Shardlake

Disney+ original -murhamysteeri Shardlake saa ensi-iltansa 1. toukokuuta

Ajankohtaista Disney Disney+ Sarjat Suoratoisto Viihde

Sarja perustuu C.J. Sansomin bestseller-kirjasarjaan. Pääosissa Arthur Hughes, Anthony Boyle ja Sean Bean

Disney+ julkisti tänään ensi-iltapäivän uudelle Original-sarjalle Shardlake. C.J. Sansomin kansainvälisesti menestyneisiin Tudorien aikaan sijoittuviin romaaneihin perustuva jännittävä murhamysteeri julkaistaan Disney+ -palvelussa 1. toukokuuta, jolloin kaikki jaksot ovat heti katsottavissa.

Mysteerin, jännityksen ja petoksen sävyttämä neliosainen draama, Shardlake, perustuu C.J. Sansomin kirjasarjan ensimmäiseen romaaniin. Aavemaiset tapahtumat sijoittuvat 1500-luvun Englantiin, aikaan, jolloin luostarilaitoksia alettiin lakkauttaa. Matthew Shardlaken varjeltu elämä asianajajana kääntyy päälaelleen, kun Thomas Cromwell lähettää hänet tutkimaan asiamiehen murhaa syrjäiseen Scarnsean kylän luostariin. Murhattu asiamies oli keräämässä todisteita luostarin lakkauttamista varten, ja Cromwellin oman poliittisen selviytymisen kannalta on nyt välttämätöntä, että Shardlake sekä selvittää murhan että sulkee luostarin. Epäonnistuminen ei ole vaihtoehto, ja Cromwell vaatii, että Jack Barak lyöttäytyy Shardlaken mukaan Scarnseaan, jossa kaksikko kohtaa vihamielisyyttä, epäluuloa ja vainoharhaisuutta munkkien taholta. Luostarin munkit pelkäävät tulevaisuutensa puolesta ja ovat valmiita tekemään mitä tahansa säilyttääkseen asemansa.

Shardlake-sarja: Oikeudenmukaisuuden tavoittelua keskiajan labyrintissa

Arthur Hughes esittää Matthew Shardlakea, lakimiestä, jolla on terävä oikeudentaju ja joka on yksi harvoista rehellisistä miehistä juonitteluiden ja vehkeilyn vaivaamassa maailmassa. Shardlake työskentelee Thomas Cromwellin palveluksessa, jonka roolissa nähdään Sean Bean, vaarallinen ja kaikkivaltias Henrik VIII:n oikea käsi. Anthony Boyle esittää itsevarmaa Jack Barakia, joka saa Shardlaken epäilemään, onko hän avustaja vai Cromwellin vakooja.

Sarjassa nähdään myös Babou Ceesay abbotin roolissa, Paul Kaye veli Jeromena, Ruby Ashbourne Serkis Alice Fewtererina, Peter Firth Norfolkin roolissa, Matthew Steer Goodhapina, Brian Vernel veli Mortimuksena, Irfan Shamji veli Guyna, David Pearse veli Edwiginä, Miles Barrow veli Gabrielina, Mike Noble Buggeena ja Kimberley Nixon Joanina.

”Shardlake” on kirjoittanut Stephen Butchard. Sarjan tuottajina toimivat George Ormond ja Mark Pybus The Forgelle sekä Stevie Lee Runaway Fridgelle. Sarja tilattiin Disney+:lle Lee Masonin toimesta, ja Disney+:n puolelta Jonny Richards toimii tuottajana. Sarjan ohjauksesta vastaa Justin Chadwick, ja tuottajana toimii John Griffin.

The Forge: Huippudraamaa Britannian luovien kykyjen kanssa

The Forge (Banijay UK:n yritys) on brittiläinen draamatuotantoyhtiö, jolla on maine korkealaatuisesta, kunnianhimoisesta ja vaikutusvaltaisesta TV-draamasta. Yhtiö on tehnyt yhteistyötä Britannian johtavien ja nousevien luovien kykyjen kanssa ja tuottanut lukuisia palkittuja draamoja, kuten Jack Thornen ”National Treasure”, jossa pääosissa olivat Robbie Coltrane ja Julie Walters, sekä ”Help”, jossa esiintyivät Jodie Comer ja Stephen Graham. Yhtiö on myös vastannut David Haren luomasta ”Collateral”-sarjasta sekä ”Roadkill”-sarjasta, jossa nähtiin Carey Mulligan ja Hugh Laurie. Viimeisimpänä The Forge tuotti suuren 8-osaisen sarjan ”The Buccaneers” Apple TV+:lle, joka lanseerattiin globaalisti vuonna 2023. Sarja, jonka loi ja kirjoitti Katherine Jakeways, sai paljon kiitosta ja siinä esiintyivät Kristine Frøseth, Alisha Boe, Josie Totah, Aubri Ibrag, Imogen Waterhouse, Mia Threapleton sekä Emmy-palkittu Christina Hendricks. The Forgella on tällä hetkellä useita merkittäviä uusia sarjoja sekä lineaarisille että SVOD-alustoille tuotannossa, mukaan lukien toinen kausi sarjaa ”The Buccaneers” Apple TV+:lle; kuusiosainen sarja nimeltä ”Generation Z”, joka on Ben Wheatleyn ensimmäinen alkuperäinen TV-projekti Channel 4:lle, sekä kuusiosainen sarja nimeltä ”We Go Again” (työnimi), jonka on kirjoittanut palkittu kirjailija Janice Okoh BBC Threelle.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa