Arvostelussa Viaplayn ja Hannele Laurin elokuva ”70 on vain numero”

Ajankohtaista Arvostelu Elisa Viihde Elisa Viihde Viaplay ElisaViihde Elokuvat Luettavaa Viaplay

Hannele Lauri on meille useille tuttu monista Speden tuottamista elokuvista ja sarjoista, mutta tämä vuonna 2021 ensi-iltansa saanut draamakomedia on Hannelen esiin erilaisessa hahmossa, jo paljon esiintymislavoja kiertäneenä laulajatähtenä, Seija Kuulana.

Lea Laven laulaa elokuvassa Seija Kuulan äänenä

ElisaViihteen ja Viaplayn 70 on vain numero on kunnianosoitus suomalaisille naisartisteille ja elokuvassa kuullaan kotimaisia artisteja ja musiikkia menneiltä vuosikymmeniltä tähän päivään. Elokuvaa varten on sävelletty uusi kappale Moi, jonka laulaa elokuvassa Hannele Laurin esittämä Seija Kuula, Lea Lavenin äänellä.

Moi-kappaleen on levyttänyt Vahtera ja sen ovat säveltäneet ja sanoittaneet Aku Rannila ja Saara TörmäVesala laulaa Seija Kuulan kanssa elokuvan alussa kappaleen Ruotsin euroviisut. Tämän lisäksi kuulemme kappaleita muun muassa Eriniltä , Paula Koivuniemeltä, Sannilta, Tavaramarkkinoilta, Carolalta ja Metrotytöiltä. Elokuvassa nähdään cameorooleissa suomalaisen musiikkimaailman tähtiä kuten Paula Vesala, Erin ja Lauri Tähkä.

Elokuva on Johanna Vuoksenmaan ohjaama ja käsikirjoittama elokuva, jonka pääroolissa laulaja Seija Kuulana loistaa Hannele Lauri. Keskeisissä rooleissa Laurin lisäksi ovat Marja Packalén, Mikko Nousiainen, Misa Palander ja Juha Torvinen. Elokuva kertoo lämpimän komediallisella tavalla suositun naisartistin Seija Kuulan kasvutarinan. Rakkaus tuo eteen asioita, joissa ikä onkin voimavara eikä rasite.

Itse tarina ja elokuva

Seija Kuula on itsevarma ja itsestään varsin tietoinen tähti, joka ei ole täysin huomannut omaa ikääntymistään, ennenkuin tapaa vanhoja ystäviään. Samalla hän vähitellen huomaa, mitä tähteys on saanut aikaan, ja mitä hän itse oikeastaan vielä haluaisi – mutta onko aika mennyt jo ohi, vai voidaanko jotain tehdä?

Elokuva tuo esille nykyajan maailman, missä 70-vuotias ei ole vielä välttämättä mitenkään ”lopussa”, vaan edessä on vielä pitkä matka. Tämän ovat meille näyttäneet tosielämän starat kuten Danny ja Frederik ja monet kansainväliset tähdet kuten vaikkapa Clint Eestwood ja Harrison Ford – joten miksei myös Seija Kuula. Mikko Nousiaisen esittämä kitaristi ja Seija avustaja Shanelle (Misa Palander) luovat yhdessä tarinan, joka voisi hyvinkin olla totta ja Hannele Lauri voisi hyvinkin olla juuri Seijan tapainen henkilö. Ikä on vain numeroita, ja ikäero ei välttämättä merkitse, mitään – vai merkitseekö? Seijan lapsuuden ystävä Mirre (Marja Packalén) tuo kuvioihin Seijan nuoruuden todellisuuden vs hänen omat muistonsa niistä ajoista. Miten stara ottaa todellisuuden vastaan, onkin yksi koko elokuvan jatkuvista teemoista.

”Koska tää säätö oikein loppuu”

Seijan tarina vie meidät paikasta toiseen ja välillä elokuva on hauska ja katsottava, mutta kokonaisuutena elokuvasta jää hieman valju tunne, jotain puuttui. Elokuva ei ole niin komedia, että se olisi varsinainen komedia, eikä niin draama, että se olisi draamakaan- ihan katseltavaa viihdettä kuitenkin.

Elokuvan on tuottanut Dionysos Films Oy, jonka tuottajina ovat osakkaat Riina Hyytiä, Nina Laurio ja Leena Mäenpää-Bentley. Elokuvan ovat rahoittaneet Suomen elokuvasäätiö, Yleisradio, Tampereen kaupunki ja Film Tampere. Elokuvan yhteistyökumppaneita ovat Forenom, Leivon Leipomo, Pyynikin Brewing Company, Universal Music ja Aller. Elokuvan levittää pohjoismaissa Nordisk Film.

Ps. Hannele Lauri täytti itse 70 vuotta viime vuoden heinäkuussa.


Muuta mielenkiintoista luettavaa

LG:n WashTower-pesutorni tulossa Suomeen

LG:n uusi kompakti mutta suurikapasiteettinen pesutorni sopii sekä pieniin tiloihin että isompien talouksien tarpeisiin. LG:n edistyksellinen tekoäly pidentää vaatteiden elinkaarta optimoimalla pesuohjelman pyykin painon sekä kankaiden laadun mukaan. Energiatehokkaat koneet auttavat kotitalouksia säästämään sähkölaskuissaan.

Garmin Venu 2 GPS – Älykello jolla voi soittaa ja paljon muuta

Garmin Venu 2 Plus GPS-älykello, jolla voit soittaa puheluita sekä käyttää yhteensopivan älypuhelimen virtuaaliavustajaa tekstiviestien lähettämiseen, kysymysten esittämiseen, jne. Näiden yhteysominaisuuksien lisäksi Garmin Venu 2 plus -malliston GPS-älykelloissa on kattavat terveys-, hyvinvointi– ja liikuntaominaisuudet, mm. unen laadun pisteytys ja vinkkejä sen parantamiseen, stressitason seuranta, energiatason seuranta, Pulse Ox, naisen hyvinvointiominaisuudet ja paljon urheilu- ja harjoitteluvaihtoehtoja.

Google Pay – kätevä tapa maksaa ostoksia

Google Pay on helppo ja kätevä tapa maksaa ostokset Android-laitteella kaupoissa, verkossa ja sovelluksissa. Google Pay maksaminen onnistuu sadoissa sovelluksissa ilman maksutietojen ilmoittamista. Maksa liikennevälineessä, tilaa ruokaa tai osta lippu uuteen 

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa