Arvostelussa HBO:n juuri alkanut The Last of Us

Ajankohtaista Arvostelu HBO Luettavaa Sarjat Suoratoisto

Monet ehtivät jo odottaa sekä kirjan että pelin vuoksi nyt alkanutta HBO:n uutta seikkailusarja The Last if Us:in alkamista. Tämä sarja tuo kuvaruudulle joukon tuttuja näyttelijöitä, mm. pääosissa olevat Pedro Pascal, Bella Ramsey, Gabriel Luna ja Merle Dandridge ovat tuttuja monesta muustakin – mm. Pedro Pascal myös nyt maaliskuussa jatkuvan Mandalorianin päätähtenä.

The Last of Us kertoo meille tarinaa maailmasta, jossa sieni-infektio on levinnyt ihmisestä toiseen tuottaen ennennäkemätöntä tuhoa. Infektion etenemistä ei tunnuta saavan millään pysäytettyä, joten maailma on raunioina. Sarja näyttää alkutilanteen, mikä selvittää hieman pääosan esittäjän Joelin asenteita sekä historiaa, mutta paljon kysymyksiä jää myös avoimeksi ainakin niille katsojille, jotka eivät ole pelanneet peliä tai lukeneet kirjaa. Tarina kuitenkin pääsee hyvin vauhtiin ensimmäisen jakson kautta ja vähitellen päästään itse seikkailuun, joka toisaalta vie ihmiskunnan taistelussaan eteenpäin, mutta joka toisaalla keskittyy Joelin (Pedro Pascal), Ellien (Bella Ramsay) ja Tessin seikkailuun kuljettaessaan Ellietä kohti tulevia haasteita. Ellie nimittäin tuntuu olevan jostain syystä sieni-infektiolle immuuni. Mutta matka ei ole välttämättä kovin turvallinen.

Sarjaa on odotettu paljon, sillä sen ylläolevaa traileria on katsottu kohta kaksi miljoonaa kertaa…

Sieni-infektion leviämisen mahdollisuutta käsitellään heti sarjan alussa – ja varsinainen sarja pääsee vauhtiin, kun varsinainen virus iskee 2003 ja yrittää tuhota koko maailman väestön. Itse sarjan tapahtumat sijoittuvat aikaan 20 vuotta sieni-infektion ”maihinnousun” (cordyceps-suvun sieni loikkaa ihmislajiin ja alkaa muuttaa ihmisiä zombimaisiksi hirviöiksi). Entinen sotilas, veteraani Joel suostuu kuljettamaan 14-vuotiaan Ellien ulos isosta karanteenikaupungista matkalle kohti USA:n toista puolta. Matka on pitkä, eikä ilman vaaroja. Alusta alkaen jätetään ilmaan myös kysymys Joelin veljestä Tommystä (Gabriel Luna), joka on jossain karanteenialueen ulkopuolella, kaukana, mutta joka on lähettänyt viestejä aivan viime aikoihin saakka, kunnes hiljeni – Tommy on yksi syy Joelin matkaan.

Ensimmäinen jakso jo näytti sarjan tason – ja antoi odotusarvon seuraavaan jaksoon….. eli tämä meni jatkoon kirkkaasti, ja jäämme odottamaan sarjan kehittymistä. Jakso kakkonen: 22.1., jakso kolmonen: 29.1.


Muuta luettavaa muualta

Etsitkö uutisia, jonka aiheena on asuntomarkkinat , kiinteistöhuolto tai asuminen? Eikö asumiseen liittyvät aiheet kiinnosta? Miten olisi aiheet kuin Sähköpotkulauta vuokraus , sähköpotkulauta hinta tai vaatteita netistä?

Suomalaiset ovat kahvikansaa

Suomalaiset juovat vuositasolla paljon kahvia eri tilanteissa, mutta oletko jo tietoinen että on olemassa myös kapselikahvi tai pikakahvi ? Tutustu aiheisiin kapaselikahvit -sivuston tarjontaan ja aiheisiin. Esimerkiksi Nescafe pikakahvi saatta olla uusi tuttavuus sinulle!

Eduskuntavaalit 2023 ovat pian täällä – Ketä äänestän?

Eduskuntavaalit ovat tulossa huhtikuussa 2023.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa