Apocalyptica konsertoi Suomessa kesällä 2019! Euroviisuvoittaja Rybak myös mukana festivaalissa

Ajankohtaista

Vaasa Festival – Music, Food & Wine julkaisee yhdeksän artistia ohjelmistoonsa

Festivaali järjestetään Vaasan sisäsatamassa neljännen kerran 26.-27.7.2019

Vaasan Sähkö festivaalin pääyhteistyökumppaniksi

Tapahtuma on kokonaisuudessaan K18

Julkaistavat artistit:

Apocalyptica

Alexander Rybak (NOR) &  Vaasan kaupunginorkesteri

Dingo

Neon 2

Petra (Tiktak)

Waltteri Torikka & viihdeorkesteri

Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani

Samuli Edelmann & Orkestra Suora Lähetys

Antti Ketonen

Vaasan Sisäsatamassa 26.-27.7.2019 järjestettävä Vaasa Festival -Music, Food & Wine julkaisee yhdeksän ensimmäistä artistia.

Vaasa Festivaliin kiinnitetty norjalainen Alexander Rybak lauloi itsensä koko Euroopan sydämiin voittaessaan euroviisut vuonna 2009 kappaleellaan Fairytale. Rybak rikkoi tuolloin myös kaikkien aikojen piste-ennätyksen maailman suosituimmassa laulukilpailussa. Norjalainen osallistui Euroviisuihin toistamiseen keväällä 2018 kappaleella “That’s How You Write A Song” sijoittuen finaalissa viidenneksitoista. Vaasa Festivalissa Rybakin taustalla yhtyeenä toimii Vaasan oma Kaupunginorkesteri. Yhteiskeikalle tehdään täysin uniikki sovitus, joka sisältää Rybakin omaa tuotantoa sekä mm. Coldplayn hittejä. Rybak on esiintynyt Suomessa viimeksi vuonna 2010.

Harvoin kotimaassaan keikkaileva, sinfonista metallia ja kamarimusiikkia täysin omaperäisellä tavallaan sekoittava Apocalyptica saapuu niin ikään yhdeksi Vaasa Festivalin pääesiintyjistä. Yhtye tunnetuksi aikanaan soittamalla Metallican kappaleita selloilla. Viimeisimmän albuminsa yhtye julkaisi 5.12.2018, johon on koottu syksyllä 2018 päättyneen “Metallica by Four Cellos” -kiertueen livetaltiointeja. Apocalyptican musiikkia on kutsuttu muun muassa nimillä ”sello-rock”, jossa yhdistyvät sinfoninen metalli, neoklassinen metalli ja progressiivinen metalli. Yhtyeen albumeita on myyty maailmanlaajuisesti 4,5 miljoonaa kappaletta ja se on soittanut arviolta tuhat konserttia noin 50 maassa sekä esiintynyt lähes kaikilla suurimmilla festivaaleilla Euroopassa ja Yhdysvalloissa.

Yhtye on julkaissut lukuisia suursuosioon kohonneita kappaleita yhdessä lukuisten eri vokalistien kanssa. Apocalyptican ja vokalisti Adam Gontierin vuonna 2007 julkaisema I don’t care- kappale nousi Yhdysvaltain Mainstream Rock -singlelistan ykköseksi vuoden 2008 marraskuussa tehden suomalaista rock-historiaa. Yhdysvaltain Alternative Rock -singlelistan top 20:ssä kappale oli 50 viikkoa, ollen kaikkien aikojen neljänneksi pisimpään listalla pysytellyt kappale. Tunnettuja Apocalyptican hittejä ovat myös Slipknot-yhtyeen laulaja Corey Taylorin kanssa tehty kappale “I Dont Care” sekä “Dont Strong Enouhg” -kappale, jossa Shinedown- yhtyeen laulaja Brent Smithin esittää vokaalit.

Myös HIM-yhtyeen Ville Valo sekä The Rasmuksen Lauri Ylönen ovat vierailleet Apocalyptican kappaleissa, näistä tunnetuin single on “Bittersweet”, jossa sekä Ylönen että Valo ovat vokaaleissa. Apocalyptican nykyiseen kokoonpanoon kuuluvat Eicca Toppinen, Perttu Kivilaakso, Paavo Lötjönen sekä Mikko Siren.

Neljä mielenkiintoista orkesteria

Yksi mielenkiintoisimmista Vaasa Festivalin kiinnityksistä on viime vuosina etenkin erilaisiin ooppera- ja näytelmätuotantoihin keskittynyt Waltteri Torikka. Torikka nähdään nyt Vaasassa ensimmäistä kertaa viihdeorkesterinsa kanssa. Torikka on tullut tunnetuksi mm. erittäin suositun  Mannerheim -oopperan päätähtenä kahtena peräkkäisenä vuotena loppuunmyydyillä Ilmajoen Musiikkijuhlilla. Torikka voitti myös vuonna 2017 MTV3:lla esitetyn Tähdet Tähdet -kilpailun.

Festivaalin ohjelmatarjontaan kiinnitetään myös Vuoden Iskelmä 2018- palkinnon “Olisitpa Sylissäni” -hitillään voittanut Antti Ketonen, Samuli Edelmann & Orkestra Suora Lähetys sekä  Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani.

Vaasa Festivalissa nähdään myös kaksi pitkän linjan kotimaista kokoonpanoa. Viime vuonna paluun alkuperäiskokoonpanolla tehnyt “Autiotalo”, “Sinä ja Minä” sekä “Nahkatakkinen Tyttö” -hiteistä tunnettu Dingo, sekä erittäin kovasta live-esiintymisestä tunnettu niinikään hiljattain paluun tehnyt Neon2. Neon 2 tunnetuimpia kappaleita ovat mm. “Kemiaa”, “Ei yksinäinen unta saa” sekä “Polku”.

Nyt julkaistaviin artisteihin lukeutuu lisäksi Tiktak- yhtyeen Petra, jonka keikalla kuullaan Tiktakin tuotannon lisäksi Petran omia kappaleita, sekä suositussa Vain Elämää- ohjelmassa kuultuja Petran sovituksia muiden artistien kappaleista.

“Kesän 2018 Vaasa Festivalin ohjelman rakentaminen on edennyt erittäin onnistuneesti. Nyt julkaistuista artisteista mm. Apocalyptica ja Alexander Rybak sopivat tapahtuman tyyliin täydellisesti. Apocalyptica oli myös yksi kesän 2018 kävijäkyselymme toivotuimpia artisteja. Yhtyeen kaikki viime vuosien harvat esiintymiset kotimaassa on myyty nopeasti loppuun. Vaasa Festival on myös kesällä 2019 kokonaisvaltainen musiikin, ruuan ja viinin juhla Vaasan kauniissa sisäsatamassa, aivan keskustan tuntumassa. Festivaalialueeseen kuuluvat edellisen vuoden tapaan alueen kaksi kiinteää ravintolaa, 151- vuotias Strampen sekä viime kesänä avautunut Sisäsataman Terassi. Viime kesänä hyvän vastaanoton saaneeseen Food & Wine tasting- osioon tavoitteemme on saada mukaan yli kaksikymmentä juoma- ja ruokabrändiä. Näin takaamme jälleen laadukkaan ja taatusti ikimuistoisen, kokonaisvaltaisen festivaalikokemuksen asiakkaillemme. Food & Wine -osiossa on mahdollista maistella mm. eri viinejä ja oluita pienin annoksin.

Tavoittelemme kaksipäiväiseen festivaaliin 14 000 kävijää oheistapahtumineen. Koko sisäsataman alue tulee edellisen vuoden tapaan olemaan festivaalin anniskelualuetta. Viime vuonna käyttöönotettu uusi alkoholilaki mahdollistaa täysin vapaan kulun festivaalualueella ilman erillisiä alkoholikarsinoita, tämä ratkaisu oli erityisesti kesän 2018 festivaalin asiakkaiden mieleen. Ohjelmaan teemme vielä useita lisäyksiä alkuvuodesta 2019.” -Tommi Mäki, promoottori.

Vaasa Festivalin pääyhteistyökumppanina vuonna 2019 toimii Vaasan Sähkö. ”Haluamme olla mukana luomassa elämyksiä asiakkaillemme ja Vaasa Festival on siihen hieno tilaisuus”, sanoo markkinointipäällikkö Tiina Lillbacka Vaasan Sähköltä

Vaasa Festival – Music, Food & Wine

Paikka: Vaasan Sisäsatama – Vasa Inre Hamnen

Aika: 26.-7 – 27.7.2019

Ikäraja: K18

Lipunmyynti:
Myynti alkaa 11.12. tiistaina klo 12.00 Lippupisteessä ja Netticketissä.

www.lippu.fi/vaasafestival

www.netticket.fi/vaasafestival

Kahden päivän liput alkaen 79,90e / Vaasan Sähkö VIP alk. 159,90e.

Vaasan Sähkö VIP-liput sisältävät mm. ilmaisen narikan, Vaasan Sähkö VIP-alueen palvelut sekä ilmaisen sisäänpääsyn jonon ohi virallisille jatkoille. Deluxe VIP sisältää lisäksi tasokkaan kolmen ruokalajin illallisen Strampen -ravintolassa festivaalialueella.

Vaasa Festival -Music, Food & Wine: www.vaasafestival.fi

Alexander Rybak: http://www.alexanderrybak.com/biography/

Apocalyptica: https://www.apocalyptica.com/en/


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Digitaalinen markkinointi: Menestyksen avain digiaikakaudella

Digitaalinen markkinointi on korvaamaton työkalu yrityksille tavoittaessaan laajaa kohdeyleisöä, luodessaan vahvaa brändiä ja kasvattaessaan myyntiään. Tehokas digitaalinen markkinointistrategia hyödyntää hakukoneoptimointia, sosiaalista mediaa, sisältömarkkinointia ja maksettua mainontaa. Se tarjoaa yrityksille mahdollisuuden menestyä tässä digitaalisessa liiketoimintaympäristössä. Tutustu myös Google hakukoneoptimointi aiheeseen!

Liiku kätevästi kaupungilla – Sähköpotkulauta vuokraus

Koe vaivaton tapa liikkua kaupungissa sähköpotkulaudan avulla. Sähköpotkulauta vuokraus tarjoaa joustavan ja ympäristöystävällisen vaihtoehdon liikkumiseen. Nappaa kätevästi lähin potkulauta, käytä sitä tarpeesi mukaan ja palauta helposti loppumatkasta. Unohtumattomat kaupunkiseikkailut odottavat sinua, kun hyödynnät sähköpotkulauta vuokrauksen edut.

Kulutusluotto – Joustava taloudellinen tuki tarpeisiisi

Tarvitsetko rahallista tukea suunnitelmiisi? Kulutusluotto tarjoaa joustavan vaihtoehdon. Voit hakea lainaa tarpeidesi mukaan, oli kyse sitten matkasta, kodin remontista tai uuden elektroniikan hankinnasta. Kilpailukykyiset korot ja joustavat maksuehdot mahdollistavat taloudellisen tilanteesi huomioimisen. Hae kulutusluottoa luotettavalta rahoitusyhtiöltä ja saa tarvitsemasi tuki elämäsi eri vaiheisiin.

Sosiaalisen median nousu

Sosiaalinen Media nousu on ollut mullistava ilmiö internetin kehityksessä. Se on luonut uudenlaisen viestinnän ja yhteisöllisyyden muodon, joka perustuu käyttäjien osallisuuteen ja sisällön jakamiseen. Sosiaalisen median alustat, kuten Facebook, Twitter, Instagram ja YouTube, ovat luoneet valtavan käyttäjäpohjan ja muuttaneet tapaa, jolla ihmiset vuorovaikuttavat verkossa.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged