The First Omenin ensi-ilta lähestyy

Ajankohtaista Disney Disney+ Elokuvat

Antikristuksen syntymästä ja noususta valtaan kertovia The Omen -elokuvia on varjostanut synkkä ja onnettomuuksien sävyttämä menneisyys, jota jotkut ovat kutsuneet The Omenin kiroukseksi. Erityisesti sarjan ensimmäisen osan tuotantovaiheet kietoutuivat outojen ja karmivien sattumusten sarjaan (lähde: The Curse of the Omen -dokumentti):

  1. Salamaniskujen sarja: Gregory Peck, joka näytteli pääosaa alkuperäisessä The Omen (1976) -elokuvassa, oli matkalla kuvauspaikalle Lontooseen, kun hänen lentokoneeseensa iski Atlantin yllä salama sytyttäen moottorin tuleen. Kukaan ei vahingoittunut, mutta tapahtuma oli sarjan outojen sattumusten alku. Muutaman viikon sisällä täysin erillisissä tapauksissa The Omenin tuottaja Mace Neudeldin koneeseen iski salama, minkä lisäksi käsikirjoittaja David Seltzerin lentokoneeseen iski myös salama.
  2. Pommitettu hotelli: Ohjaaja Richard Donneriin ja vastaavan tuottaja Mace Neudeldin Hilton-hotelliin tehtiin pommi-isku IRA:n toimesta Lontoossa. Tuottaja ja ohjaaja eivät onneksi olleet paikalla räjähdyksen sattuessa. 
  3. Eläinhyökkäykset kuvauspaikalla: Kuvausten aikana yksi eläinten kouluttaja, joka huolehti elokuvan eläintarhakohtauksessa käytetyistä paviaaneista, kuoli, kun tämä joutui tiikerin raatelemaksi heti kuvausten päätyttyä. Lisäksi kuvattaessa kohtauksessa, jossa Gregory Peckin kimppuun hyökkäävät rottweilerit, koirat muuttuivat hallitsemattoman aggressiivisiksi aiheuttaen todellisia vammoja stunttimies Terry Walshille, huolimatta siitä, että koirat olivat erittäin hyvin koulutettuja.
  4. Charter-lentokone törmäsi: Elokuvan ilmakuvauksia varten varattu charter-lentokone jouduttiin vaihtamaan viime tipassa päällekkäisen varauksen takia. Hyvä niin, sillä alun perin elokuvan kuvaajalle ja ohjaaja Richard Donnerille varattu kone törmäsi lintuparveen kuvauspäivänä tappaen kaikki matkustajat.
  5. Traagisin Omenin kiroukseen liittyvä tapahtuma kohtasi kuitenkin Liz Mooren, elokuvan erikoistehostevastaavana toimineen John Richardsonin assistentin. Kuvausten päätyttyä kaksikko ajoi Alankomaiden halki Yksi silta liikaa -elokuvan kuvauspaikalle ja joutui matkan varrella kauhistuttavaan auto-onnettomuuteen Ommenin kylän lähettyvillä. Richardson selvisi lievin vammoin, mutta Moore kuoli törmäyksessä karmivalla tavalla – menettäen päänsä. 

Lisää The Omen elokuvien tuotantoon liittyviä outoja tapauksia The Curse of the Omen -dokumenttielokuvassa, joka on katsottavissa kokonaisuudessaan

The Omenin kirous ei tiettävästi ja onneksi ole ulottunut uusimman elokuvan tuotantoon ja siinä työskenteleviin ihmisiin… ainakaan vielä. Alkuperäiset elokuvat ovat katsottavissa Disney+ -palvelussa ja esiosa The First Omen saa ensi-iltansa Suomessa viikon kuluttua perjantaina.

20th Century Studiosin tulevasta psykologisesta kauhuelokuvasta The First Omen on nyt saatavilla uusi pelottava traileri ja juliste. Elokuva on ikonisen kauhuelokuvasarjan esiosa, ja se saa Suomen ensi-iltansa 5. huhtikuuta 2024 vain elokuvateattereissa.  

Kun nuori amerikkalaisnainen lähetetään Roomaan omistamaan elämänsä kirkolle, tapaa hän pimeyden, joka saa hänet kyseenalaistamaan uskonsa. Samalla paljastuu myös kauhistuttava salaliitto, jonka päämääränä on pahan ruumiillistuman syntymä. The First Omen -elokuvan pääosissa nähdään Nell Tiger Free (TV-sarja “Servant”), Tawfeek Barhom (Maria Magdaleena) Sonia Braga (Hämähäkkinaisen suudelma), Ralph Ineson (The Northman) ja Bill Nighy (Living).  

Elokuvan on ohjannut Arkasha Stevenson ja se perutuu David Seltzerin (Ennustus) luomiin hahmoihin. Elokuvan tarinasta vastaa Ben Jacoby (Bleed) ja käsikirjoituksesta Tim Smith & Arkasha Stevenson ja Keith Thomas (Firestarter). Elokuvan ovat tuottaneet David S. Goyer (Hellraiser) ja Keith Levine (The Night House) ja sen vastaavina tuottajina toimivat Tim Smith, Whitney Brown (Rosaline) ja Gracie Wheelan. 

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa