Netflix sinun käsissäsi

Arvostelussa Netflixin ruotsalainen minisarja Sinun käsissäsi- I dina händer

Ajankohtaista Arvostelu Netflix Sarjat Suoratoisto

Sinun käsissäsi- Tarina Tukholman lähiöstä, missä paikallinen huumejengi värvää alaikäisiä juoksupojikseen ja vähitellen myös tekemään rikoksia heidän puolestaan. 14-vuotiaat Dogge eli Douglas Arnfeldt (Olle Strand) ja Billy eli Bilal Ali (Yasir Hassan) tulevat värvätyiksi, mutta jengin pomon pyytäessä heitä tappamaan mies kranaateilla, Billy haluaa pois jengistä, ja kertoo tämän myös äidilleen. Billyn äiti päättää lähettää poikansa turvaan enon luo Nigeriaan, mutta lähiöelämän arki tulee vastaan. Tarina perustuu Malin Persson Giolitoksen romaaniin I dina händer.

Sarjan käsikirjoituksesta vastaavat Alex Haridi ja Amanda Högberg. Anna Zackrisson ohjaa sarjan ja Frida Asp ja Fatima Varhos tuottavat. He ovat aiemmin tuottaneet Netflixin menestyselokuvia, kuten Störst av allt, Kärlek & Anarki ja Den osannolika mördaren.

Näyttelijät:Olle Strand, Yasir Hassan, Ardalan Esmaili, Yusra Warsama, Abdirahman Mohamed, Solomon Njie, Tyrone Michele, Ibrahim Qabli, Yusra Hassan, Hidaya Awes

Netflixin Sinun käsissäsi on tarina tästä päivästä, kuinka vähänkään heikommassa asemassa olevat nuoret voivat päätyä väärille teille pienistä päätöksistä alkaen, jotka voivat olla katalyytteinä paljon pahempaan. Siinä missä Billyllä on perhe tukena, Dogge kamppailee elämässään tilanteessa, missä isä on kuollut syöpään eikä äidistä ole tukemaan poikaa. Viisi jaksoinen sarja kertoo rikostutkija Faridin (Ardalan Esmaili) yrityksistä auttaa Billyn perhettä, tämän äitiä, pikkuveljeä ja kahta siskoa. Mutta jengipomo Mehdi Bah (Solomon Njie) ei anna rauhaa. Muttta Billlyn äiti Leila (Yusra Warsama) on vahva ja pitää perheen kasassa, vaikka Billyn pikkuveli Tusse (Abrirahman Mohamed) epäröi oikeudenkäynnin alla.

Toiminta tapahtuu osittain Våringessa ja osittain Rönnvikenissä. Toinen on miljoonan ongelman-alue ja toinen varakas asuinalue. Kaksi hyvin erilaista todellisuutta – vain jalankulkutunneli ja tie niiden välillä. Våringea tai Rönnvikeniä ei oikeastaan ole olemassa, vaan ne ovat kaksi kuvitteellista paikkaa Tukholman alueella.

Tarina antaa harmaan ja kolkon kuvan Tukholman lähiöistä, joissa poliisin näkeminen tapahtuu yleensä liian myöhään, ja vaikka kaupanomistaja Sudden (Mahmut Suvakci) soittaa monesti poliisille ryöstöistä ja uhkailuista, ei poliisilla ole aikaa tulla paikalle – se johtaakin lopulta tilanteeseen, miteä Sudden eikä Farid olisi halunneet.

Tarina on kolkko ja kylmä ja kuolemiltakaan ei vältytä. Sarja olisi ollut kenties parempi, jos siinä olisi kerrottu hieman enemmän poikien taustoja, esimerkiksi Billyn perheen tilanteesta olisi voinut kertoa enemmän – miksi Billyn isä ei ollut läsnä, ja miksi Billy alunperin oli joutunut Mehdin jengiin Doggen kanssa.

Viiden jakson ajan poliisi selvittelee tilannetta yrittäen saada Mehdin vastuuseen siitä, mitä Billylle ja lopulta myös Doggelle tapahtui.

Röyksoppin kappale If You Want me – kertoo omalla tavallaan hyvin koko sarjan. Se on myös tunnelmaltaan hyvin sarjaan sopiva.

Suosittelemme sarjaa.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa