Mikä on pitkäikäisen TV-sarjan salaisuus?

Luettavaa Sarjat Sekalaista Suoratoisto

Suomenkin televiossa pyörii useita TV-sarjoja, jotka ovat olleet viikoittain katsottavissa tai vähintään vuosittain uudella kaudella jo vuosikymmeniä, mutta mikä on näiden pitkien TV-sarjoja salaisuus, ja mitä se tarkoittaa niissä näytteleville näyttelijöille, joista useille roolista syntyy tunnistettavampi hahmo katsojille kuin itse näyttelijästä, jopa siinä mittakaavassa, että arjessakin heitä kutsutaan roolinimillään.

Euroopan pitkäikäisimmät tv-sarjat vaihtelevat hieman eri lähteiden mukaan, mutta tässä on muutamia esimerkkejä:

  1. Coronation Street -sarja on pyörinyt brittiläisellä ITV-kanavalla vuodesta 1960 lähtien, ja sillä on yli 10 000 jaksoa.
  2. Saksalainen Lindenstrasse-sarja pyöri ARD-kanavalla vuosina 1985-2020 ja sillä on yli 1 700 jaksoa.
  3. Italialainen Un posto al sole -sarja on pyörinyt vuodesta 1996 alkaen ja sillä on yli 6 000 jaksoa.
  4. Ranskalainen Plus belle la vie -sarja on pyörinyt vuodesta 2004 alkaen ja sillä on yli 4 000 jaksoa.
  5. Espanjalainen Cuéntame cómo pasó -sarja on pyörinyt vuodesta 2001 alkaen ja sillä on yli 400 jaksoa.

Pitkäikäisissä sarjoissa iso merkitys on sarjojen käsikirjoittajilla, joiden tehtävänä on kehittää tarinaa eteenpäin jakso kerrallaan, pitäen katsojien mielenkiinnon hereillä. Käsikirjoittaja on vähän kuin mainosmaailman copywriter, jonka hänenkin tehtävänä on herättää katsojien mielenkiinto.

Kauniit ja rohkeat

Kauniit ja rohkeat (engl. The Bold and the Beautiful) on yhdysvaltalainen saippuasarja, joka on pyörinyt CBS-kanavalla vuodesta 1987 lähtien. Sarja seuraa kahden perheen ja heidän yritystensä välisiä valtataisteluita Los Angelesissa. Tarinassa on paljon juonittelua, salaisuuksia, romantiikkaa ja draamaa.

Sarjassa on useita vakituisia henkilöhahmoja, jotka ovat seuranneet katsojien mukana vuosien varrella, ja uusia henkilöhahmoja tulee mukaan tarinaan tasaisin väliajoin. Sarjassa on myös usein vierailijoita ja cameo-rooleja, joihin kuuluisuuksia eri aloilta.

Kauniit ja rohkeat on tunnettu nopeasta juonikuvioistaan ja käsikirjoituksestaan, joka saa katsojat jäämään koukkuun. Sarjaa on esitetty yli 30 maassa ja se on yksi maailman suosituimmista saippuasarjoista.

Emmerdale

Emmerdale on brittiläinen saippuasarja, joka seuraa maaseudun asukkaiden elämää fiktiivisessä Yorkshiren Emmerdalen kylässä. Sarja alkoi nimellä Emmerdale Farm vuonna 1972 ja siitä tuli nopeasti yksi Iso-Britannian suosituimmista saippuasarjoista. Vuonna 1989 sarjan nimi lyhennettiin Emmerdaleksi.

Sarjassa on useita vakituisia henkilöhahmoja, joiden tarinat kietoutuvat toisiinsa. Tarinoissa käsitellään usein perhe-elämää, ihmissuhteita, tragedioita, sairauksia, petoksia ja muita draamallisia tilanteita. Sarjan juonenkäänteet voivat vaihdella dramaattisista ja traagisista iloisiin ja humoristisiin.

Emmerdalen erottaa monista muista saippuasarjoista sen keskittyminen maaseutuympäristöön ja maanviljelykseen. Sarjassa näytetään paljon maisemia ja kylän elämää, kuten markkinoita, kylätapahtumia ja koulun juhlia.

Emmerdale on jatkunut suosittuna vuosikymmenten ajan ja se on voittanut useita palkintoja, kuten British Soap Awardseja.

Suomalainen Salatut elämät

Salatut elämät on suomalainen saippuasarja, joka alkoi vuonna 1999. Sarja seuraa Helsingin Kallion kaupunginosassa asuvien ihmisten elämää, heidän perhe- ja ystävyyssuhteitaan, romanssejaan, petoksiaan ja draamallisia tapahtumia.

Sarjassa on useita vakituisia henkilöhahmoja, joiden tarinat kietoutuvat toisiinsa. Juonenkäänteitä on paljon, ja sarjassa käsitellään useita ajankohtaisia aiheita kuten syrjintää, päihteidenkäyttöä, seksuaalisuutta ja mielenterveysongelmia. Sarjassa näytetään myös Helsingin kaupunkia ja sen eri kaupunginosia.

Salatut elämät on suomalaisessa tv-maisemassa merkittävä sarja, joka on saavuttanut suuren suosion. Sarjaa on esitetty yli 20 vuotta ja se on yksi Suomen pitkäikäisimmistä tv-sarjoista. Sarjalla on myös laaja fanikunta, joka seuraa sarjan hahmojen elämänkulkua tiiviisti.

Salatut elämät -sarjassa on vuosien varrella näytellyt suuri määrä eri näyttelijöitä. Sarjan alkuvuosina keskeisissä rooleissa nähtiin esimerkiksi Ismo Laitela (esittäjänä Esko Kovero), Kari Taalasmaa (Timo Jurkka), Ulla Taalasmaa (Maija-Liisa Peuhu) ja Salla Mattila (Katja Kiuru).

Sarjan myöhemmät vuodet ovat tuoneet mukanaan uusia keskeisiä hahmoja, kuten Aki Nikkinen (Sami Uotila), Jani Volanen (Toni Wahlström), Karri Väänänen (Aku Hirviniemi) ja Monica Mustavaara (Outi Mäenpää). Sarjan päähenkilöitä ovat myös Kristiina Kujala (Kristiina Halttu), Elias Vikstedt (Ronny Roslöf) ja Kiira Korpi (Kiira Korpi).

Näyttelijät vaihtuvat Salatut elämät -sarjassa usein, ja sarjassa on nähty myös monia vierailuesiintyjiä erilaisissa rooleissa. Sarjaa on kuitenkin kuvattu yli 20 vuotta, joten siinä on mukana monia Suomen tunnetuimpia näyttelijöitä, jotka ovat saavuttaneet laajan fanikunnan.


Asuntolainaa otetaan myös sijoitusasunnon ostamista varten

Asuntolainan lisäksi monet ihmiset harkitsevat sijoitusasunnon hankkimista. Sijoitusasunnon hankkiminen tarkoittaa asunnon ostamista tarkoituksena vuokrata se edelleen. Sijoitusasunto sijoituksena, joka voi tuottaa lisätuloja vuokratuottojen muodossa. Sijoitusasuntolaina voi olla myös yksi vaihtoehto asunnon

Mikä avuksi kun koira ei syö tai nirsoilee?

Koirilla on ruokarohmun maine ja monella koiralla elämä näyttää keskittyvän niihin hetkiin, kun se saa jotain syötävää. Usein koiralle maistuukin kaikki kotiruuasta nappuloihin ja tietenkin kaikki mahdolliset koiranherkut. Jokaisen koiran sisällä ei kuitenkaan asu ruokaa hotkiva ahmatti. Suuri joukko koirista ei haaveile makkarasta ja muusta herkullisesta. Koiran nirsoilu on yleinen ongelma, joka usein huolestuttaa koiran omistajaa. Huoli ei ole täysi aiheeton. Huonosti syövä koira saattaa vähitellen alkaa kärsiä aliravitsemuksen tuomista ongelmista. Ravintoaineiden puutokset aiheuttavat monenlaisia terveysongelmia. Mikä avuksi kun kyseessä on esimerkiksi nirsoileva koira ?

hankkimista varten.

Lisää muita mielenkiintoisia aiheita muualta:
Junat Kartalla
samsung galaxy s21 ultra
Samsung XCover 5
Sähköpotkulauta vuokraus
Kryptovaluutat
Suositut koirarodut
Google Pay maksaminen
Kapselikahvit
Pikakahvi
Helsingin nähtävyydet
Affiliate markkinointi
Professional Esports
Lohjan kuntavaalit
Nettibingo
Internet historia
Edullinen aurinkopaneeli
Aurinkopaneeli hinta
Samsung 8K TV
Tilaa netistä

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa