Arvostelussa NetFlixin Alice in Borderland

Ajankohtaista Arvostelu Netflix

Tämä sarja tuli katsontaan tälle viikolle täysin erään Facebookin ryhmäkeskustelun myötä, missä tälle japanilaiselle tieteissarjalle oli annettu hyvä pisteytykset, joten se pääsi meilläkin katsontaan. Tällä hetkellä aika on kulunut pitkälti amerikkalaisten sarjojen parissa, mutta monet näistä viimeisimmistä sarjakokeiluista ei ole olleet mitenkään hyvin osuneita. Varsinkin NetFlixin katselutestimme tv-sarjojen kuten 1899 ja Warrior Nunnin toinen kausi, eivät meiltä saaneet hyvää palautetta. Miten sitten kävi Alice in Borderlandin?

Alice in Borderland (jap. 今際の国のアリス, Imawa no Kuni no Arisu)

Kolme nuorta aikuista miestä asuvat Tokiossa, eikä heidän elämässään tunnu olevan oikein suuntaa eikä merkitystä. Sarjassa päähenkilö Arisu (Kento Yamazaki) päätyy ystäviensä Chōtan (Yûki Morinaga) ja Karuben (Keita Machida)k anssa sähkökatkoksen kautta erilaiseen Tokioon, missä ei ole enää miljoonia ihmisiä. Sarjan alussa ei käy ilmi, mitä on tapahtunut mutta nuorukaiset joutuvat/pääsevät mukaan peliin, jossa on kaksi vaihtoehtoa: elä tai kuole. Miehet eivät ole yksin kisassa, vaan alusta alkaen mukana on myös muita pelaajia. Nuorten miesten lisäksi pääosissa löytyy myös yksi nykyjapanin suosituimmista naisnäyttelijöistä Tao Tsuchiya. Itse sarjassa käytetään paljon tietokonetekniikkaa ja ympäristöt luodaan CGI:llä. Itse sarjan teossa oli mukana graafikoita Japanin lisäksi myös Singaporesta, Los Angelesista sekä Intiasta. Ne jotka ovat lukeneet alkuperäisen manga- sarjan ovat kritisoineet sitä isoa määrää, mitä tv-sarjaan on alkuperäisestä mangasta muutettu, me emme luonnollisestikan osaa tästä sanoa enempää, koska emme ole sitä mangaa koskaan nähneet.

Sarja perustuu samannimiselle manga-sarjalle, joka on Haro Ason käsialaa ja esitettiin vuosina 2010-2016 viikoittaisissa Weekly Shonen Sunday sarjakuvalehdessä.

Sarjan ensimmäinen jakso etenee tasaisesti eteenpäin avaamatta sarjan taustoja oikeastaan millään tavalla. Kenties jatko-osat olisivat avanneet paremmin tätä rinnakkaistodellisuuteen siirtynyttä peli-sarjaa, mutta suoratoistomarkkinoiden tarjotessa koko ajan viihdettä olemme todenneet omaan tapaamme, että mikäli sarja ei heti ensimmäisestä jaksosta sytytä, ei se pääse meillä jatkoon – kuten tämä ei sytyttänyt.

Alice in Bornderland on edennyt jo toiselle kaudelle, mutta me emme jatka tämän kanssa sinne saakka. Jos sarja paranee ajan myötä, hyvä niin, mutta me siirrymme seuraavan uutuuden pariin….

Tämän sarjan ohjaaja Shinsuke Sato on löytänyt oman tyylinsä ja myös faninsa ja on yksi nykyjapanin suosituimmista ohjaajista, jolla on faneja ympäri maailmaa. Sarja on itseasiassa ollut ensimmäisen kautensa aikana lähes 40 maassa TOP10 katselluimman sarjan joukosa, mm. Saksassa, Ranskassa, Portugalissa ja Kreikassa.

Voi tietenkin olla, että jos jonain päivänä on liikaa aikaa, eikä muuta tekemistä niin palaamme tämän sarjan pariin – jotain tässä pitää olla sellaista, mikä on saanut katsojat tätä katsomaan ympäri maailman, ja erilaiset näkemämme pätkät tukevat sitä, mutta valitettavasti ensimmäinen jakso ei tällä kertaa riittänyt tätä pidemmälle.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa