Arvostelussa Suomen NetFlixin toiseksi katsotuin sarja nyt: Manifest

Ajankohtaista Arvostelu Netflix

Mitä tapahtui lennolle Jamaikalta takaisin pohjoiseen USA:han, kun se hävisi vuosiksi – ja kun lento lopulta tuli perille yli viiden vuoden jälkeen, eivät matkustajat olleet vanhentuneet päivääkään. Tästä kertoo NetFlixin TV-sarja Manifest – ryhmästä ihmisiä joille paluu arkeen ei olekaan niin helppoa kuin voisi kuvitella.

https://www.youtube.com/watch?v=LjsFg7e-ffk

Manifest sai ensi-iltansa jo 2018 NBC:llä. Se on Jeff Raken luoma tarina tavallisesta reittilennosta, joka katoaa vuosiksi tullakseen yhtäkkiä takaisin ja laskeutuakseen normaalisti. Onkin luonnollista, että NSA ja sen tutkijat kuten Vance (Daryl Edwards) saavat tehtäväkseen tutkia mitä oikeasti tapahtui, ja olisiko matkustajilla jotain tekemistä koneen katoamisen kanssa – mutta miten selittää lastenkin tapauksessa, että he eivät ole lainkaan ikääntyneet viiden vuoden aikana??? Mitä tapahtui vuonna 2013 lentoon lähteneelle lento 828:lle ja sen 191 matkustajalle?

Sarja keskittyy enimmäkseen Stonen perheen ympärille, sillä perhe tuli Jamaikalta kahdessa koneessa. Toinen tuli perille normaalisti ja sen matkustajat jatkoivat elämistään, mutta se toinen konen, jonka matkassa olivat myös mm. poliisietsivä Michaela Stone (Melissa Roxburgh), opettaja Ben Stone (Joshua Dallas) ja Benin toinen poika Cal (Jack Messina) – kun heidän laskeutuessaan Benin vaimo Grace (Athena Karkalis) ja tytär Olive (Luna Blaise) olivat luonnollisesti jatkaneet elämistään ja ehtineet jo asettua arkeen, missä Michaela, Ben ja Cal olivat kuolleet.

Manifest on myös yksi näistä sarjoista, jotka ovat vaihtaneet suoratoistokanavaansa. Se tuli aluksi Suomessa saataville HBO Nordicille, ja nyt se nähtävillä NetFlixissä.

Varsinainen mysteeri ei aukea heti – vaan lisää mysteeriä ilmestyy

Sarja avautuu hitaasti – ja sitä on tarjolla tässä vaiheessa neljä kautta ja viidennestäkin kaudesta huhuttiin, mutta näillä näkyvin toukokuussa tänä vuonna pääsi julkisuuteen tieto, että kausi viisi olisi peruttu.

Mitä sitten sarjassa tapahtuu, ja miksi osan lento 828:n matkustajista saa ”kutsun” lentokoneensa luo vain nähdäkseen sen räjähtävän tulipalloksi ja palavan poroksi – nyt NSA:lla ei ole lentokonetta, mitä tutkia, mutta tutkinta suunnataan niihin matkustajiin, jotka olivat paikalla katsomassa lentokoneen räjähdystä.

Aika nopeasti käy ilmi, että varsinkin Michaela ja Ben sekä tutkijana ja lääkärinä toimiva Saanvi Bahl (Parveen Kaur) saavat ennenäkyjä ja enneääniä tapahtumista, joissa yleensä joku henkilö tai henkilöt ovat vaarassa – mistä nämä äänet ja näyt tulevat, ja miksi vain osa matkustajista saa niitä, mitä oikeasti on tapahtunut lento 828:lla niiden viiden vuoden aikana?

Mekään emme ole katsoneet vielä kaikkia kausia, joten tälle arvostelulle saattaa vielä olla tulossa uusi osa. Manifest on mielenkiintoinen sarja, varsinkin sellaisille katsojille, jotka ovat kiinnostuneita yliluonnollista tapahtumista ja tieteiselokuvista – Manifest avaa salaisuuksia varmasti seuraavien kausien aikana, ja sitä ennen saamme nähdä miten Stonen perheen arki etenee töiden, lasten ja muiden sosiaalisten suhteiden kanssa, kun jokaisessa jaksossa myös salaperäiset äänet ja näyt tulevat sekoittamaan arkea.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 5 / 5. Arvosteluja: 1

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa