Netflix sarja arvostelu: Braquers kausi 2: vauhtia ja vaarallisia tilanteita ranskalaisittain

Ajankohtaista Arvostelu Netflix

Jos katsoit 2021 Netflixille tulleen Braqueurs sarjan, arvasit varmasti jo silloin, että lisää seuraa. Nyt on NetFlixillä nähtävillä sarjan toinen tuotantokausi. Tälläkin kaudella Mehdi (Sami Bouajila) johtaa joukkonsa ryöstöihin, eikä ruumiiden määrä tunnu vähenevän -mutta nyt kannoilla on Belgian poliisi sekä Etelä-Amerikkalainen kartelli Venezuelasta, ja entisistä vihollisista on tulossa kumppaneita, vai onko sittenkään?

Toisella kaudella Mehdin mukana on edelleen apulaisena Liana (Tracy Gotoas), joka on joutunut kokemaan kovia, mutta jonka Mehdi on luvannut järjestää lopulta turvaan, ja parempaan elämään – matkalla vain Lianan ystävät kuten Shainez (Sofia Lesaffre) ja Nahel (Aron Kto) kokevat kovia – tässä kohtaa näytetäänkin, että gansterin elämä ei ole vain ryöstöjen onnistumista, vaan elämäntavasta saavat kärsiä kaikki läheiset. Toisella kaudella näin käykin usealle päähenkilölle, ja näiden perheille kuten myös Saberille (Salin Kechiouche). Mehdi on luvannut Lianalle, että edessä on kyllä muutoksen aika.

Toisella kaudella nähdään huumekartellin aluepomona venezuelalainen syyttäjä Almeida (Joaquim de Almeida), joka toisaalta toimii oman maansa diplomaattistatuksella, mutta toisaalta johtaa omaa tappajaosastoaan, joka kylvää tuhoaan Antwerpenin sataman salakuljettajien ja heidän pomojensa joukossa, tavoitteena saada koko toiminta omiin käsiin, mutta osittain paikallisten tukemana, luonnollisesti. Matkalla saa myös monet sivulliset kokea etelä-amerikkalaisen kartellin asenteen arvotonta ihmiselämää kohtaan.

Mehdin tukena on hänen pitkäaikainen ryöstökumppaninsa Tony (Samuel Jouy), jota poliisit pääsevät kiristämään pidättämällä tämän vaimon ja lapset ja uhkaamalla heittää hänen vaimonsa vankilaan 20 vuodeksi. Tonyn pitää valita vankila koko perheelle tai Mehdin pettäminen – mitä hän tekee?

Braqueurs kausi 2

Toinen kausi käynnistyy Mehdin, Tonyn ja Lianan tehdessä rohkean timanttiryöstön, mutta vaikka itse ryöstö onnistuu periaatteessa hyvin, joutuu Mehdi ampumaan ryöstön yhteydessä tyhmän rohkeaa nuorta miestä, joka joutuu sairaalaan. Huonoa onnea, sillä tämä mies on kartellin pomonn poika, ja siksi Almeida saapuu joukkoineen Belgiaan ja alkaa säälimättömän mies jahdin, kohteena Mehdi. Mutta Almeidalla on muitakin agendoja mielessään. Timantit käsissään Mehdillä on uusi ongelma, sillä kartelli tekee niistä eroon pääsyn vaikeaksi listimällä välikäsiä.

Almeida haluaa ottaa hyödyn kartellin pojan sairaalaan joutumisessa, ja kutoo valheiden verkon, jossa ovat niin paikalliset poliisit, kartelli kuin kaikki muutkin mukana olijat – ja samalla käytännössä jokaisessa kohtauksessa joku kuolee, tai loukkaantuu vakavasti. Ja miksi? Rahan ja vallan vuoksi.

Braqueurs 2 on täyttä toimintaa ja viihdettä, jossa ei ole mitään opetusta tai syvempää tarinaa. Se vain tuo nähtäväksi rikolliselämän kovat puolet, sen raadollisuuden ja välinpitämättömyyden elämän arvosta. Jos olet kuitenkin väsynyt katselemaan vain amerikkalaisia, englantilaisia ja saksalaisia sarjoja, tämä ja Fauda antavat erilaisia vaihtoehtoja.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa