Arvostelussa Netflixin ranskalainen jännityssarja Verirannikko

Ajankohtaista Arvostelu Netflix Sarjat

Netflixillä nähtävä ranskalainen Verirannikko – Blood Coast (Pax Massilia) on kuusi jaksoinen avauskausi ranskalaista poliisitoimintaa, joka kertoo poliisin erikoisyksikön toiminnasta Marsellesissa – kaupungissa, joka on erilainen kuin mikään muu ranskalainen kaupunki. Satamakaupunki kun on kautta aikojen ollut niin salakuljettajien kuin muidenkin rikollisten mieleen.

Poliisin erikoisryhmää vetää kapteeni Lyes Benamar (Tewlik Jallab), jonka omakin historia on vahvasti rikollissävytteinen, eikä asiaa helpota parin vuoden peiteoperaatio rikollisjärjestön sisällä. Benamarin vetämä ryhmä on tiivis neljän poliisin paketti, joka saa nyt viidennen jäsenen, ja samanaikaisesti Marsellesin sisäinen poliisitarkastus on ottanut ryhmän tutkimuksien alle.

Ryhmän uusi jäsen on Interpolista Marsellesiin tuleva kapteeni Alice Vidal (Jeanne Goursaud), joka joutuu heti ensitöikseen asetaisteluun ryhmän kanssa paikallisia rikollisia vastaan, ja heti alussa Alicelle paljastuu, että Marselleis voisi sittenkin tarjota hänelle isänsä kuoleman kostamisen – hänen isänsä nimittäin tapetaan sarjan avausjaksossa, joka onkin täynnä ampumista ja lähes sotaa, mutta onneksi sarja vähän rauhoittuu avausjakson jälkeen, ja siitä tulee aivan seurattava rikossarja.

Tilanne on siis sellainen, että poliisiryhmä joutuu kahden rikollisjärjestön välien selvittelyn väliin – toisaalla ovat ranskalaiset tappajan Franck Murillon (Nicolas Duvauchelle) johdolla, ja toisaalla pääosin arabit Ali Saidin (Samir Boitard) johdolla – kumpikin osapuoli on vahvasti aseistautunut automaattiaseilla eikä sivulliset uhritkaan ole tavattomia.

Benamarin vetämän ryhmän muut jäsenet ovat Audrey Llunga (Lani Sogoyou), Max ”Tatoo” Russo (Idir Azougli) sekä Arno Cabella (Olivier Barthelemy). Koko ryhmän esimiehenä poliisissa toimii komissaari Fabiani (Florence Thomassin), joka saa omat haasteensa sekä sisäiseltä tarkastukselta eli kapteeni Victor Mirandalta (Diouc Koma) sekä paikalliselta syyttäjältä, mutta kukaan ei oikein tiedä, miksi rikollisjärjestöt taistelevat keskenään.

Saidin porukat ovat tappaneet Murillon pojan, ja siksi Murillo palaa Ranskaan, vaikka hänet on poliisin papereissa merkitty kuolleeksi – ja Ali Saidi tulee Dubaista Marseillesiin, koska Murillon ryhmä välittää liikkeelle kuollettavaa huumetta, joka saa aikaan sekasortoa Saidin kumppaneissa – ja paljastuu, että taustalla on paljon suuremmat kysymykset, kuin vain huumekaupat.

Benamarin ryhmällä on omat tapansa saada yhteisö puolelleen. Toisaalta he ovat paikallisia, ja toisaalta he antavat osan saamastaan rikollisten saaliista takaisin yhteisölle joko suorana rahalahjoituksena tai hankkimalla esimerkiksi lapsille urheilu- ja kouluvarusteita – vähän kuin Robin Hood, onko se oikein? Ei välttämättä ainakaan täysin kaikkien sääntöjen mukaista.

Sarjan on ohjanut Olivier Marchal ja sen on käsikirjoittanut Marchal ja Kamel Guemra.

Verirannikko on nimensä mukaisesti väkivaltaa sisältävä poliisijännäri, missä ammutaan enemmän kuin on tarpeeksi, mutta joka on kuitenkin omalla tavallan kohtuullista viihdettä. Luonnollisesti hahmot jäävät hieman ohkasiksi, sillä sarjan on tarkoitus olla viihdettä, eikä niinkään yhteiskunnallisia ongelmia ratkova dokumentti.

Marseille – rikollisten kaupunki

Marseille: Kiehtova Historia ja Nykypäivä

Marseille, Ranskan vanhin kaupunki ja Välimeren rannikon helmi, on tunnettu monipuolisesta historiastaan ja kulttuurisesta rikkaudestaan. Tämä satamakaupunki, joka on perustettu noin 600 eKr., on kokenut lukuisia muutoksia läpi vuosisatojen. Rikollisuuden ja rikollisten maine Marseillelle on muodostunut vuosikymmenten aikana, mutta tämä näkökulma on vain yksi osa kaupungin monitahoista tarinaa.

Rikollisuuden juuret ja kehitys

Marseillen rikollisuuden historia ulottuu kauas menneisyyteen, jo ajoille, jolloin kaupunki oli tärkeä kaupan keskus Välimerellä. Historiallisesti kaupunki on ollut merirosvojen, salakuljettajien ja mafian toiminnan keskipiste. Nykypäivänä, vaikka rikollisuus on edelleen osa Marseillen kuvaa, kaupunki on tehnyt merkittäviä toimenpiteitä turvallisuuden parantamiseksi ja rikollisuuden vähentämiseksi.

Kulttuurin ja taiteen kehto

Marseille on paljon muutakin kuin rikollisuuden maine. Kaupunki on tunnettu rikkaasta kulttuuriperinnöstään, johon kuuluu musiikki, taide ja gastronomia. Marseillen kulttuuritarjonta on laaja: siellä järjestetään vuosittain lukuisia festivaaleja, näyttelyitä ja muita kulttuuritapahtumia.

Matkailun vetonaulat

Marseille houkuttelee matkailijoita ympäri maailmaa upeilla rannoillaan, historiallisilla nähtävyyksillään ja eläväisellä satama-alueellaan. Kaupungin tunnetuimpiin kohteisiin kuuluu esimerkiksi kuuluisa Notre-Dame de la Garde -basilika, vanha satama (Vieux Port) sekä Calanquesin kansallispuisto.

Talous ja innovaatio

Marseille ei ole pelkästään kulttuurin ja matkailun keskus, vaan myös merkittävä taloudellinen toimija. Kaupungin talous nojaa vahvasti satamatoimintaan, teknologiaan ja innovaatioihin, mikä tekee siitä yhden Ranskan dynaamisimmista kaupungeista.

Marseillen tulevaisuus

Marseille on kaupunki, joka katsoo rohkeasti tulevaisuuteen. Kaupunki on investoinut suuria summia infrastruktuuriin, kulttuuriin ja turvallisuuteen, mikä on muuttanut sen ilmettä ja parantanut asukkaiden elämänlaatua. Tämä kehitys on houkutellut yhä enemmän sijoittajia ja matkailijoita kaupunkiin.

Miksi Marseille on vierailun arvoinen

Marseillen tarjoama ainutlaatuinen yhdistelmä historiaa, kulttuuria ja modernia elämäntapaa tekee siitä houkuttelevan matkakohteen. Kaupungin monimuotoisuus, upeat maisemat ja lämmin ilmasto tarjoavat vierailijoille unohtumattomia elämyksiä.

Yhteenveto

Marseille, joka on paljon enemmän kuin sen rikollisuuden maine, on kaupunki, joka jokaisen tulisi kokea. Sen historiallinen merkitys, kulttuurinen monimuotoisuus ja jatkuva kehitys tekevät siitä yhden Euroopan mielenkiintoisimmista kaupungeista.


Muita mielenkiintoisia aiheita muualta:

Outlet myymälät
Mobilepay ei toimi
affiliate markkinointi
Johanna Puhakka
Digitaalinen markkinointi
Asuntomarkkinat
Etätyö
Shein vaatteet

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa