Arvostelussa NetFlixin brasilialainen Salainen Kaupunki – Cidade Invisivel – joka tuo myyttisiä teemoja mukanaan

Ajankohtaista Arvostelu Netflix

NetFlixin Salainen Kaupunki  (Invisible City – Cidade Invisivel) on brasilialainen seitsemän osainen TV-sarja poliisista Eric Alvesista (Marco Pigossi), joka alkaa selvittää vaimonsa Gabrielan (Julia Konrad) epäilyttävää kuolemaa, joka on kylläkin jo todettu onnettomuudeksi. TV-sarjan keskiöön asettuu myös läheinen metsä, joka on joutumassa ekokylän ostamaksi. Jostain syystä kuitenkin monet ekokylää vastustaneet henkilöt alkavat löytyä kuolleina – ja kun se ei riittäisi, jopa ruumit alkavat kadota. Mitä tässä kaiken keskellä tekee pieni erikoinen brasilialainen baari, missä Camila (Jessica Cores) niminen laulaja huumaa miehet äänellään, ja baarin omistajalle Inesilläkin (Alessandra Negrini) on omat erikoistaitonsa.

Miten tässä kaiken keskellä käy Ericille ja tämän tyttärelle, joka kokee osittain omaksi syykseen, että hänenn äitinsä kuoli… miten tähän kaikkeen liittyy myös Gabrielan aikoihin kuollut vaaleanpunainen delfiini ja kuollut mies nimeltä Manaus (Victor Sparapane). Kuinka hyvin Eric itseasiassa tietääkään oman taustansa?

Sarjan on luonut Carlos Saldanha ja se perustuu käsikirjoittajien ja myydyimpien kirjoittajien Raphael Dracconin ja Carolina Munhózin yhdessä kehittämään tarinaan. Itse sarja on kuvattu Rio de Janeirossa ja Ubatubassa Sao Paulossa, jonka kauniit maisevat tulevatkin hyvin esiin sarjan taustana.

Ericillä on vaikeuksia palata töihin ja samalla hoitaa suhdettaa tyttäreensä vaimon kuoleman jälkeen. Onneksi hänen avukseen kuitenkin tulee hänen äitinsä, mutta kaikki ei kuitenkaan tunnu olevan aivan kunnossa.

Sarjan alusta alkaen on selvää, että tämä fantasiatarina tuo tullessaan uudenlaisia hahmoja, joista olemme saattaneet kuulla saduissa ja tarinoissa, mutta nyt pääsemme niiden brasilialaisiin versioihin, ja samalla poliisi Eric saa tietää, että ihmisten keskuudessa liikkuu näitä toisia, myyttisiä olentoja. Ericillä on itsellään myös oma salaisuutensa, jota hän ei itse edes muista, kiitos hänen äitinsä tilaamaan henkien manaajan, joka loi lukon Ericille tämän ollessa nuori koululainen.

Jos haluat välillä katsella jotain muuta kuin sitä perus eurooppalaista tai amerikkalaista sarjaa, tässä on hyvä vaihtoehto, jota suosittelemme. Sarjan toinen tuotantokausi on hyvinkin todennäköisesti tulossa, ja ykköskauden pääosanesittäjä Marco Pigossi on vahvistanut mukana olonsa.

Sarjan myyttisiä hahmoja

Curupira

Curupira on brasilialainen mytologinen olento, jota pidetään yleisesti demonisena olentona. Invisible Cityn yhteydessä hän on metsän suojelija, jota ”Kuiva ruumis” halveksi useita vuosikymmeniä sitten, kun hän tappoi häikäilemättömästi Curupiran perheen.

Tapire-iauara

Muodon muuttaja ja vartija. Hän voi muuttaa itsensä esimerkiksi tapiiriksi.

Iara

Iara on brasilialaisen mytologian hahmon nimi, joka perustuu muinaiseen Tupi- ja Guaraní-mytologiaan. Sana on peräisin vanhasta Tupi yîara = y + îara (vesi + herra/nainen) = järven nainen (vesikuningatar). Hänet nähdään joko vesinymfinä, sireeninä tai merenneitona riippuen hänestä kerrotun tarinan kontekstista. Brasilialainen Nova Olindan kaupunki väittää Cama da Mãe D’águan olevan Iaran koti.

Iara oli kaunis nuori nainen, jolla joskus kuvattiin olevan vihreät hiukset ja vaalea iho, joka oli yhteydessä makean veden kehoon, joka istui kalliolla joen rannalla kampaamassa hiuksiaan tai torkkumassa auringon alla. Kun hän tunsi miehen ympärillään, hän alkoi laulaa hellästi houkutellakseen häntä. Kerran Iaran loitsun alla mies jätti mitä tahansa elääkseen hänen kanssaan veden alla ikuisesti, mikä ei välttämättä ollut huono asia, koska hän oli kaunis ja huolehtisi rakastajansa kaikista tarpeista loppuelämänsä ajan.

Iaras ovat kuolemattomia (kuten kreikkalaisen mytologian nymfit), mutta hänen rakastajansa ikääntyvät ja kuolevat, mikä tarkoittaa, että he elävät suurimman osan ikuisuudesta yksin. Iaran legenda oli yksi tavallisista selityksistä niiden katoamiselle, jotka uskaltautuivat yksin viidakkoon.

Saci

Saci on brasilialaisen kansanperinteen hahmo. Hän on yksijalkainen musta mies, joka polttaa piippua ja pitää yllään taianomaista punaista lippalakkia, jonka ansiosta hän voi kadota ja ilmestyä takaisin minne haluaa.


Muuta luettavaa muualta

Samsung ja suosittu TikTok lanseeravat StemDrop -musiikkialustan

Uusi kansainvälinen musiikkialusta StemDrop heijastaa Samsungin sitoutumista luovan ilmaisun vahvistamiseen. TikTokin käyttäjät voivat sen avulla löytää uutta musiikkia ja aloittaa maailmanlaajuisia musiikkiyhteistöitä. Tutustu dna puhelimet valikoimaan, josta voit löytää itsellesi tai lapsellesi  sopivan älypuhelimen vaikka tiktok videoiden videoiden varten. Esimerkiksi Apple iPhone 13 Pro on todella tehokas puhelin kuvien ja videoiden kuvaamista varten.

Tietokone ja mobiilipelaaminen nykypäivänä

Siitä lähtien kun kotitietokoneet ja pelikonsolit tulivat koteihin 80-luvulla, on yleinen asenneilmapiiri pelaamista kohtaa muokkaantunut nykyisenlaiseksi. Nykyään on nimittäin aivan hyväksyttävää aikuisille sekä miehille, että naisille pelata mobiilipelejä, vaikka linja-autopysäkillä, kahvitauolla tai vaikkapa metrossa matkustaessaan. Kaikenlaiset mobiilipelit ovat lisääntyneet ja voit esimerkiksi pelata vaikka CS:GO match makingia kavereiden kanssa esportal alustalla. Esportal tarjoaa paremmat serverit pelaamista varten ja voit saada itsellesi skinejä dropeista.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa