Arvostelussa Viaplayn tanskalaissarja Kylmäveriset tappajat

Ajankohtaista Arvostelu Sarjat Suoratoisto Viaplay

Tanskalainen ”Kylmäveriset tappajat” (Alkuperäiseltä nimeltään ”Den Som Dræber”) on rikosdraamallinen televisiosarja. Sarjassa seurataan Kööpenhaminan poliisin tutkintayksikön työskentelyä ratkoessaan erilaisia rikoksia, joita tekevät sarjamurhaajat ja muut rikolliset. Sarja keskittyy erityisesti kylmäverisiin rikoksiin ja sarjamurhaajiin, ja se seuraa useita eri juonilinjoja, joissa poliisi yrittää ratkaista monimutkaisia tapauksia. Sarjan hahmot ovat monimutkaisia ja realistisia, ja sarja on saanut kiitosta erityisesti juonikuvioistaan ja henkilöhahmoistaan. Sarja on alun perin tuotettu Tanskan televisiolle, mutta se on myöhemmin levinnyt myös muihin maihin, ja sitä on esitetty muun muassa Yhdysvalloissa ja Britanniassa.

Viaplayllä nähtävän sarjan pääosissa nähdään Kenneth M. Christensen, Natalie Madueño, Signe Egholm Olsen, Mads Riisom, Peter Mygind, Helle Fagralid, Solbjerg Højfeldt, Tobias Santelmann, Signe Egholm Olsen, Maibritt Saerens, Uffe Rørbæk Madsen, Regitze Estrup ja Tessa Hoder.
Sarjan on ohjannut Carsten Myllerup.

Sarjaa on nähtävillä kolme kautta ja tämä arvostelu liittyy kakkoskauteen, missä psykologi Louise Bergstein  (Natalie Madueño) saa kutsun lapsuuden ystävältään tuomarilta, tulla auttamaan Odensen poliisia ratkaisemaan hänen poikansa murhan. Viisi vuotta sitten Alicen 18-vuotiaan pojan murhasi sarjamurhaaja, joka ei koskaan jäänyt teostaan kiinni. Syöpään sairastunut Alice pyytää profiloija Louisea ratkaisemaan jutun ennen kuin hän kuolee. Louise pääseekin mukaan tutkimaan juttua johtavan tutkijan Karina Hørupin kanssa. Pian heille tuleekin ajatus, että kyseessä on sittenkin sarjamurhaaja. Tarina ja rikoksen ratkaisu etenee hyvää vauhtia eteenpäin jaksojen tuodessa esille myös lisää sarjan henkilöistä. Siinä missä Louise on tuttu jo ensimmäiseltä kaudelta, muut kakkoskauden henkilöt ovat uusia tuttavuuksia.

Uusi tuotantokausi perustuu kolmeen ratkaisemattomaan nuoren miehen murhaan Funenilla. Vaikka murhat tapahtuivat vain muutaman kuukauden välein, ja aikaa tapahtumista on kulunut jo viisi vuotta, ei poliisilla ole vieläkään aavistustakaan murhaajasta.

Louise heittäytyy työhön löytääkseen Markuksen tappajan ja pyrkii epätoivoisesti ratkaisemaan arvoituksen ennen kun murhaaja valitsee seuraavan uhrinsa. Hän ei osaa kuitenkaan edes kuvitella että hänellä saattaisi olla henkilökohtainen yhteys tappajaan, joka osoittautuu paljon älykkäämmaksi ja kyynisemmäksi kuin Louise uskaltaa kuvitella.

Sarja on taattua tanskalaista laatua, ja vaikkei kuvaruutu täyty toiminnasta, pitää sarja katsojan hyvin mukanaan, varsinkin nyt tässä tapauksessa, kun katsoja tietää, kuka murhaaja on.

Suosittelemme, mikäli tykkäät pohjoismaalaisista ja tanskalaisista rikossarjoista yleensäkin.

Kylmäveriset tappajat”oli suuri menestys ilmestyessään Viaplayssa viime vuonna. Odotammekin innolla  uutta kautta, jonka voimme taata olevan yhtä aavemainen ja synkkä kuin edellinen. ”Kylmäveriset tappajat” on rikossarja, joka inhimillisellä ja pahaenteisellä rikoskerronnallaan on omiaan vahvistamaan Viaplayn ainutlaatuista sisältövalikoimaa.

Nordic Entertainment Groupin sisältöjohtaja Filippa Wallestam

Olemme ylpeitä siitä vastaanotosta, jonka ”Kylmäveriset tappajat” sai kotimaassa ja ulkomailla, ja siksi olemme uskomattoman innoissamme paluusta uuden kauden kanssa. Pääkirjoittaja Ina Bruhn on kaivautunut vielä syvemmälle hahmojen psyykeen luoden voimakkaan ja aavemaisen kerronnan, jossa pääsemme suoraan profiloija Louise Bergsteinin ja hänen metsästämänsä massamurhaajan ihon alle. Tällä kertaa olemme kuvanneet Odensessa ja Svendborgissa, ja odotamme innolla, että voimme näyttää myös Funenin pimeämmän puolen. Korona-epideia lisäsi haasteita kuvausten aikana, mutta tiimimme ja näyttelijämme sopeutuivat hyvin uusiin tuotanto-olosuhteisiin. Tämän vuoksi olenkin erityisen iloinen siitä, että voimme nyt esitellä tämän uuden kauden.

tuottaja Caroline Schlàter Miso Film

Sarja koostuu kahdeksasta 45 minuutin jaksosta ja saa ensi-iltansa yksinoikeudella Viaplayssa alkuvuodesta 2021. ”Kylmäveriset tappajat” on kuvattu Odensessa ja sitä ympäröivällä alueella. Sarjan kansainvälisenä jakelijana toimii Fremantle.


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Digitaalinen markkinointi

Digitaalinen markkinointi tarkoittaa markkinointia, jossa käytetään hyödyksi erilaisia digitaalisia kanavia, kuten verkkosivuja, sosiaalisen median kanavia, sähköpostia ja hakukonemainontaa. Digitaalinen markkinointi mahdollistaa yrityksille kohdennetun markkinoinnin, jossa mainokset tai viestit voidaan kohdistaa tarkasti halutulle kohderyhmälle. Digitaalinen markkinointi on myös mitattavissa ja se tarjoaa yrityksille mahdollisuuden seurata markkinointikampanjoiden tehokkuutta reaaliajassa ja tehdä tarvittaessa muutoksia.

Mitkä olivat DNA:n myydyimmät puhelimet tammikuussa 2022?

Älypuhelin löytyy melkein jokaiselta suomalaiselta aina lapsesta vanhempaan ikäryhmään asti. Markkinoilta löytyy monen valmistajan eri mallisia älypuhelimia. Näihin eri malleihin voit tutustua vaikka dna puhelimet aiheiseen uutiseen.

LG:n WashTower-pesutorni tulossa Suomeen

LG:n uusi kompakti mutta suurikapasiteettinen pesutorni sopii sekä pieniin tiloihin että isompien talouksien tarpeisiin. LG:n edistyksellinen tekoäly pidentää vaatteiden elinkaarta optimoimalla pesuohjelman pyykin painon sekä kankaiden laadun mukaan. Energiatehokkaat koneet auttavat kotitalouksia säästämään sähkölaskuissaan.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa