Skyshowtime ja Harrison Ford Dutton Ranchin pomona sarjassa 1923

Ajankohtaista Arvostelu SkyShowTime

Jos olet seurannut Duttonin ranchin sarjaa Kevin Costnerin tähdittämän Yellowstonen kautta, ja katsonut jo aiemmin ilmestyneen spinoffin kaiken alusta 1800-luvulta, niin olet varmasti myös odottanyt nyt Skyshowtimella alkanutta sarjaa 1923, jossa Duttonin perheen pomon paikalla on vanha kunnan Harrison Ford Jacob Duttonina ja tämän vaimo Cara Duttonina itse Helen Mirren. Sarja tuli katsottavaksi joulukuussa ja mekin ehdimme sen nyt katsastaa.

Nimensä mukaisesti ollaan Amerikan lamavuosissa. Ensimmäinen maailmansota on sodittu ja Euroopassa on jälleenrakentamisen aika. Amerikassa sen sijaan eletään Duttonin ja muiden karjatilallisten kanssa vaikeita aikoja. Luonto ei ole myötämielinen, alueella on paljon lampaita, eikä kenelläkään ole rahaa. Ajat ovat kovat.

1920-luvun Amerikka on meille suomalaisille tuntematonta aluetta. Sitä ei käsitellä historiankirjoissa, eikä se muutenkaan ole ollut mediaseksikästä, joten sarjan ohessa tulevat kuvaukset amerikkalaisten maahanmuuttajien kohtelusta intiaaneja kohtaan tulee esille aivan uudella tavalla.

Sarja tuntuu hieman väkisin tehdyltä jatko-osalta näiden kahden ensimmäisen sarjan lisäksi. Siinä missä Yellowstone porskuttaa kausi kaudelta eteenpäin, tuntuu 1923 antavan hieman perustietoja Duttonien saagalle, mutta muuten on sarjaan käsiksi pääseminen kohtuullisen hankalaa. Duttonin perheen poikien erilaiset seikkailut, Amerikassa tai Afrikassa tuntuvat osittain päälle liimatuilta, joilla ei oikein ole mitään osuutta kokonaisuuteen, joten koko 1923 tuntuu aluksi vaikealta kiinniotettavalta. Onko kyse Duttonien vaikutusvallan kasvattamisesta, lammasfarmareiden kanssa kiistelystä, vai mistä? Mikä on sarjan perimmäisen syy?

Taylor Sheridan on luonut Duttonien saaga, ja kaikki liittyy kaikkeen, ainakin hänen suunnitelmissaan, mutta kuinka hyvin hänen ajatuksensa Duttoneista selviää katsojille? Tämä 1923 asettuu 40 vuottta ”1883” jälkeen ja yli 30 vuotta ennen nyky Yellowstonen aikaa, ja hahmojen välisistä sukulaisuuksista on netissä saatavilla useita kuvioita. Sarjaa on tulossa ainakin kaksi kautta. Fordin ja Mirrenin lisäksi pääosissa nähdään
muun muassa Brandon Sklenar, Darren Mann, Michelle Randolph, James Badge Dale, Marley Shelton, Brian Geraghty, Aminah Nieves, Julia Schlaepfer ja Jerome Flynn.

Jollei muuta, niin sarja ainakin tuo esille maaseudun vaatimukset (myös nykyaikana), jos joku on valinnut karjafarmarin elämän, niin silloin karja ja eläimet tulevat aina ykkösenä, ja kaikki muu perässä. Se tulee 1923:ssa heti esille, kun Duttonit joutuvat muiden karjatilallisten kanssa etsimään uusia laiduntamisalueita karjalleen- siinä jäävät häät toiseksi.

Tyyliltään 1923 on aivan erilainen kuin 1883 tai Yellowstone, mutta jos olet katsonut kumpaakin sarjaa, kannattaa tämä väliosakin ottaa mukaan kokonaisuuden rakentajaksi.

Muita aiheita muualta:
samsung xcover 5
whatsapp huijaus

MobilePay: Tehokas ja kätevä maksupalvelu

MobilePay on tehokas ja kätevä mobiilimaksupalvelu, joka on saavuttanut suuren suosion Pohjoismaissa. Sen avulla voi maksaa verkko- ja fyysisissä kaupoissa sekä siirtää rahaa suoraan ystäville ja tuttaville. MobilePayn käyttö helpottaa arjen raha-asioiden hoitoa ja tarjoaa nopean ja turvallisen tavan maksaa ostokset.

Navionics: Edistyksellinen merikarttasovellus ja navigointiratkaisu

Navionics on merkittävä merikarttasovellus ja navigointiratkaisu, joka tarjoaa veneilijöille ja muiden vesistöjen käyttäjille luotettavaa ja tarkkaa tietoa vesiväylien tilasta, satamista, syvyyskartoista ja muista navigointiin liittyvistä tiedoista. Tämä edistyksellinen sovellus on suunniteltu tukemaan veneilijöitä, purjehtijoita ja kalastajia heidän matkallaan turvallisuuden ja tehokkuuden parantamiseksi.

Lego Master Suomi – joukkueet rakentavat mestariteoksia

Lego Masters Suomi on suosittu kilpailuohjelma, jossa tiimit kilpailevat luomalla upeita rakennelmia Lego-palikoista. Osallistujat osoittavat luovuuttaan, taitojaan ja tiimityötä rakentaessaan uskomattomia Lego-teoksia. Kilpailu vaatii mielikuvitusta, tarkkuutta ja nopeita ratkaisuja. Lego Masters on inspiroiva ohjelma kaikille Lego-faneille, jotka rakastavat nähdä palikoiden muuttuvan.

Mikä on dropshipping verkkokauppa?

Dropshipping -verkkokauppa on yksi nopeimmin kasvavista liiketoimintamalleista nykypäivän digitaalisessa maailmassa. Dropshipping mahdollistaa yrittäjille verkkokaupan perustamisen ilman tarvetta varastolle, tuotteiden pakkaamiselle tai lähetysten hallinnalle.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa