Arvostelussa Netflixin saksalainen minisarja Nukkuva karhu – Schlafende hunde

Sekalaista

Saksalainen 6-jaksoinen minisarja Nukkuva karhu on Netflixin saksalaista tarjontaa ja se kertoo entisen rikosetsivän Mike Atlaksen (Max Riemelt) joutumista ja elämistä kadulla, kunnes hän saa selkäsaunan Abou Basherilta (Sohel Altan Gol) tämän veljen Mussan (Ali Tavakol) tehtyä itsemurhan vankilassa, minne Mike oli hänet oikeudenkäynnin toiminnallaan saanut. Mikella on vaikeuksia muistaa poliisiuransa viimeisiä aikoja, ja tämä minisarja käsitteleekin berliiniläispoliisien haastavaa arkea ja niitä keinoja, joita poliisit käyttävät selvitäkseen paineista seuraavaan työpäivään ja työvuoroon.

(Sarja on israelilaisen Ikaron Hachlafan uudelleenkuvaus, tekijöinä Ori Weisbrod sekä Noah Stollmann, joka löytyy myös Faudan taustalta.)

Mike pakenee elämäänsä kaduille jättäen kotiin tukea kaipaavan vaimon Lennin (Peri Baumeister) ja isäänsä palvovan tyttären Tinan (Tara Africah Corrigan). Eikä Mike kerro entisille työkavereillekaan lähdöstään.

Sarja pitää otteessaan

Mike kuului osasto 49:n rikostutkijoihin, joka onkin saanut Miken romahduksen jälkeen uuden kolmannen linkin, nuoren naispoliisin, jonka otteita ja kehitystä sarjassa myös seurataan. Itseasiassa koko sarja rakentuu Miken ja Miken perheen lisäksi, tähän 49:n kolmikkoon, syyttäjänlaitokseen, Basherin sukuun ja siihen, mitä tapahtui silloin, kun Mike koki romahduksen – ja mitä on tapahtunut sen jälkeen. Joku nimittäin siivoaa jälkiä ja ruumiita syntyy lähes liukuhihnalta. Ja mikä merkitys on kuvioihin tulevalla yksityisetsivällä (Bernd Hölscher).

Varsinkin syyttäjälaitoksen nuori apulaissyyttäjä Jule Andergast (Luise von Finckh) haluaa selvittä Basherin itsemurha tapauksen syyt, vaikka hänen pomonsa Corinna Steck haluaa vain nopean ratkaisun tapahtumalle. Ja miksi syyttäjä Steck ei anna Julen avata vanhaa tuomari Herreksen murhatutkimusta, vaikka moni esille tuleva asia tuntuu liittyvän juuri tuohon tutkimukseen?

Kun vielä Julen tutkinnan aikana myös toinen todistaja kuolee ammuttuna nousee entistä enemmän kysymysmerkkejä sekä tuomarin murhaan, että Steckin toimintaan. Kuka oikeasti tappaa todistajia, ja mikä merkitys tässä kaikessa on kadulla asuvalla Mikella? Mike itse on myös aktiivisesti tutkimassa omaa historiaansa, sillä hän ei muista mitään – vähitellen jakso jaksolta salaisuudet alkavat purkautua – ja viimeinen jakso paljastaa, mitä oikeasti on tapahtunut.

Taattua saksalais-israelilaista poliisidraamaa – suosittelemme.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Vastaa