Arvostelussa juuri alkanut SkyShowTimen Koodinimi: Annika

Ajankohtaista Arvostelu Luettavaa Sarjat SkyShowTime

Koodinimi Annika on SkyShowTimen uusi kuusiosainen thrilleri, missä KRP:n uusi rikostutkija Emma Haka (Sannah Nedergård) pyydetään KRP:ltä virka-apuun Ruotsiin. Keikka alkaa tukholmalaisesta taidehuutokaupasta, jonka aikana Emma joutuu kehittämään nopeasti itselleen uuden identiteetin: Annika Stormare. Hänelle ei kuitenkaan kerrota alusta-alkaen, mistä oikeasti on kyse Ruotsissa, mutta hänen taidehistorian opiskelunsa tulevat tarpeen, ja siksi hän saa keikan, vaikka Emman koulutus KRP:ssä on vielä kesken.

Taideväärennösten maailmaan sijoittuvan sarjan ovat luoneet Mia Ylönen ja Aleksi Bardy.

Sarjan ensimmäinen osa antaa meille pienen näytöksen siitä, millainen Emma on, ja millainen hänen esittämänsä Annika on – mutta jotain jää kertomatta, kuka Emma oikeasti on?

Jo ensimmäinen osa antaa osviittaa, että peiteoperaatori on vaarallisempi kuin joku taidehuutokauppa ja että kyseessä on jotain suurempaa. Ensimmäinen osa myös näyttää vilauksen siitä, että Emmakaan ei ole täydin ”totta”, mikä salaisuus hänellä on, jonka hän on itsekin työntänyt pois mielestään? Ja mitä syntyy Annikan ja taidehuutokaupan omistajan Rasmus Ståhlgrenin (Ardalan Esmaili) välille, jolla on muuten sotilaskoulutus, mutta vetää nyt isänsä aloittamaa taidehuutokauppaa, joka numeroiden valossa ei kuitenkaan ole aivan puhtoinen.

Ja kuka taidehuutokaupassa Annikan kanssa jutellut miljonäärin vaimo Agatha Torstensson (Helena Bergström), joka tuntui jollain tavalla tuntevan kenties Emman, mutta hämmentyi nähdessään Annikan?

Sarjan avausjakso antaa syyn odottaa tältä sarjalta paljon, eikä vain siksi että Emman pomona Raimo Korpena nähdään yksi tämän hetken kuumin suomalaisnäyttelijä Pekka Strang.

Taideväärennöksiä tutkivaa Emma Hakaa näyttelevä Nedergård tekee sarjassa sukelluksen televisiotyöskentelyn syvempään päähän, sillä viitisen vuotta sitten näyttelijäksi valmistunut Nedergård on näytellyt tätä ennen vain yhdessä kokoillan elokuvassa pari vuotta sitten.

Koodinimi: Annika -sarja on tuotannoltaan ja roolituksiltaankiin suomalais-ruotsalainen ja sitä kuvattiin molemmissa maissa. Se on SkyShowtimen ensimmäinen pohjoismainen alkuperäissarja.

yle.fi

.. palaamme Annikaan uudelleen katsottuamme koko sarjan, mutta jo ensimmäinen jakso lupaa hyvää.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa