Arvostelussa MTV Katsomo: The Spanish Princess

Ajankohtaista Arvostelu Katsomo MTV Sarjat Suoratoisto Viihde

MTV Katsomon The Spanish Princess vie katsojan vuoteen 1501: Espanjan prinsessa Katariina Aragonialainen (Charlotte Hope) saapuu Englantiin naidakseen kruununperillisen Arthurin, jotta maiden väliset siteet vahvistuvat. Katariinan romanttiset odotukset ovat korkealla. Hänen mukanaan seuraavat myös hovineidot Lina de Cardonnes (Stephanie Levi-John) sekä Rosa (Nadia Parkes), jotka auttavat Katariinan kohtaamaan uuden elämänsä sateisessa ja kylmässä Englannissa. Katariinan äiti kuningatar Isabella (Alicia Borrachero) on kuitenkin kasvattanut vahvan ja itsevarma nuoren naisen, joka ei pelkää kohdata kohtaloaan Englannin mahdollisena kuningattarena.

Prinsessa Katariina on pienestä alkaen koulutettu tulemaan Englannin kuningattareksi, ja päästyään Englantiin hän ensi pettymyksen jälkeen tekeekin kaikkensa päästäkseen paikalle, mille hänet on koulutettu. Pian Katariina saa kuitenkin huomata, että Englanti ei todellakaan ole Espanja.

Tuohon aikaan (kuten nykyään) hovit olivat täysin poliittisia paikkoja. Eri suvut pyrkivät pääsemään kuninkaaksi, ja Katariinan tullessa Englantiin ollaan Tudorien ajassa, ja kuningattaren eli Yorkin Elizabethin (Alexandra Moen) poikien Arthurin (Angus Imrie) ja Harryn (Ruairi O´Connor) harteilla on isot odotukset – ja Katariina tulee Arthurin vaimoksi…

The Spanish Princess kuvaa hieman sitä huhujen ja vakoojien aikakautta, kun Tudorin kuningassukua vastaan oltiin käymässä taisteluita joka puolelta, ja Englannin kuningashuoneen varat olivat lähes loppu. Avioliitto espanjalaisen prinsessan kanssa tarkoittaisi myötäjäisiä, ja sillä rahalla olisi mahdollista ostaa rauha – Englannin kuningas Henry VII (Elliot Cowan) äitinsä Lady Margaret Beaufortin (Harriet Walter) kanssa tietävät espanjalaisten rahojen olevan pelastus. Toisena pelastuksena on tytär Margarethin (Georgie Henley) naittaminen Skotlannin kuninkaalle kuningas Jamesille (Ray Stevenson).

Keskeisessä roolissa on Charlotte Hope Katarina Aragonialaisena. Hän on nuori ja päättäväinen Espanjan prinsessa, joka matkustaa Englantiin avioituakseen Englannin tulevan kuninkaan, prinssi Arthurin kanssa. Kun Arthur kuolee yllättäen, Katarinan kohtalo Englannin hovissa muuttuu. Ruairi O’Connor esittää Henrik VIII:tä, Katarinan toista aviomiestä ja Englannin tulevaa kuningasta. Sarjassa esiintyy monia muita historiallisia hahmoja, jotka tuovat eloa Tudorien aikakauteen.

Kun kuvataan aikaan muutaman sadan vuoden päästä, käytetään tottakai paljon myös mielikuvitusta, vaikkakin osa tapahtumista perustuu historiaan. Siitä huolimatta Spanish Princess eli Espanjalainen prinsessa on ihan kiva, ja kevyt viihteellinen historiasarja, joka vie katsojan hovin juonitteluihin ja siitä seuraaviin epäilyihin.

”The Spanish Princess” on historiallinen draamasarja, jonka ovat kehittäneet Emma Frost ja Matthew Graham Starzille. Sarja perustuu Philippa Gregoryn romaaneihin ”The Constant Princess” (2005) ja ”The King’s Curse” (2014). Se on jatko-osa minisarjoille ”The White Queen” ja ”The White Princess”. Sarja keskittyy Katarina Aragonialaiseen, joka oli Espanjan prinsessa ja myöhemmin Englannin kuningatar Henrik VIII:n ensimmäisenä vaimona.

Vaikka ”The Spanish Princess” perustuu historiallisiin tapahtumiin ja henkilöihin, sarja sisältää myös fiktiivisiä elementtejä. Käsikirjoittajat ovat ottaneet taiteellisia vapauksia erityisesti hahmojen vuorovaikutuksessa ja tapahtumien kuvauksessa. Sarja tarjoaa kuitenkin mielenkiintoisen kuvan Tudorien ajan Englannista ja sen hovielämästä.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa