Arvostelussa NetFlixin Alice in Borderland

Ajankohtaista Arvostelu Netflix

Tämä sarja tuli katsontaan tälle viikolle täysin erään Facebookin ryhmäkeskustelun myötä, missä tälle japanilaiselle tieteissarjalle oli annettu hyvä pisteytykset, joten se pääsi meilläkin katsontaan. Tällä hetkellä aika on kulunut pitkälti amerikkalaisten sarjojen parissa, mutta monet näistä viimeisimmistä sarjakokeiluista ei ole olleet mitenkään hyvin osuneita. Varsinkin NetFlixin katselutestimme tv-sarjojen kuten 1899 ja Warrior Nunnin toinen kausi, eivät meiltä saaneet hyvää palautetta. Miten sitten kävi Alice in Borderlandin?

Alice in Borderland (jap. 今際の国のアリス, Imawa no Kuni no Arisu)

Kolme nuorta aikuista miestä asuvat Tokiossa, eikä heidän elämässään tunnu olevan oikein suuntaa eikä merkitystä. Sarjassa päähenkilö Arisu (Kento Yamazaki) päätyy ystäviensä Chōtan (Yûki Morinaga) ja Karuben (Keita Machida)k anssa sähkökatkoksen kautta erilaiseen Tokioon, missä ei ole enää miljoonia ihmisiä. Sarjan alussa ei käy ilmi, mitä on tapahtunut mutta nuorukaiset joutuvat/pääsevät mukaan peliin, jossa on kaksi vaihtoehtoa: elä tai kuole. Miehet eivät ole yksin kisassa, vaan alusta alkaen mukana on myös muita pelaajia. Nuorten miesten lisäksi pääosissa löytyy myös yksi nykyjapanin suosituimmista naisnäyttelijöistä Tao Tsuchiya. Itse sarjassa käytetään paljon tietokonetekniikkaa ja ympäristöt luodaan CGI:llä. Itse sarjan teossa oli mukana graafikoita Japanin lisäksi myös Singaporesta, Los Angelesista sekä Intiasta. Ne jotka ovat lukeneet alkuperäisen manga- sarjan ovat kritisoineet sitä isoa määrää, mitä tv-sarjaan on alkuperäisestä mangasta muutettu, me emme luonnollisestikan osaa tästä sanoa enempää, koska emme ole sitä mangaa koskaan nähneet.

Sarja perustuu samannimiselle manga-sarjalle, joka on Haro Ason käsialaa ja esitettiin vuosina 2010-2016 viikoittaisissa Weekly Shonen Sunday sarjakuvalehdessä.

Sarjan ensimmäinen jakso etenee tasaisesti eteenpäin avaamatta sarjan taustoja oikeastaan millään tavalla. Kenties jatko-osat olisivat avanneet paremmin tätä rinnakkaistodellisuuteen siirtynyttä peli-sarjaa, mutta suoratoistomarkkinoiden tarjotessa koko ajan viihdettä olemme todenneet omaan tapaamme, että mikäli sarja ei heti ensimmäisestä jaksosta sytytä, ei se pääse meillä jatkoon – kuten tämä ei sytyttänyt.

Alice in Bornderland on edennyt jo toiselle kaudelle, mutta me emme jatka tämän kanssa sinne saakka. Jos sarja paranee ajan myötä, hyvä niin, mutta me siirrymme seuraavan uutuuden pariin….

Tämän sarjan ohjaaja Shinsuke Sato on löytänyt oman tyylinsä ja myös faninsa ja on yksi nykyjapanin suosituimmista ohjaajista, jolla on faneja ympäri maailmaa. Sarja on itseasiassa ollut ensimmäisen kautensa aikana lähes 40 maassa TOP10 katselluimman sarjan joukosa, mm. Saksassa, Ranskassa, Portugalissa ja Kreikassa.

Voi tietenkin olla, että jos jonain päivänä on liikaa aikaa, eikä muuta tekemistä niin palaamme tämän sarjan pariin – jotain tässä pitää olla sellaista, mikä on saanut katsojat tätä katsomaan ympäri maailman, ja erilaiset näkemämme pätkät tukevat sitä, mutta valitettavasti ensimmäinen jakso ei tällä kertaa riittänyt tätä pidemmälle.


Muuta mielenkiintoista luettavaa

E-kirjat – kätevä tapa kuljettaa lukemista mukana

E-kirjat ovat digitaalisessa muodossa olevia kirjoja, jotka voi ladata älypuhelimeen, tabletille tai lukulaitteeseen. E-kirja tarjoaa kätevän tavan kuljettaa lukemista mukana minne tahansa, sillä yhteen laitteeseen voi ladata useita kirjoja. E-kirjojen suosio on kasvanut viime vuosina, sillä ne ovat usein painettuja kirjoja edullisempia ja ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja.

Äänikirja – uusi tapa nauttia kirjallisuudesta

Äänikirja on loistava vaihtoehto perinteiselle kirjalle, sillä sen avulla voit nauttia kirjallisuudesta missä tahansa ja milloin tahansa. Voit kuunnella kirjan ammattilaisen lukemana esimerkiksi kävellessäsi, pyöräilessäsi tai matkustaessasi. Äänikirjat ovat myös helppo tapa löytää uusia suosikkeja, sillä niitä on saatavilla valtava määrä eri kielillä ja eri genreissä. Äänikirjan avulla voit syventyä tarinaan ja uppoutua kirjallisuuden maailmaan aivan uudella tavalla.

Sortter laina – Nopea ja vaivaton rahoitus

Sortter Laina tarjoaa nopean ja helpon tavan saada rahoitusta erilaisiin tarpeisiin. Lainan hakeminen onnistuu helposti Sortterin kautta, ja saat rahat tilillesi jopa samana päivänä. Lainaehdot ovat joustavat ja kilpailukykyiset, joten voit valita juuri sinulle sopivan takaisinmaksuaikataulun.

Google Pay – Kätevyyttä arkeen

Google Pay on helppo ja nopea tapa maksaa ostoksia älypuhelimella. Sovellus mahdollistaa myös rahan lähettämisen ja vastaanottamisen sekä laskujen maksamisen. Google Pay on turvallinen ja sen käyttö on yleistynyt monissa kaupoissa ja verkkokaupoissa.

Mitä on hakukoneoptimointi?

Hakukoneoptimointi (SEO) tarkoittaa verkkosivuston optimointia siten, että se nousee hakutuloksissa korkeammalle ja saa enemmän näkyvyyttä hakukoneissa, kuten Google. Tärkein tavoite on lisätä verkkosivuston liikennettä ja parantaa sen näkyvyyttä potentiaalisille asiakkaille. SEO:n avulla verkkosivusto voi kilpailla tehokkaammin muiden saman alan sivustojen kanssa ja saada enemmän kävijöitä ja potentiaalisia asiakkaita.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa