Maltese - Il romanzo del commissario Maltese – Il romanzo del commissario

Arvostelussa MTV Katsomon italialainen TV-sarja Maltese – The Mafia Detective

Ajankohtaista Arvostelu Katsomo MTV Sarjat Suoratoisto

Komisario Maltese on ratkaissut sisilialaisten rikoksia niin YLE Areenalla kuin MTV Katsomossakin. Sarja alkaa siitä, kun Roomassa poliisina toimiva Dario Maltese (Kim Rossi Stuart) lähtee vanhan ystävänsä häihin synnyinkaupunkiinsa Sisilian Trapaniin. Ennen häitä tapahtuu kuitenkin murha, ja Darion lapsuudenystävä komisario Gianni Peralta ja hänen raskaana ollut vaimonsa murhataan kylmäverisesti – tästä kaikesta johtuen Dario huomaakin pian vastaavansa Trapanin poliisipäällikölle kyllä, eli hän alkaa tutkia Peraltan murhaa uuten Trapanin poliisikomentajana. Sarja vie katsojan 70-luvun Sisiliaan.

Pääosissa: Kim Rossi Stuart, Rike Schmid, Francesco Scianna ja Valeria Solarino. Tuotanto: RAI Fiction Palomar ja Maze Pictures, Italia, 2017 – Maltese – Il romanzo del commissario

Maltese tietää kyllä minne hän on menossa, onhan hän syntynyt Trapanissa. Hänen isänsä oli myös paikallinen poliisikomentaja, joka kuitenkin jäi kiinni tapahtumista joita Maltese itsekin nyt tutkii murhan ohella. Mitä oikeasti tapahtui hänen isälleen?

Matkan aikana Maltesesta kerrotaan enemmänkin – varsinkin suhteesta hänen amerikassa äitinsä kanssa asuvaan tyttäreen. Sekä jakso jaksolta hieman enemmän hänen nuoruudestaa Trapanissa ja saman aikaisesti varsinainen murhatutkinta vie häntä syvemmälle Trapanin mafiavaikutteisiin kuvioihin ja luodit alkavat lentää.

Suomenkielinen ja englanninkielinen sarjan nimikäännös vie katsojat hieman ohitse pääasiasta, Il romanzo del commissario ja sen suomennos olisi kertonut enemmän sarjan todellisesta pääjuonesta. Jos katsojana odotat mafian kanssa käytävää sotaa, saat sen, mutta se ei ole sarjan todellinen pääjuoni – pääjuoni on Dario Maltesen oman taustan, isänsä tutkiminen – mitä oikeasti tapahtui, ja ketkä ovat kaiken takana Trapanissa.

Dario myös rakastuu uudelleen Trapanissa, mutta rakkaus ei ole helppoa, kun samalla yrittää ratkaista murhia ja huomata, että jopa paikallinen syyttäjä on vastahakoinen auttamaan rikosten ratkaisussa.

Maltese on kuitenkin omalla tavallaan kiehtova tv-sarja 70-luvun Italiasta. Asenteista ja tilanteesta, millaista meillä ei ole ollut, mutta joka on hyvinkin uskottava. Sarja kestää yhden kauden ja päättyy omanlaiseensa ratkaisuun. Suosittelemme sarjaa italiankielestä pitäville rikossarjojen seuraajille.

Mahdollinen jatko

Ensimmäisen kauden neljä jaksoa, jotka esitettiin vain kahden viikon aikana, keskittyivät merkittävään tutkintaan, joka liittyi päähenkilön läheisen ystävän kuolemaan ja epäsuorasti myös hänen isänsä vuosia aiemmin tapahtuneeseen kuolemaan. Tarina saatiin päätökseen, vaikka se jättikin jälkeensä verisen ja viattomia uhreja vaatineen jäljen. Vaikka tapahtumat sijoittuvat 1970-luvulle, todellisuudesta ammennettavia jatkoaiheita riittää, samoin kuin halukkuutta tekniseltä ja taiteelliselta tiimiltä jatkaa tarinaa.

Tuotannon haasteet

Ohjaaja Gianluca Maria Tavarelli on maininnut haastattelussa, että kaikilla on halu tehdä toinen kausi, mutta ensimmäisen valmistuminen vei vuosia, joten uuden kauden kehittäminen vaatii aikaa. Tulevissa jaksoissa nähtävät ohjausratkaisut ovat vaativia ja visuaalisesti vaikuttavia. Ryhmän, mukaan lukien Kim Rossi Stuartin, aikomus on jatkaa vain, jos se tuntuu oikealta. He eivät halua pilata hyvää sarjaa vain jatko-osan tekemisen vuoksi.

Tuotantoyhtiön näkemykset

Palomar, joka tuotti ensimmäisen kauden Carlo Degli Espostin johdolla, on saavuttanut sarjalla yleisömenestystä, joka yltää yhtiön parhaimpien historiallisten tuotantojen tasolle. Heidän tavoitteenaan on säilyttää korkea laatu ja yleisön kiinnostus mahdollisessa jatkossa.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa