Arvostelussa Viaplayn uusi rikossarja The Irrational

Ajankohtaista Arvostelu Luettavaa Sarjat Viaplay

Jos olet katsonut amerikkalaisia poliisi TV-sarjoja, olet varmasti katsellut myös jakson tai kaksi , missä olet nähnyt etsivä Ed Greenin eli Jesse L.Martinin roolissaan Kova Laki sarjassa, missä hän näytteli 1999-2008. Nyt Jesse tekee nyt paluun televisioon Viaplayllä nähtävässä The Irrational sarjassa, psykologian professorina joka auttaa silloin tällöin FBI:ta, poliisia ja syyttäjänlaitosta ratkaisemaa rikoksia, ja auttamaan myös panttivankitilanteissa.

https://www.youtube.com/watch?v=2tmiFvzRtpw

Sarja on Viaplaylla varsin uusi ja tätä arvostelua tehtäessä saatavilla oli aloitusjakso eli pilottijakso ja ensimmäisen kauden (10 jaksoa) toinen jakso. Mistä sitten sarjassa on kyse?

Professori Alec Mercer kärsi pahoja palovammoja pommista, joka tappoi myös hänen ystävänsä ja monta muuta täysin viatonta kirkossa olijaa. Sarjan alussa hän ei itse muista paljoakaan tapahtuneesta, mutta hänelle itselleen käy uudestaan vähän samantapaisesti, ja muistoja alkaa nousta pintaan – tästä voidaankin päätellä että tämä 20 vuotta aiemmin tapahtunut pommitus tulee nousemaan ensimmäisen kauden isoksi päälinjaksi, jonka lisäksi varmaan jokainen jakso tuo oman tutkimuksensa.

Jesse L. Martin oli tietynlainen etsivä edellisessä vuosia jatkuneessa sarjassa, ja tässäkin hänellä on partneri – ei kylläkään yksi ja sama, koska professori tykkää käyttää opiskelijoita apunaan, samoin kuin EX-vaimoaan Marisaa (Maahra Hill), jonka hän muuten tapasi alunperin 20 vuotta aiemmin. Marisa oli nimittäin se FBI:n agentti, joka tutki räjähdystä mikä sai aikaan palovammat professorin kasvoissa.

Yksi hahmo tulee varmasti myös olemaan läsnä lähes jokaisessa jaksossa, professori Mercerin pikkusisko Kylie (Travina Springer).

The Irrational voi olla hyväkin sarja, sen aika näyttää. Pilottijakso oli avaava, eli saimme nähdä, miten Mercer tekee tutkimuksiaan, miten hän lukee ihmisiä, ja miten hän etenee pisteestä toiseen. Ensimmäinen jakso kuitenkin kärsii monesta ongelmasta, joita useat amerikkalaiset sarjat muutenkin – eteenpäin halutaan mennä nopeammin kuin ehkä olisi tarpeen. Tässä tapauksessa itse rikoksen selvittäminen ja psykologina toimiminen menevät aikamoista vauhtia eteenpäin. Toivottavasti sarja osaa myös rauhoittaa käsikirjoitusta jatkossa, tai voi hyvinkin olla, että tämä sarja jää yhden kauden mittaiseksi.

Jesse L. Martin

Henkilöhistoria

Jesse L. Martin on yhdysvaltalainen näyttelijä, joka on syntynyt 18. tammikuuta 1969 Buffalossa, New Yorkissa. Hän nousi kuuluisuuteen roolillaan Mark Cohenina alkuperäisessä Broadwayn ”Rent” -musikaalissa vuonna 1996. Martin on opiskellut New Yorkin taidekorkeakoulussa (Tisch School of the Arts) ja aloitti uransa teatterilavoilta.

Television ja elokuvan roolit

Martin on ehkä parhaiten tunnettu televisioroolistaan etsivä Ed Greenenä pitkäikäisessä rikosdraamasarjassa ”Law & Order”, jossa hän esiintyi vuosina 1999–2008. Hän on myös näytellyt useissa muissa televisiosarjoissa ja elokuvissa, kuten ”The Flash”, jossa hän esittää tohtori Joe Westiä. Martinin monipuolisuus ja lahjakkuus ovat tehneet hänestä yhden arvostetuimmista ja suosituimmista näyttelijöistä nykypäivänä.

”Rent” ja Broadway

Martinin läpimurto tuli, kun hän sai roolin Broadwayn ”Rent” -musikaalista. Tämä musikaali oli suurmenestys ja sai useita palkintoja, kuten Tony-palkinnot ja Pulitzer-palkinnon. Martin itse sai paljon kiitosta osuudestaan, ja hän on myös esiintynyt elokuvaversiossa vuonna 2005.

Musiikillinen lahjakkuus

Ei ole yllättävää, että Martin, joka aloitti uransa musikaaliteatterista, on myös lahjakas laulaja. Hän on esiintynyt useissa musikaaleissa ja näytelmissä, joissa on ollut lauluosuuksia, ja hän on jopa osallistunut muutamaan musiikkialbumiin. Hänen äänialansa ja laulutaitonsa ovat saaneet kiitosta sekä kriitikoilta että yleisöltä.

Aktivismi ja hyväntekeväisyys

Martin on aktiivisesti mukana erilaisissa hyväntekeväisyysjärjestöissä ja sosiaalisten kysymysten edistämisessä. Hän on muun muassa osallistunut järjestöille, jotka keskittyvät nuorten taidekasvatukseen ja ihmisoikeuksiin. Hänen panoksensa näissä asioissa on ollut merkittävä ja hän on saanut tunnustusta työstään.

Meriitit ja palkinnot

Martin on saanut lukuisia palkintoja ja tunnustuksia uransa aikana. Näihin lukeutuvat muun muassa erilaiset teatteripalkinnot sekä ehdokkuudet televisiopalkintoihin. Hän on myös ollut ehdolla useissa palkintogaaloissa, kuten Emmy- ja Tony-gaaloissa, mikä kertoo hänen monipuolisesta lahjakkuudestaan.

Jesse L. Martinin tärkeitä saavutuksia

  • Rooli Broadwayn ”Rent”-musikaalissa vuonna 1996
  • Esiintyminen televisiosarjassa ”Law & Order” vuosina 1999–2008
  • Tohtori Joe Westin rooli televisiosarjassa ”The Flash”
  • Aktiivinen osallistuminen hyväntekeväisyystoimintaan ja aktivismiin
  • Useat palkinnot ja ehdokkuudet, kuten Emmy- ja Tony-ehdokkuudet

Yhteenveto

Jesse L. Martin on monipuolisesti lahjakas näyttelijä, joka on saanut tunnustusta sekä teatterista että televisiosta. Hän on myös aktiivinen yhteiskunnallisissa kysymyksissä ja hyväntekeväisyystyössä. Martinin ura on monipuolinen ja se kattaa yli kaksi vuosikymmentä, minkä aikana hän on vaikuttanut moniin eri taiteen ja kulttuurin osa-alueisiin.


Muuta mielenkiintoista

Samsung Galaxy SmartTag2 – helppo tapa pitää arvoesineet paikannettuina

Samsung Galaxy SmartTag2 tuo Galaxy SmartTag -sarjaan parannuksia, joiden avulla on aiempaa helpompi paikantaa tärkeiden esineiden sijainti. Muotoiluun ja käytettävyyteen tehdyt päivitykset tekevät laitteesta entistä monikäyttöisemmän. Galaxy SmartTag2 hinta on 39,90 €, jonka lisäksi saatavilla on myös neljän kappaleen pakkaus, joka sisältää laitteet molemmissa väreissä, hintaan 129,90 €.

Ovatko luonteistuotteet sinulle tuttuja?

Luontaistuotteet ovat tuotteita, jotka on valmistettu luonnon raaka-aineista ilman keinotekoisia lisäaineita. Ne voivat olla esimerkiksi vitamiineja, mineraaleja, yrttejä tai muita luonnonaineita. Luontaistuotteiden käyttö perustuu usein perinteisiin ja kansanlääkintään, ja ne ovat olleet osa ihmiskunnan terveydenhoitoa tuhansia vuosia. Vaikka monet luontaistuotteet ovat peräisin perinteisistä hoitomuodoista, nykypäivänä niitä tutkitaan tieteellisesti ja niiden tehoa ja turvallisuutta arvioidaan kliinisissä kokeissa.

PC-pelit: Viihdettä ja haastetta

PC pelit tarjoavat laajan valikoiman viihdettä ja haastetta pelaajille ympäri maailman. Ne kattavat monipuolisia genrejä, kuten toimintaa, seikkailua, strategiaa ja roolipelejä. PC- pelaaminen mahdollistaa myös moninpelikokemukset ystävien kanssa verkossa. Pelit tarjoavat paitsi hienoja tarinoita ja grafiikkaa myös mahdollisuuden kehittää ongelmanratkaisutaitoja ja tiimityötä. Ne ovatkin vakiintunut osa nykyaikaista viihdemaailmaa ja tarjoavat loputtomasti elämyksiä pelaajille.

Pelihahmot: Tarinoidensankarit

Pelihahmot ovat videopelien sielu, tuoden tarinat ja seikkailut eloon. Nämä hahmot voivat olla sankareita, antisankareita tai monimutkaisia hahmoja, jotka herättävät tunteita pelaajissa. Heidän persoonallisuutensa, ulkonäkönsä ja taitonsa luovat yhteyden pelaajiin, syventäen pelikokemusta. Pelihahmot voivat toimia inspiraationa ja opettaa arvokkaita elämänopetuksia. Niinpä he ovat olennainen osa videopelien vetovoimaa ja merkitystä pelaajille.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa