääkseen pari laittaa parastaan. Mikäli Jason onnistuu selvittämään murhan, odottaa häntä ylennys, parempi palkka ja mahdollisuus parantaa oman perheensä taloudellista tilannetta. Joskin Jason on sanonut jo vaimolleen Shellylle, että tämä voisi etsiä halutessaan töitä…

Kolmen lapsen kotiäiti Shelly saa yhteydenoton mieheltä, jonka luuli jo kuuluvan menneisyyteen. Vanha murha herää miehen myötä kummittelemaan, ja Shelly turvautuu uuteen rikokseen pysyäkseen piilossa. Rikoksen tutkintaa päätyy johtamaan hänen poliisina työskentelevä aviomiehensä. Tästä syntyy kunnon sotku, joka ratkeaa tavalla tai toisella.

Samanaikaisesti Derek saa vastaansa nuoren pojan ensimmäiset seksikokemukset ja huomaa olevansa varsin huomaamaton isälleen, vastaavasti nuoremman velipuolen Niallin saadessa enemmän huomiota – onhan hänellä vakava sairaus. Perheen tytär Caitlin huomaa samanaikaisesti saavansa ensimmäiset kuukautisensa paljon aiemmin kuin muut hänen luokallaan, josta syntyy omat ongelmansa. Mohanin lapset ratkaiset omat ongelmansa pitkälti omin voimin, pyytämättä sen enempää apua vanhemmiltaan.

Sarja on tuotettu hyvin ja pitää kysymyksiä avoimena hyvin antamatta heti vastauksia – itseasiassa jopa siinä mittakaavassa, ettei olisi mahdotonta nähdä sarjasta myös toinen kausi. Ja jos sarja saa toisen kauden, me olemme varmasti sitä katsomassa, sen verran hyvä oli kausi numero 1.

Charlene McKenna

Charlene McKenna on irlantilainen näyttelijä, joka on tunnettu useista rooleistaan televisiossa. Hän syntyi 26. maaliskuuta 1984 Glaslough’ssa, Monaghanin kreivikunnassa, Irlannissa.

McKennan läpimurto tapahtui Irlannissa suositussa draamasarjassa ”Pure Mule”, jossa hän esitti Jennifer-nimistä hahmoa vuosina 2005-2009. Vuodesta 2008 lähtien hän sai tunnustusta roolistaan ”Raw” -nimisessä irlantilaisessa draamasarjassa, jossa hän näytteli Jojo-nimistä hahmoa viiden vuoden ajan. Tämän roolin ansiosta hän voitti Irlannin elokuva- ja televisiopalkinnon parhaasta naisnäyttelijästä draamasarjassa vuonna 2010.

McKenna on myös tunnettu roolistaan kuuluisassa brittiläisessä rikossarjassa ”Ripper Street”, jossa hän näytteli Rose Erskine -nimistä hahmoa. Sarjaa esitettiin vuosina 2012–2016, ja se sai paljon kiitosta sekä yleisöltä että kriitikoilta.

McKennan muita merkittäviä rooleja ovat mm. Aoife-niminen hahmo sarjassa ”Misfits” ja rooli Jenna-nimisenä hahmona sarjassa ”Merlin”.

McKenna tunnetaan intensiivisestä ja rohkeasta näyttelijäntyöstään. Hän on osoittanut monipuolisuutensa näyttelijänä erilaisissa rooleissa, ja hänen kykynsä tuoda hahmonsa eloon on tehnyt hänestä arvostetun näyttelijän kotimaassaan Irlannissa sekä kansainvälisesti.

McKenna on jatkanut uraansa menestyksekkäästi, ja hänellä on useita kiinnostavia projekteja meneillään. Hän on näyttelijä, jonka uraa kannattaa seurata tulevaisuudessa.


Muuta mielenkiintoista

Outletit – Huippumerkkejä edullisesti

Marimekko outlet ja Halti Outlet tarjoaa mahdollisuuden hankkia huippu tuotteita edullisesti. Näissä myymälöissä myydään ylijäämävarastoja, mallikappaleita ja viime kauden tuotteita alennettuun hintaan. Outlet-ostoksilla voi säästää merkittävästi, kun saa laadukkaita vaatteita, kenkiä ja asusteita huomattavasti normaalihintaa halvemmalla. Laaja valikoima, houkuttelevat alennukset ja arvostettujen brändien saatavuus tekevät outleteista suositun vaihtoehdon shoppailuun. Tutustu myös Iittala outlet myymälään.

Google Pay – Vaivaton ja helppo tapa maksaa ostokset

Google Pay maksaminen on helppoa ja kätevää, kun haluat maksaa ostokset Android-laitteella kaupoissa, verkossa ja sovelluksissa nopeasti ja vaivatta.

Mitä on hakukoneoptimointi?

Hakukoneoptimointi (SEO) tarkoittaa verkkosivuston optimointia siten, että se nousee hakutuloksissa korkeammalle ja saa enemmän näkyvyyttä hakukoneissa, kuten Google. Tärkein tavoite on lisätä verkkosivuston liikennettä ja parantaa sen näkyvyyttä potentiaalisille asiakkaille. SEO:n avulla verkkosivusto voi kilpailla tehokkaammin muiden saman alan sivustojen kanssa ja saada enemmän kävijöitä ja potentiaalisia asiakkaita.

Dropshipping ja verotus

Dropshipping-verotuksessa on huomioitava tärkeitä näkökohtia. Paikalliset verolait vaihtelevat, joten on tärkeää tutustua niihin. ALV voi olla perittävä myyntihinnasta, ja verovelvollisuus voi edellyttää rekisteröitymistä. Lisäksi tuloverot on maksettava saaduista tuloista. Kirjanpidon ylläpito ja ammattilaisen konsultointi ovat suositeltavia. Dropshipping verotus kannattaa kysyä oman maan verotoimistosta.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa