Arvostelussa NetFlixin Bridgerton kausi 2

Arvostelu Netflix

Jos tykkäsit Bridgertonin ensimmäisen kauden erilaisuudesta, juonirakenteista ja näyttelijöistä, toinen kausi voi tulla karuna vastaan. Se mikä ensimmäisellä kaudella oli uutuudenviehätystä, on kadonnut toisella kaudella. Se juoni, joka toimi ensimmäisellä kaudella, ei tunnu toimivan ainakaan toisen kauden alussa.

Tämä ei tarkoita sitä, etteikö Bridgertonin toinen kausi tarjoaisi yhtä kepeää katsottavaa kuin ensimmäinen kausi, mutta valitettavasti ensimmäisellä kaudella opittu juoni tuntuu olevan nyt vähäpätöinen, eikä välttämättä tarjota enää sellaista uutuudenviehätystä – osa sarjan näyttelijöistä on vaihtunut tuoden jotain uutta, mutta valitettavasti sarja ei tunnu pääsevän ensimmäisen kauden sfääreihin.

Sarja ei ole varsinaisesti draamaa, eikä komediaa, vaan kevyttä iltapäivä saippuaoopperaa kuvitteellisen vanhan maailman ajan malliin. Ajatus joka vuosittaisista nuorten naimattomien naisten katselmuksesta kuningattaren hovissa, ja näistä naisista ns. timantin valitsemista kaikkien mahdollisten ja parhaiden poikamiesten vaimoksi tuntuu nykyaikaisessa ajattelussa kaukaa haetulta ajatukselta – se toimi ensimmäisen kauden, mutta nyt tuo idea tuntuu vain syövän itseään.

Sen sijaan sarjan sisäinen kirjoittajahahmo eli Lady Whistledown paljastuu yhdeksi naisista, ja kenties toisen kauden suurin mielenkiinto kohdistuukin tämän kirjoittajan kirjoittaminen lyhyiden tarinoiden sisällön kehittymiseen ja siihen, saako kuningatar tietoonsa kuka näitä uutisia kirjoitteleen.

Monilla netin foorumeilla on myös puhuttu ja kirjoiteltu siitä, että Bridgertonin toisella kaudella ei nähdä sitä seksimäärää, kuin ensimmäisellä kaudella, ja tottahan tuo tuntuu olevan. Ensimmäisellä kaudella se saattoi jopa olla monelle syy sarjan katsomiselle – nyt syy täytyy löytää muualta. Toiset saattavat pitääkin enemmän tästä toisesta kaudesta kuin ensimmäisestä. Uudet jaksot perustuvat Julia Quinn -kirjasarjan romaaniin Yllättävä rakkaus (The Viscount Who Loved Me).

Toinen kausi käsittää kahdeksan jaksoa, joiden aikana tullaan näkemään kenet lordi Bridgerton kenties nai – onko uusi puoliso toinen kahdesta sisaruksesta, jotka tulivat Intian suunnalta toiselle kaudelle.

Sarja tarjoaa hauskaa, ja kevyttä katseltavaa ja on siksi mielestämme ajanvietteen eli katsomisen arvoinen, vaikkei kovin korkealle arvoasteikossamme nousisikaan.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Vastaa