Arvostelussa SkyShowTimen Mayor of Kingstown

Ajankohtaista Arvostelu Luettavaa Sarjat SkyShowTime

SkyShowTimen Mayor of Kingstown on yhdysvaltalainen rikostrilleri-televisiosarja, jonka ovat luoneet Taylor Sheridan ja Hugh Dillon. Sarjan ensi-ilta oli 14.11.2021 Paramount+:ssa. Helmikuussa 2022 sarja uusittiin toiseksi tuotantokaudeksi, joka sai ensi-iltansa 15. tammikuuta 2023. Sarja kertoo McLuskyn perheestä pienessä amerikkalaisessa kaupungissa, jonka suurin työnantaja ovat alueen suuret vankilat, joiden kaltereiden takana on tuhansia rikollisia.

Sarjan pääosissa nähdään Jeremy Renner näyttelemässä Mike McLuskyä, joka ottaa perheen liiketoiminnat haltuun veljensä Mitchin (Kyle Chandler) jälkeen. Heitä ennen työtä eli epävirallista Kingstownin kaupunginjohtajan virtaa hoiti heidän isänsä. Muita pääosien näyttelijöitä ovat mm. Taylor Handley (Kyle McLusky), Emma Laird (Iris), Nichole Galicia (Rebecca) ja McLuskyn veljesten äiti Mariam McLuskyä näyttelevä Dianne West, joka toimii yhden vankilan naistenosaston opettajana.

Mayor of Kingstown

Mike ei siis ole oikea kaupunginjohtaja, häntä vain sanotaan siksi, koska McLuskyt ovat vuosikausia olleet se taho, joka pitää koko kaupungin tasapainoa yllä. McLuskyillä on kontaktit kaikkiin kaupungissa: rikollisin, poliisin, vankeidenhoitolaitokseen. He toimivat niin FBI:n kuin poliisin maksettuina apulaisina, mutta tekevät saa myös rikollisille – kaikki toimii jollain kumman lailla yleensä tasapainossa, mutta eihän tällainen järjestelmä korruptien, rahan ja huumeiden maailmassa voi toimia kauan, ei ainakaan ilman ruumiita.

Sarja on tehty hyvin, ja vaikkakin kaikki on täysin fiktiivistä, voisi tämä epätasa-arvoinen yhteiskunnan palanen olla osa todellisuutta jossain päin maailmaa. Sarjasta on jo tulossa jossain vaiheessa myös kolmas kausi. Mayor of Kingstown on MTV Entertainment Studiosin, 101 Studiosin ja Bosque Ranch Productionsin tuotantoa. Mayor of Kingstownin toinen kausi on viimeisin lisäys Sheridanin kasvavaan SkyShowtime-tarjontaan, johon kuuluvat myös 1923, 1883, Tulsa King ja tuleva sarja Lioness.

Mike McLusky on kovanaama, joka on itsekin istunut oman aikansa vankilassa. Hän hoitaa veljensä hänelle ”jättämää” työtä ilman perhettä, kotinaan mökki keskellä metsää, missä hän syöttelee pihaansa ruokailemaan tulevaa karhua.

Siinä missä Mike on kova rikollisia kohtaan, hän pyrkii olemaan kaikille tasapuolinen – olematta kuitenkaan varsinaisesti kenenkään ystävä, mutta miten tämä kaikki pysyy ”kasassa”?

Ylläolevassa kuvassa nähdään joukko sarjassa vierailevia tuttuja kasvoja, kuten ylärivin kolmas Andrew Howard, joka näyttelee paikallisen Aryans jengin pomoa, ja Miken entistä sellikaveria vankila-ajoilta. Ylärivin oikealta ensimmäinen eli Michael Beach esittää vastaavasti yhden vankilan poliisikapteeni Kareem Moorea.

Sarja on täynnä erilaisia juonivivahteita, joista yksi isoin on venäläisliigan pomon Milo Sunterin (Aidan Gillen) päätös kutsua seksityöntekijä Iris (Emma Laird) takaisin New Yorkista vikittelemään Mikea, ja saamaan tämän pois tasapainosta.

Emma kertoi näin vähän aikaa sitten tehdyssä haastattelussa omasta hahmostaan:

Iris on hidas paljastumaan, mutta hän on Venäjän mafian yhteistyökumppani. Hänen pomoaan Miloa näyttelee Aidan Gillen, joka on tosielämässä aivan ihana ihminen. Hänen roolihahmonsa on sen sijaan toista maata. Milo on vangittuna yhdessä Kingstownin vankiloista. Iris työskentelee New Yorkissa seksityöntekijänä ja viettelee voimakkaita miehiä, kuten tuomareita ja kongressin jäseniä, saadakseen heidät mafian puolelle. Iris on Milon ykköstykki ja hänet lähetetään Kingstowniin, jotta Milo voisi käyttää häntä hyväkseen taistellessaan paikallisia miehiä vastaan.

Kun Iris saapuu Kingstowniin, hän on luonut itselleen väärän identiteetin. Tätä näemme sarjan jaksoissa 2-4. Tein paljon tutkimusta ihmiskaupasta, koska Iris on ihmiskaupan uhri. Hän selviytyy tilanteesta kuvittelemalla kaiken olevan hyvin. On helppo ajautua tilanteeseen, jossa tuntuu, että muuta vaihtoehtoa ei ole, koska se antaa turvallisuuden tunteen rahassa tai kattona pään päällä. Irisille tilanne kehittyi juuri näin.

Mitä näemme jaksoista 5 eteenpäin, on maailman, joka romahtaa Irisin ympärillä. Hän joutuu kohtaamaan karun todellisuuden, joka on Kingstownin erityispiirre. Paikka murentaa hänet ja hän ymmärtää olevansa vaarassa.

Kingstown on erittäin vaarallinen paikka, jossa on vaarallisia ja voimakkaita miehiä. Se ei ole sama New York, johon Iris on tottunut. Sarjassa näemme hänen elämänsä kulkevan erittäin surullista kaarta.

Emma Laird

Loppupäätelmä: suosittelemme Mayor of Kingstown sarjaa amerikkalaisen poliisidraaman ja jännityksen ystäville.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa