HBO: Last of Us ensimmäinen kausi päätäkseen – millainen kausi oli?

Ajankohtaista Arvostelu HBO Sarjat

”Last of Us” on alun perin videopeli, mutta siitä on myös tehty elokuva-adaptaatio. ”Last of Us” -videopelissä on dystooppinen tarina, joka sijoittuu tulevaisuuden maailmaan, joka on tuhoutunut pandemian seurauksena. Pelaaja ohjaa päähenkilöä Joelia, joka yrittää suojella nuorta tyttöä Ellieä, ja matkustaa läpi Yhdysvaltojen vaarallisessa ja pelottavassa ympäristössä, joka on täynnä raakoja ja aggressiivisia zombeja.

Arvostelumme kun pari jaksoa oli katseltu: https://nettiruutu.fi/arvostelussa-hbon-juuri-alkanut-the-last-of-us/

Joel (Pedro Pascal) ja Ellie (Bella Ramsay) reissaavat läpi USA:n tässä sarjan ensimmäisen kauden aikana. Me emme ole pelanneet itse peliä, joten meillä ei ollut ennakko-odotuksia, mutta sarjan kansainvälinen odotusarvo oli niin huima, että sitä kautta sarja sai meiltäki korkeahkon odotuksen. Pedro Pascal on ollutkin viime aikoina kiireinen, sekä tämän että Mandalorian kausi 3 kanssa.

Millainen Last of Us on?

Last of Us kuvaa siis USA:ta raivokkaan sieni-infektion jäljiltä, joka on tappanut suurimman osan väestöstä. Eikä vain USA:ssa vaan ympäri maailman, mutta sarja keskityy USA:n eloonjääneisiin, ja pitkälti nimenomaan Joelin ja Ellien matkaan. Ensimmäisen kauden aikana kerrotaan katsojille molempien päähenkilöiden historiaa, mutta muuten sarja on jaksa kerrallaan kohti tavoitetta kulkemista – vasta ensimmäisen kauden viimeinen jakso kertoo katsojille, onko matka ollut matkan arvoinen, ja mitä kenties seuraavaksi tapahtuu.

Ensimmäinen kausi on ollut toisaalta mielenkiintoinen, koska jokainen jakso on avannut maailmaa lisää. Toisaalta taasen itse juoni on välillä kompelö, ja päähenkilöt kärsivät siitä välillä kun muutenkin lyhyeenseen kauteen tuodaan paljon henkilöhahmoja, joista jotkut nousevat jopa yksittäisen jakson päähenkilöiksi, jättäen Joelin ja Ellien sivuosiin.

Taistelut näitä sieni-ihmisiä kohtaan ovat satunnaisia, eikä niitä ryöstäjiäkään koko aikaa kimpussa ole. Sarjassa enemmänkin kasvatetaan päähenkilöiden välistä suhdetta ja tuodaan uusia henkilöitä kuvioihin, joista ainakin osa varmasti palaa myös toisella kaudella.

Itse matka ei ole kovin kummoinen seikkailu, joskin vähältä piti tilanteita aina välillä onkin,ja kauden päätösjakso jättää paljon odottamisen arvoista tuleville kausille, samalla kuitenkin jättäen viimeisen jakson tapahtumat hautumaan katsojalle.

Onko sarja kaiken kohun arvoinen? Vaikea sanoa, se ei ole varsinaisesti jännittävä, eikä kauhusarjakaan, joten eräänlainen nuorten seikkailusarja tämä voisi olla, mutta jotkin jaksot eivät oikein sitäkään tue – joten sarja jääkin mielestämme hieman ”valjuksi”. Se on aivan katseltavaa viihdettä, mutta ei ainakaan ensimmäisen kauden osalta nouse kuin hetkellisesti oikein hyväksi katseltavaksi, ja suurimmaksi osaksi se on vain kohtuullista ajanvietettä.

Sarja HBO:lta: https://www.hbomax.com/fi/fi


Muuta luettavaa muualta

Tulevaisuuden internet eli 5G

Nopea 5G on uusi tiedonsiirtojärjestelmä, joka tarjoaa merkittävästi nopeampaa ja tehokkaampaa tiedonsiirtoa verrattuna edellisiin 4G- ja 3G-järjestelmiin. 5G-verkko tarjoaa lupauksen tuoda uusia ja tehokkaampia mobiililaitteiden ja IoT-laitteiden (Internet of Things) käyttökokemuksia.

Eetu “Eedspeaks” Pesonen

Eetu “Eedspeaks” Pesonen on suomalainen nettisisällön konkari, videobloggaaja ja podcastaaja. Hänen YouTube-kanaval­laan eeddspeaks on yli 325 000 tilaajaa. 

Mitkä olivat DNA:n myydyimmät puhelimet tammikuussa 2022?

Älypuhelin löytyy melkein jokaiselta suomalaiselta aina lapsesta vanhempaan ikäryhmään asti. Markkinoilta löytyy monen valmistajan eri mallisia älypuhelimia. Näihin eri malleihin voit tutustua vaikka dna puhelimet aiheiseen uutiseen.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa