Arvostelussa Netflixin brasilialaissarja Rikoksen DNA – Criminal Code

Ajankohtaista Arvostelu Netflix Sarjat

Netflixin uusi poliisisarja vie katsojat Brasilian, Paraguayn ja Bolivian kolmen maan rajamaisemiin ja taisteluun rikollisjärjestöä vastaan, joka on vastuussa lukuisista aseellisista pankkiryöstöistä varsinkin Brasiliassa ja Paraguayssa – ja jos luulit, että amerikalaiset ovat kovia ryöstämään, odota kun näet tämän porukan varusteet ja ryöstötavat.

Rikoksen DNA:ssa päähenkilöinä ovat Ciudad del Esten alueella olevan Foz do Igacun poliisivoimat ja siellä nimenomaan Feneral policen eli kansallisen poliisin Benicio (Romulo Braga) ja Suellen (Maeve Jinkings). Benicio on loistava poliisi, jolta on kuitenkin juuri kuollut oma pari vankilapaon yhteydessä, eikä hän ole oikein tiimipelaaja. Suellen on taasen juuri lapsen saanut ja nopeasti toimintaan palannut poliisi, joka haluaa toimintaan mukaan, eikä vain istua pöydän äärellä, kuten hänen miehensä toivoisi.

Criminal Code perustuu tositapahtumiin

Criminal Code on suuri rikossarja, joka perustuu tosielämän tapahtumiin. Sarja sijoittuu Brasiliaan ja Paraguayn rajalle, jossa tapahtuu mittava ryöstö. Yli 50 rikollista osallistuu tähän rikokseen, ja liittovaltion poliisivoimat ovat päättäväisesti heidän jäljillään. Sarjan keskiössä on poliisi, jonka kumppani on murhattu yhden ryöstäjän toimesta. Tämä tekee hänelle tehtävästä henkilökohtaisen.

Criminal Code sukeltaa syvälle rikostutkinnan maailmaan. Sarjassa seurataan poliisitutkijoiden tiimiä, joka jäljittää DNA-todisteita ja johtolankoja – tämä on heillekin uutta, mutta huomatessaan DNA:n auttavan he todellakin ottavat todisteiden etsinnän tosisssaan – tai ainakin suurin osa heistä. Heidän tutkimuksensa vie heidät lopulta valtavan varastetun rahamäärän jäljille. Sarja tarjoaa jännittävää toimintaa ja syvällisiä hahmoja, jotka tekevät sen katsomisesta kiehtovan. Varsinkin kun kaikki sarjan henkilöt eivät aivan ole sitä, miltä päältäpäin voisi olettaa.

Kuka on sieluton?

Benicio ja Suellen jäljittävät koko porukkaa, mutta pääkohteena on Sieluton ”Sem Alma” (Thomas Aquino), joka on todennäköisesti tappanut Benicion parin vankilapaon aikana, ja joka johtaa nyt ryöstöryhmää.

Benício ja tutkimus

Benício, tunnettu vaikeana työtoverina, toimii yksin eikä pelkää rikkoa sääntöjä tutkimusten aikana. Hänen toimintatapansa juontaa juurensa traagisesta tapahtumasta kolme kuukautta sitten: hänen kumppaninsa sai surmansa massiivisessa vankilapakossa Paraguayn ja Brasilian rajalla. Kun ryhmä rikollisjengejä toteuttaa aseellisen ryöstön Paraguayssa, Benício epäilee sen takana olevan Sem Alman, miehen, jota syytetään hänen kumppaninsa murhasta.

Uusi kumppani ja yhteistyö
Benício saa rinnalleen uuden kumppanin, Suellenin. Yhdessä he pyrkivät ratkaisemaan tapauksen, ja ovat valmiita käyttämään mitä tahansa epävirallisia menetelmiä tarvittaessa. Heidän yhteistyönsä on aluksi jännitteistä, mutta heidän yhteinen päämääränsä yhdistää heidät.

Tutkinnan eteneminen

Rajat ylittävä yhteistyö
Samaan aikaan molempien maiden, Brasilian ja Paraguayn, poliisivoimat keskittyvät jäljittämään ryöstäjiä käyttäen kaikkia käytettävissään olevia keinoja. He hyödyntävät jopa vähäisiä DNA-näytteitä, jotka on löydetty jengien hylkäämistä ajoneuvoista.

Tutkinnan haasteet
Tämä tapaus on haasteellinen, sillä ryöstäjät ovat käyttäneet monimutkaisia menetelmiä jälkiensä peittämiseksi. Benício ja Suellen joutuvat käyttämään luovuutta ja päättäväisyyttä selvittääkseen rikoksen ja tuodakseen oikeudenmukaisuuden Beníción kumppanin muistolle.

Luojat ja kirjoittajat

Criminal Code on luonut tuottaja-ohjaaja Heitor Dhalia, joka on tunnettu teoksistaan kuten A Divisão ja O Arcanjo Renegado. Sarjan käsikirjoittajatiimiin kuuluvat Bernardo Barcellos (I Wanna Have One Million Friends), Leonardo Levis (Ela e Eu) ja Bruno Passeri (Rotas do Ódio).

Sarjan keskeiset teemat:

  1. Rajat ylittävä rikollisuus.
  2. DNA-tutkimus rikostutkinnassa.
  3. Henkilökohtaisen koston ja oikeudenmukaisuuden ristiriita.
  4. Suurten rahamäärien jäljittäminen.
  5. Yhteistyö kansainvälisten lainvalvontaviranomaisten kanssa.

Criminal Code ja tosielämän tapahtumat

Criminal Code perustuu tositapahtumiin. Sarja on fiktiivinen uudelleenkerronta valtavasta ryöstöstä ja sitä seuranneesta tutkinnasta, joka tapahtui Ciudad del Estessä, Paraguayssa vuonna 2017. Rikolliset ryöstivät Prosegurin paikallisen pääkonttorin – yksityisen turvallisuusyrityksen, joka varastoi ja kuljettaa käteistä ja arvoesineitä (kuvittele panssariautot ja erityisen vahvat tallelokerot) – ja heidän väitetään vieneen useita miljoonia dollareita käteistä.

Tämä oli ensimmäinen suurimittainen kansainvälinen ryöstö, jonka brasilialaiset rikolliset toteuttivat, ja siihen osallistui useita merkittäviä jengejä. Se oli myös ensimmäinen kerta, kun Brasilian liittovaltion poliisi, joka johti tutkintaa, jäljitti suurimman osan tekijöistä pääasiassa oikeuslääketieteellisen todistusaineiston avulla. Tutkinnan aikana viranomaiset tunnistivat yli 50 ryöstöön osallistuneen henkilön DNA-profiilit. Heidän löydöksensä johtivat myös lukuisien järjestäytyneen rikollisuuden parissa toimivien henkilöiden paljastumiseen Brasiliassa

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 5 / 5. Arvosteluja: 1

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa