Arvosteluiden kirjoittaminen ei aina ole helppoa

Ajankohtaista Arvostelu Luettavaa Sekalaista Suoratoisto

Joku voisi kuvitella että tällaisen Nettiruutu.fi arvosteluiden kirjoittaminen olisi helppoa. Voimme kuitenkin kertoa teille, että näin se aina vain ole. Esimerkkinä tässä pieni tarina eiliseltä, ja mitä siitä jäi tuloksena sitten käsiin.

Miten arvosteltavat kohteet valitaan?

Meiltä välillä kysytään suoraan, miten valitsemme arvosteltavat kohteet? Vastaus on varsin yksinkertainen: jos jokin sarja tai elokuva nousee kohulla mediaan, on siitä tehtävä arvostelu, tai jos meitä yksinkertaisesti kiinnostaa jokin sarja tai elokuva vaikka genren, näyttelijän tai jopa nimen perusteella. Monesti kuitenkin syy on niinkin yksinkertainen, että kierrämme eri suoratoistopalveluita kunnes vastaan tulee jokin jollakin tavalla kiinnostusta herättävä, tai kyseisen kanavan uutuus, tai suosituimpien katseltujen listalla oleva.

Eilen 1: Kadonnut vaimo Netflixin norjalainen poliisisarja

Mijardöörin vaimo katoaa, niin sen luulisi olevan hyvän tv-sarjan arvoinen tarina, varsinkin kun tarina on totta ja sarja perustuu tutkimukselle. Jännittävää sarjaa tähdittävät Terje Strømdahl, Yngvild Støen Grotmol ja Christian Rubeck. Mutta tämä minisarja ei päässyt meillä edes ensimmäisen jakson loppuun.. sarja eteni aivan liian hitaasti, eikä pystynyt luomaan minkäänlaista tunnelmaa. Tämä jäi siis esimerkiksi sarjasta, josta ei tulla tekemään arvostelua, kun ei ole ”turnauskestävyyttä” yhdenkään jakson katselemiselle. Sarjan mainosteksti lupaa paljon enemmän kuin mitä sarja antaa katsojille.

Eilen 2: Netflixin sarja Santo

Kun tarinan aiheena ovat Salvadorin ja Brasilians sekä Espanjan huumepoliisit ja kahdella mantereella toimivan huumerikollisen takaa-ajo, on tarinalla hyvä alku. Mukana on myös maksetut poliisit, raaka väkivalta ja isot rahasummat. Näyttelijöinä Bruno Gagliasso, Raul Arevalo, Victoria Guerra…. mutta tämäkään sarja ei ensimmäisessä jaksossaan vakuuttanut – sillä oli kaikki mahdollisuudet siihen, huumerikollisen ampuminen ja tämän lapsen sieppaaminen, Salvadorissa etsivän soluttautuminen huumeporukoihin…. mutta jokin ei tässäkään sarjassa aivan osunut kohdalleen, ja niinpä tämäkin jää vajaaseen yhteen jaksoon… jokin pieni mahdollisuus on että, joskus jatkamme kuitenkin Santon katselua, jo ihan tarinan vuoksi…

Uusien ohjelmien valinta ei siis osu läheskään aina kohdalleen, ja katseltavaksi päätyy sarjoja ja elokuvia, joita ei jaksa katsoa loppuun saakka, koska ne syystä tai toisesta eivät saavuta sitä tunnelmaa, mikä on odotuksessa tai sitä tasoa, mitä sarjalta vaaditaan. Kaikki arvostelut ovat kuitenkin täysin omiamme, ja toisilla arvostelijoille ja katsojilla voi olla aivan vastakkaiset mielipiteet.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa