Arvostelussa NetFlixin Bridgerton: Kuningatar Charlotte

Ajankohtaista Arvostelu Luettavaa Netflix Sarjat

Netflixin Bridgerton: Kuningatar Charlotte tuo alkuperäisiin kahteen Bridgerton kauteen lisää pohjaa kertomalla itse kuningattaren tarinan – ennenkuin saamme nähdä seuraavia Bridgerton kausia.

Kuningatar Charlotte on tyyliltään samanlainen kuin varsinainen Bridgerton, suurin ero on vain siinä, että alkuperäisten kahden kauden salaperäinen kirjoittaja ei ole varsinaisesti mukana – kertoohan tämä sarja ajasta ennen kaikkea tätä sarjassa tapahtunutta. Se kertoo tarinan siitä, kuinka Englanti sai mustan kuningattaren Charlotten (India Amarteifio/ Golda Rosheuvel), ja minkälainen on kuningas Yrjö III (Corey Mylchreest/James Fleet).

Pääosissa nähdään India Amarteifio, Adjoa Andoh/Arsema Thomas (Lady Agatha Danbury) sekä Michelle Fairley (kuningatar leski Augusta).

Kuningatar Charlotte kertoo meille laajemman pohjan kaikelle sille, mitä olemme tottuneet näkemään Bridgerton-sarjassa. Se kertoo se, miten Charlotte tuli Saksasta vaimoksi kuninkaalle, eli uudeksi Englannin kuningattareksi. Se kertoo Charlotten ihastumisen Yrjöön, mutta myös Yrjön ongelmista – sekä sittemmin myös heidän lastensa ongelmista.

Kaikki alkaa siitä, kun Adolphus (Tunji Kasim) tuo pikkusiskonsa vaimoksen Englantiin. Kaikki sopimukset on tehty etukäteen, eivät kuningas tai tuleva kuningatar ole edes nähneet toisiaan.

Kuningatar Charlotte sarja seuraa hyvin alkuperäisen Bridgertonin tarinatyyliä, ja tuo mukanaan myös kuningattaren muistoissa tuttuja näyttelijöitä ja hahmoja sarjasta, tuoden samalla lisätietoa kaikkien sarjan hahmojen välisiin suhteisiin, ja miksi ne ovat sellaisia kuin nyt ovat.

Kuninkaan ja kuningattaren lisäksi isossa roolissa on myös kuningattaren oma avustaja Brimsley (Sam Clemmet/ Hugh Sachs), jonka tarina saa paljon lisää tämän spinoffin mukana. Vastaava avustaja löytyy myös Yrjön takaa, nimittäion miespalvelija Reynolds (Freddie Dennis). Sattumalta mytös Brimsley ja Reynolds ovat varsin läheisissä väleissä keskenään.

Bridgertonin nähneet tietävät, että Bridgerton on kaikkea muuta kuin todenmukainen kuvaus historiasta. Se on omanlaisensa kuvaus erilaisesta historiasta, joka olisi kenties voinut tapahtua, mutta tähän historiaan on sovellettu vähän kaikkea nykyajasta, kuten musiikki – mutta totta sen sijaan on satojen vuosien vanhat perinteet kuningashuoneissa, ja naisten asema kuninkaiden rinnalla – tehtävänään lähinnä synnyttää perillisiä, jotka mahdollistaisivat kuningasperheen jatkamisen uudella kuningasperheellä.

Kuningatar Charlotte tuo jotain aivan uutta hoviiin. Hän on erilainen kuin kukaan aiempi kuningatar, ja tästä kaikesta syntyy aikoinaan ne tutut Bridgertonin tavat, kuten tanssiaiset.

Nuori kuningatar on pitkälti kuin mikä tahansa teini-ikäinen tyttö: hän on mielipiteikäs, sarkastinen ja hauska yhtä lailla. Hän ei täysin ymmärrä, miksi hänen pitäisi mennä naimisiin miehen kanssa, jota hän ei ole koskaan tavannut, mutta tekisi mitä tahansa isoveljelleen, joka kasvatti hänet vanhempiensa kuoleman jälkeen. Hän tulee pienestä saksalaisesta kaupungista nimeltä Mecklenburg-Strelitz, mutta miten hän pärjää uutena kuningatar puolisona Iso-Britanniassa ja Irlannissa?

Tarinan kuvaus on mielenkiintoinen ja antaa viitteitä siitä, että nuorella kuningattarella on paljon haasteita edessään. Hänellä on persoonallisuus ja asenne, joka ei ole tyypillinen monarkille, mutta nämä ominaisuudet voivat tehdä hänestä joko suositun tai kiistanalaisen hahmon. Isoveljen merkitys hänen elämässään antaa ymmärtää, että perhesuhteet ovat hänelle tärkeitä, mikä voi vaikuttaa hänen päätöksiinsä ja toimiinsa kuningattarena.

Bridgerton: Kuningatar Charlotte ei välttämättä ole yhtä hyvä kuin Bridgertonin kaudet 1-2, mutta sarjaa seuraaville se on ihan hyvää viihdettä, kolmannen kauden alkua odotellessa.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 4 / 5. Arvosteluja: 1

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa