Pekka Strang paljastaa suosikkinäyttelijänsä ja -elokuvansa – Uutuussarja Koodinimi: Annika nyt katsottavissa

Ajankohtaista Luettavaa Sarjat SkyShowTime

Helsinki-filmin Mia Ylösen ja Aleksi Bardyn luoma ja AJ Annilan ohjaama odotettu kuusiosainen rikostrilleri Koodinimi: Annika käynnistyy yksinoikeudella SkyShowtime-suoratoistopalvelussa tänään lauantaina 30. syyskuuta. Suomalais-ruotsalaisen sarjan yksi pääosan esittäjistä, suomalaispoliisi Raimo Korpea esittävä Pekka Strang, suosittelee uutuussarjaa erityisesti vakoojaviihteen ystäville. Strang paljasti SkyShowtimelle myös kaikkien aikojen suosikkinäyttelijänsä ja -elokuvansa.

Pekka Strang ja Sannah Nedergård näyttelevät Miro Lopperin ohella suomalaispääosia uudessa Koodinimi: Annika -jännityssarjassa, jonka ensimmäinen jakso on nyt katsottavissa SkyShowtime-suoratoistopalvelussa.

Pekka Strangin mukaan Koodinimi: Annika sopii erityisen hyvin vakoojasarjojen ystäville.

– Tämä muistuttaa paljon vakoojasarjoja ja -elokuvia. Tunnelma on hyvin samanlainen, Strang vihjaa.

Mies kertoo myös suosikkimuistonsa sarjan kuvauksista.

– Kuvasimme rantakohtausta, joka piti kuvata tiettynä päivänä. Aloitimme hyvin aikaisin aamulla, kuvasimme kohtauksen, ja lopetimme kuvauspäivän siihen, koska muuta ei voinut sinä päivänä tehdä. Kello oli kahdeksan aamulla, ja päivä oli pulkassa. Hyvin harvinaislaatuinen päivä perinteisiin kuvauksiin verrattuna, Strang naurahtaa.

Sarjassa kahta eri hahmoa esittävä Sannah Nedergård tekee Koodinimi: Annikassa ensimmäisen kansainvälisen pääosaroolinsa.  

– Sarja pureutuu siihen kiehtovaan tilanteeseen, kun ihmisen identiteetti alkaa halkeilla, suomalaista Emmaa ja ruotsalaista peitehahmoa Annikaa esittävä Nedergård kertoo. 

Sarjan suomalainen näyttelijäkaksikko paljasti ensi-illan alla myös suosikkinäyttelijänsä ja -elokuvansa. Strangin elokuvasuosikiksi valikoituu klassikko 70-luvulta.

– Näyttelijöistä Christopher Walken, ehdottomasti. Ja suosikkielokuva on Günter Grassin romaaniin pohjautuva Peltirumpu, Strang kertoo.

– Suosikkinäyttelijäni on Olivia Colman. Ja suosikkielokuva Moulin Rouge!, Nedergård paljastaa.

AJ Annila sai kuvauksissa ohjattavakseen kansainvälisen näyttelijäryhmän, jossa ei ollut hänen tuotannoistaan entuudestaan tuttuja näyttelijöitä.

– Sarjassa ei ollut minulle entuudestaan tuttuja näyttelijöitä, mutta oli mahtava päästä tutustumaan heihin. Esimerkiksi ruotsalaistähti Eva Melanderin roolisuoritus Raja-elokuvassa on suorastaan veret seisauttava, ja oli todella miellyttävä päästä tekemään hänen kanssaan töitä, Annila kertoo.

Taideväärennösten maailmaan sijoittuva nordic noir -trilleri

Nordic noir -suurtuotannon ensimmäinen jakso on nyt katsottavissa SkyShowtimella. Jatkossa kuusiosaisesta sarjasta tulee saataville uusi jakso viikoittain.

Trillerisarja vie katsojat korkean tason taideväärennösten kätkettyyn maailmaan ja tutkii kaksoiselämän haasteita. Suomalainen rikostutkija Emma Haka on yhä kouluttautumassa peitetehtäviin, kun hänet lähetetään soluttautumaan Tukholman korruptoituneeseen taidekauppamaailmaan. Hän valitsee peitehahmokseen villin ja tulisen Annika Stormaren. Kun tutkimus vie Emmaa yhä syvemmälle alamaailmaan, hänen oma persoonallisuutensa alkaa sekoittua Annikaan, oikeaan mutta edesmenneeseen henkilöön, joka jätti jälkeensä sotkuisen mysteerien verkon.

Sarjan pääosaa näyttelee vaasalaislähtöinen Sannah Nedergård (Rikinkeltainen taivas) suomalaisen taidepetostutkijan Emman/Annikan roolissa. Tämä on hänen ensimmäinen pääosaroolinsa kansainvälisessä rikosdraamasarjassa. Sarjassa nähdään suomalaisnäyttelijöistä myös Pekka Strang (Tom of Finland) Raimo Korpena ja Miro Lopperi (Aikuiset, Munkkivuori) Sampo Raiviona.

Muissa rooleissa nähdään Ardalan Esmaili (Snabba Cash) Rasmus Ståhlgrenina, Eva Melander (Border) Rina Olanderina ja Helena Bergström (House of Angels) Agatha Torstenssonina, Clarisse Lhoni-Botte (Rolling to You) Béatrice Jolyna ja Charles Martins (Emily in Paris) Denver Carpentierina.

Koodinimi: Annika on saanut tukea Suomen elokuvasäätiöltä ja EU:n Creative Europe Programme – MEDIA -ohjelmalta. Lisäksi tuotanto on saanut Business Finlandin AV-tuotantokannustimen rahoitusta.

SkyShowtime, Comcastin ja Paramount Globalin yhteishanke, on saatavana suoraan asiakkaille SkyShowtime-sovelluksen kautta Apple iOS-, tvOS- ja Android-laitteissa, Android TV:ssä, Google Chromecastilla, LG:n ja Samsungin älytelevisioilla sekä verkkosivustolla www.skyshowtime.com. SkyShowtimen kuukausihinta on 6,99 € (ilman mainoksia).

Tietoa SkyShowtimesta

SkyShowtime on Euroopan seuraava suuri suoratoistopalvelu. Comcastin ja Paramount Globalin yhteishanke SkyShowtime kokoaa yhteen parhaan viihteen Hollywoodista ja paikallisilta tekijöiltä. Tarjolla on elokuvia ja alkuperäissarjoja, joista vastaavat Universal Pictures, Paramount Pictures, Nickelodeon, DreamWorks Animation, Paramount+, SHOWTIME®, Sky Studios ja Peacock. SkyShowtime on laatuviihteen uusi koti Euroopassa. Kaikilla markkina-alueillaan aiemmin tänä vuonna lanseeratun SkyShowtime-palvelun piirissä ovat: Alankomaat, Albania, Andorra, Bosnia ja Hertsegovina, Bulgaria, Espanja, Kosovo, Kroatia, Montenegro, Norja, Pohjois-Makedonia, Portugali, Puola, Romania, Ruotsi, Serbia, Slovakia, Slovenia, Suomi, Tanska, Tšekki ja Unkari. Lisäksi se on Suomessa saatavilla Allente, Ruutu ja Telia -televisiopalveluntarjoajien kautta, sekä Apple iOS-, tvOS- ja Android-laitteissa, Android TV:ssä, Google Chromecastilla, LG:n ja Samsungin älytelevisioilla sekä verkossa.

Tietoa Helsinki-filmistä

Vuonna 2002 perustettu Helsinki-filmi Oy kuuluu johtaviin pohjoismaisiin tuotantoyhtiöihin. Yritys on tuottanut yli 30 pitkää elokuvaa ja useita draamasarjoja, ja sen menestyneimpiä elokuvia ovat mm. Tove, Ladies of Steel, Tom of Finland, Heart of a Lion ja Lapland Odyssey. Helsinki-filmistä tuli Aurora Studiosin itsenäinen tytäryhtiö vuonna 2021.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa