Lähikuvassa australialainen näyttelijä Anthony LaPaglia

Elokuvat Luettavaa Sekalaista Suoratoisto

Anthony LaPaglia on australialainen näyttelijä, joka tunnetaan parhaiten Golden Globella palkitusta roolista Jack Malonena televisiosarjassa Ilman johtolankaa, jota tehtiin vuosina 2002–2009. Toinen hänen tunnettu roolinsa on Jimmy Wylerin rooli televisiosarjan Harkittu murha sarjan toisella ja viimeisellä kaudella. Hän syntyi 1959 Adelainessa Australiassa ja on nyt toista kertaa naimisissa – ensin Gia Caridesin kanssa ja nyt vuodesta 2018 Alexandra Henkelin kanssa, ja hänellä on yksi lapsi Caridesin kanssa: Bridget. Hän on muuten myös osakas australialaisessa jalkapallon joukkueessa: Sydney FC:ssä.

LaPaglia on tullut tutuksi omalla tyylillään, joka on tuonut hänelle rooleja joko gansterina tai poliisina, kiitos hänen äänensä – hänet nimettiin yhdeksi lupaavimmista nuorista näyttelijöistä 1991 Joghn Williksen Screen Worldin numerossa 43. Hän itseasiassa näytteli Tom Hanksin kanssa Matkalla Perditioniin vuonna 2002, mutta hänen kohtauksensa leikattiin kaikki elokuvasta pois.

The whole question of God and what God is, and whether it’s a blond guy with a beard, I don’t know… I don’t know that. Do I believe that there’s something greater at work than the sum of humanity? Yeah, I think so.

Anthony LaPaglia

LaPaglia on maailmalla tunnettu New Yorkin pahanapoikana liittyen hänen rooleihinsa, ja siksi hänen todellinen taustansa Australiassa ei ole niinkään tuttua. Hän onkin itse sanonut, että hänen aloittaessaan, maailmalla oli vain yksi todella menestynyt australialainen näyttelijä: Mel Gibson. Ja koska Mel oli ”kadottanut” australian korostuksensa, samoin teki myös LaPaglia.

Hän sai Broadwaylla Tony-palkinnon parhaana näyttelijänä 1998 näyteltyään Arthur Millerin ”A View from the Bridge”-näytelmässä.

LaPaglian töitä

Tulossa on aivan uusi TV-sarja Florida Man, joka on nyt jälkituotannossa. Hän näyttelee siinä Sonny Valentinea. Tämä sarja kertoo entisestä poliisista, joka palaa kotiosavaltioonsa Floridaan. Sarjan ensimmäinen kausi koostuu kahdeksasta jaksosta.

Elokuva Nitram 2021: isän roolissa

Tämä elokuva kertoo vuoden 1996 Port Arthurissa Tasmaniassa tapahtuneesta joukkomurhasta.

TV-sarja Melbournen sarjamurhaaja 2020

Sarja vie LaPaglian esittämän Tom Saracenin ratkaisemaan sarjamurhaaja caseä Australiassa. Sarjan seitsemän osaa tuovat amerikoissa meritoituneen Saracenin vetämään tutkimuksia kotiseuduilleen, ja tälläkertaa sarjamurhaaja on tavallistakin kovempi vastustaja. Toisena pääosan näyttelijänä nähdään Rebecca Gibney, jonka olet voinut nähdä myös Australian MasterChefin jaksoissa, missä oli mukana Australian tähtiä eri aloilta.

TV-sarja Riviera 2017-2020

LaPaglia oli mukana Riviera sarjassa sen viimeisellä kaudella esittäen Constantine Cliosin hahmoa.

TV-sarja Bad Blood 2017

Bad Blood TV-sarjassa LaPaglia pääsi näyttelemään Vito Rizzutoa, pahamaineista mafiapomoa Montrealin kaduilla. Sarjan arvostelun löydät tästä.

TV-sarja Ilman johtolankaa 2002-2009

Tämä oli Anthiny LaPaglian kansainvälinen läpimurto – sarjaa tehtiin 160 jaksoa ja se toi Jack Malonen hahmon tutuksi ympäri maailmaa.

I had a vocal coach. It’s a sad thing, but I had to hire someone so that I could get my Australian accent back.

Jotain muuta….

Ps. hänellä on tatutointi: I XXXI MCMLIX. TIedätkö mitä se tarkoittaa?

Ps2. Yllä olevan listaus ei ole täydellinen. Täydellinen listaus löytyy IMDB sivustolta: https://www.imdb.com/name/nm0001439/?ref_=nmbio_bio_nm

LaPaglia teki paljon elokuvia vuosien 2009 ja 2016 välillä, mutta on sittemmin vuodesta 2016 tehnyt enemmän TV-sarjoja kuin laajamittaisia elokuvia.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa