Näitä urheiluelokuvia suomalaiset katsovat

Ajankohtaista Elokuvat Suoratoisto

Urheilu on suosittua ajanvietettä, ja se kuuluukin jollain tavalla lähes jokaisen elämään. Harrastusmielessä lajeja löytyy pilvin pimein aina jalkapallosta curlingiin ja pyöräilystä nyrkkeilyyn. Sen lisäksi, että urheilu on hauskaa ajanvietettä, on se myös tärkeää kokonaisvaltaiselle terveydelle, joten ei ole mikään ihme, että se on niin suosittua.

Vaikka ei itse tiettyä urheilulajia harrastaisikaan, on moni kiinnostunut eri urheilulajien seuraamisesta. Kerta toisensa jälkeen erilaiset ottelut ja urheilutapahtumat vetävät puoleensa sankoin joukoin ihmisiä. Oman suosikin menestymistä on hauska jännittää, ja otteluiden arvaamattomat käänteet pitävät kiinnostusta yllä. Tämän lisäksi vedonlyönti tuo oman mausteensa urheilun seuraamiseen. Suomalaiset rakastavat vedonlyöntiä ja sen tuomaa jännitystä urheilutapahtumiin.

Menestyneet urheilijat tahkoavat suuria summia urallaan, ja he ovat julkkiksia, joiden jokaista liikettä seurataan tarkasti. Ihmisiä monesti kiinnostaakin urheilijoiden elämäntarinat ja heidän tiensä menestykseen.

Urheilullisia tarinoita

Eipä siis ihme, että myös urheiluaiheiset elokuvat kiinnostavat ihmisiä. Erilaisia urheiluelokuvia onkin valkokankaille vuosien saatossa ilmestynyt monia. Elokuvissa pääosaan nousevat useat eri urheilulajit, joita kuvaillaan tarkasti.

Urheilun lisäksi keskiöön elokuvissa nousevat myös henkilöt, elämäntarinat ja ihmisten keskinäiset suhteet. Monesti urheiluelokuvat voivatkin olla tosipohjaisia tarinoita ja henkilökuvauksia tunnetuista urheilijoista tai muista mielenkiintoisista hahmoista. Urheiluelokuvissa pureudutaan pintaa syvemmälle urheilun maailmaan.

Vedonlyönti kuuluu urheiluun

Myös vedonlyönti kuuluu oleellisena osana urheiluun. Joskus myös se näkyy urheiluaiheisissa elokuvissa. Vedonlyönti on merkittävää liiketoimintaa, joka pyörii urheilutapahtumien ympärillä lähes kaikissa lajeissa. Vetoa lyödään muun muassa urheilutapahtumien voittajista tai esimerkiksi maalimääristä.

Nykypäivänä vedonlyönti on mahdollista hoitaa kätevästi myös netin kautta. Eri sivustoilla tarjotaan mahdollisuutena esimerkiksi pika vedonlyönti tai vedonlyönti ilman rekisteröitymistä.

Listasimme joitain kautta aikojen suosituimpia ja mielenkiintoisimpia urheiluelokuvia. On siis aika valmistaa popcornit ja viettää rento leffailta jonkin näistä mielenkiintoisista filmeistä parissa.

Coach Carter

Vuonna 2005 ensi-iltansa saanut Coach Carter on amerikkalainen elämäkerrallinen elokuva, joka sijoittuu koripallon maailmaan. Filmi pohjautuu tositarinaan Richmond High Schoolin koripallovalmentajasta Ken Carterista.

Vuonna 1999 Carter päätyi otsikoihin erottamalla menestyvän koripallojoukkueensa pelaajien huonon koulumenestyksen vuoksi. Elokuvan pääosaa näyttelee Samuel L. Jackson. Muissa osissa nähdään muun muassa Rob Brown, Channing Tatum, Robert Ri’chard, Debbi Morgan ja Ashanti. Elokuvan on ohjannut Thomas Carter.

Elokuvassa Ken Carterista tulee Richmond High Schoolin koripallojoukkueen, Richmond Oilersin, valmentaja. Carter oli itse pelannut samaisessa joukkueessa kolmekymmentä vuotta aiemmin. Hän laittaa pelaajat allekirjoittamaan sopimukset, joiden mukaan pelaajien on istuttava eturivissä oppitunneilla ja pidettävä kiinni hyvistä arvosanoista. Valmennustyössään Carter on tiukka ja kurinalainen. Kaikkia hänen metodinsa eivät kuitenkaan miellytä.

Moneyball

Niin ikään tositapahtumien innoittama Moneyball, saapui elokuvateattereihin vuonna 2011. Elokuvan on ohjannut Bennet Miller ja pääosassa nähdään hollywooodin supertähti Brad Pitt. Näyttelijäkaartiin kuuluvat myös muun muassa Jonah Hill, Philip Seymour Hoffman ja Robin Wright. Pitt on myös tuottanut elokuvan yhdessä Michael De Lucan ja Rachael Horovitzin kanssa.

Moneyball pohjautuu samannimiseen vuonna 2003 ilmestyneeseen Michael Lewisin kirjoittamaan kirjaan. Se kertoo Oakland Athleticsin baseball -joukkueen vuoden 2002 kaudesta, ja joukkueen managerin Billy Beanen pyrkimyksistä koota kilpailujoukkue. Tehtävää hankaloittaa joukkueen pieni budjetti, sekä tähtipelaajien lähtö joukkueesta.

Kykyjenetsintämatkallaan Beane tapaa Peter Brandin, joka on nuori Yalessa taloustieteen tutkinnon suorittanut mies. Brandilla on radikaaleja ideoita pelaajien arvioimiseen tilastojen perusteella. Yhdessä Beane ja Brand kokoavat joukkueen Brandin metodien avulla.

The Blind Side

Michael Lewisin kirjoittamaan kirjaan perustuu myös vuonna 2009 ilmestynyt tosipohjainen The Blind Side. Elokuva sukeltaa amerikkalaisen jalkapallon maailmaan, ja kertoo Michael Oherin tarinan. Pääosissa nähdään Sandra Bullock, Tim McGraw, Quinton Aaron, Lily Collins, Jae Head, Kim Dickens ja Kathy Bates. Elokuvan on ohjannut John Lee Hancock. Filmi oli ilmestyessään kassamenestys, ja Sandra Bullock voitti roolisuorituksestaan Oscar -palkinnon.

17-vuotias Michael Oher on kiertänyt sijaisperheestä toiseen, äitinsä huumeriippuvuuden vuoksi. Kaverinsa isän avulla Oher pääsee Wingate Christian Schoolin jalkapallojoukkueeseen. Valmentaja on vaikuttunut Oherin koosta ja urheilullisuudesta, vaikka hänen koulumenestyksensä ei olekaan ollut kovin kummoista.

Uudessa koulussa Oher ystävystyy nuoremman opiskelijan, Sean Tuohyn kanssa. Seanin vanhemmat auttavat Oheria koulunkäynnissä palkkaamalla yksityisopettajan, ja pikku hiljaa Oherista tulee osa Tuohyn perhettä. Oherista kuoriutuu taitava ja lahjakas jalkapallon pelaaja, ja lopulta Tuohyt päätyvät adoptoimaan hänet.

King Richard

Tennismaailmaan sijoittuva King Richard kertoo menestyneistä tennissisaruksista Venus ja Serena Williamsista, sekä heidän valmentaja-isästään Richard Williamsista. Elokuvan julkaisuajankohta lykkääntyi noin vuodella koronapandemiasta johtuen, kunnes se ilmestyi teattereihin marraskuussa 2021. Filmi julkaistiin samalla myös HBO Max -striimauspalvelussa.

Elokuvan pääosassa Williamsin sisarusten isänä nähdään Will Smith. Hän sai suorituksestaan Oscar -palkinnon, josta huomion tosin vei tähden väkivaltainen käytös Oscar-gaalassa. Venus Williamsia elokuvassa esittää Saniyya Sidney ja Serena Williamsia Demi Singleton. Rooleissa nähdään myös muun muassa Aunjanue Ellis, Tony Goldwyn ja Jon Bernthal. Elokuvan on ohjannut Reinaldo Marcus Green ja käsikirjoituksesta vastaa Zach Baylin.

King Richard kuvaa Venus ja Serena Williamsin tietä pikkutytöistä menestyneiksi tennistähdiksi. Siskosten isä oli jo ennen heidän syntymäänsä luonut suunnitelmia tyttöjen menestyksekästä uraa ajatellen. Hänen pyrkimyksenään oli tehdä tyttäristään ammattilaisia tenniksen pelaajia. Yhdessä vaimonsa Brandyn kanssa Richard valmensi tyttöjä päivittäin, samalla kuitenkin työssä käyden.

Richard etsii tyttärilleen myös ammattilaista valmentajaa, joka ei kuitenkaan ota onnistuakseen. Menestystä ja mahdollisuuksia tytöille alkaa kuitenkin ilmaantua. Richard haluaa tyttäriensä säilyttävän kuitenkin nöyryytensä menestyksestä huolimatta. Perhe kohtaa myös ulkopuolisuuden tunnetta valkoihoisten dominoimissa tenniskilpailuissa.

Hustle

Kesällä 2022 julkaistu Hustle kertoo NBA:n kykyjenetsijästä Stanley Sugermanista. Uusia koripallokykyjä etsiessään Sugerman tapaa matkallaan Espanjassa tuntemattoman lahjakkuuden, Bo Cruzin. Sugerman on vakuuttunut Cruzin kyvyistä, ja tuo hänet Yhdysvaltoihin treenatakseen häntä NBA:n varaustilaisuutta varten.

Pääroolissa elokuvassa nähdään Adam Sandler. Muissa rooleissa nähdään muun muassa Queen Latifah, Ben Foster, Robert Duvall, Heidi Gardner ja koripalloilijat Juancho Hernangómez sekä Anthony Edwards. Elokuvan on ohjannut Jeremiah Zagar. Hustlea ei ole julkaistu ollenkaan teatterilevitykseen, vaan sen jakelusta on vastannut Netflix.

Million Dollar Baby

Vuonna 2004 ilmestynyt Million Dollar Baby on nyrkkeilystä kertova elokuva. Paul Haggis on laatinut elokuvan käsikirjoituksen F.X. Toole -nimimerkin alla kirjoittaneen nyrkkeilymanageri Jerry Boydin novellien pohjalta. Elokuvan on ohjannut Clint Eastwood, joka myös näyttelee elokuvassa. Pääosissa nähdään myös Hilary Swank ja Morgan Freeman.

Million Dollar Baby nautti suurta menestystä ilmestyessään, niin kriitikoiden näkökulmasta kuin myös lipputulojen puolella. Elokuva kahmi itselleen useita palkintoja, joista merkittävimpinä neljä Oscar -palkintoa. Oscar-gaalassa Million Dollar Baby palkittiin kategorioissa Paras elokuva, Paras ohjaus, Paras naispääosa (Hilary Swank) ja Paras miessivuosa (Morgan Freeman).

Elokuvassa Maggie Fitzgerald on tarjoilija, joka haaveilee nyrkkeilyurasta. Hän päätyy ränsistyneeseen Los Angeleslaiseen Hit Pit -nyrkkeilysaliin, toiveenaan pyytää paikan omistajaa Frankie Dunnia treenaamaan häntä.

Frankie on kuitenkin röyhkeä vanha mies, joka sanoo ettei hän treenaa naisia, ja Maggie on joka tapauksessa jo liian vanha aloittamaan nyrkkeilyuraa. Frankien ystävän Eddien avustuksella Frankie kuitenkin lopulta suostuu Maggien valmentamiseen, ja pian Maggie onkin jo matkalla kohti unelmiensa täyttymistä.


Muuta luettavaa muualta

Samsung ja suosittu TikTok lanseeravat StemDrop -musiikkialustan

Uusi kansainvälinen musiikkialusta StemDrop heijastaa Samsungin sitoutumista luovan ilmaisun vahvistamiseen. TikTokin käyttäjät voivat sen avulla löytää uutta musiikkia ja aloittaa maailmanlaajuisia musiikkiyhteistöitä.

Kesällä kokemaan Helsingin nähtävyyksiä?

Helsingissä voit kokea paljon kesällä, varsinkin nähtävyyksiä ja muuta ajanvietettä löytyy tarjonnasta paljon. Esimerkiksi Linnanmäki , Korkeasaari , Nuuksio , Kauppatori , Suomenlinna , Tuomiokirkko tai Ateneumin taidemuseo. Tutustu tekemistä helsingissä vinkkeihin ostahelsingista.fi sivustolta.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa