yritysidea yritysidea

Ideoita kuin Diilissä konsanaan? Rahoita ideasi yrityslainalla

Ajankohtaista Luettavaa Sekalaista

Kukapa meistä ei olisi joskus saanut niin hyvää bisnesideaa, että Diilinkin parhaat viritykset kalpenevat? Monelle on myös käynyt niin, että oma loistavalta tuntunut idea on myöhemmin osunut eteen jonkun muun toteuttamana. Se syö miestä tai naista varmasti. Hyvällä idealla kun voi oikeasti päästä rikastumaan, mikäli homman myös toteuttaa kunnollisesti.

Silti monet yrittämiseen taipuvaiset suomalaiset keräävät bisnesideoita lähinnä pöytälaatikkoon. Joiltakin saattaa puuttua uskallusta tai halua lähteä oikeasti tekemään ideoista totta. Toisilla taas esteenä on aina ollut vain yksi tekijä: raha. Ilman pääomaa on hankala lähteä rakentamaan liiketoimintaa, oli idea sitten kuinka hyvä tahansa. Pankistakaan on hankalaa saada lainaa, jos ei taustalla ole aiempia onnistumisia yritystoiminnassa tai vakuudeksi kelpaavaa omaisuutta.

Tähän vaivaan on onneksi nyt olemassa helppo ja taatusti toimiva lääke. Yrityslainan avulla voi lähteä toteuttamaan parhaita ideoitaan oikeasti. Rahoituslaitokset ja muut toimijat myöntävät lainoja auliisti pienillekin yrityksille ja jopa toiminimille, joten kuka tahansa voi ottaa ensimmäisen askeleen kohti ideansa muuttamista todellisuudeksi.

Miten yrityslainan hakeminen onnistuu?

Yrityslainan hakeminen on simppeli juttu. Kun olet valinnut pöytälaatikostasi sopivan idean, on aika perustaa yritys. Tähän et vielä voi saada rahoitusta yrityslainalla, sillä lainan saamiseksi sinulla on oltava Y-tunnuksella varustettu suomalainen yritys. Yritysmuodolla ei ole mitään merkitystä lainansaannin kannalta. Voit siis valita juuri sellaisen yritysmuodon, joka sopii sinulle parhaiten.

Kun yritys on rekisteröity, olet valmis hakemaan yrityslainaa. Se onnistuu suoraan lainanvälityssivuston kautta. Netistä löytyy laadukkaita, lainavertailuun erikoistuneita sivustoja, jotka auttavat sinua valitsemaan itsellesi parhaan lainan. Vaihtoehtoja nimittäin riittää enemmän kuin paljon. Tämä johtuu siitä, että pankit eivät juuri pienyrityksistä välitä. Siksi muita rahoitusmuotoja syntynyt täyttämään pienyritysten lainatarpeen.

Voit pyytää parhaita lainatarjouksia itsellesi täyttämällä lainanvälityssivustolta löytyvän lomakkeen. Siinä kysytään joitakin perustietoja yrityksestäsi sekä siitä, mihin lainarahaa tullaan käyttämään. Lomakkeen lähettäminen on ilmaista, eikä se sido sinua mihinkään. Jos haluat vain nähdä, millaisia lainatarjouksia saat, niin täytä lomake ja lähetä se matkaan. Saat vastauksen tavallisesti jo saman päivän aikana.

Lainanvälittäjä kilpailuttaa tarjoukset puolestasi ja lähettää niistä parhaat sinulle sähköpostin välityksellä. Sen jälkeen voit itse katsoa, ovatko tarjoukset mielestäsi sopivia vai eivät. Jos haluat tarttua johonkin tarjouksista, pääset yhdellä klikkauksella suoraan lainantarjoajan juttusille. Lainasopimus allekirjoitetaan sähköisesti, ja rahat voivat olla yrityksesi tilillä jopa alle vuorokaudessa.

Miten yrityslaina toimii?

Jos et ole aiemmin hakenut yrityslainaa, niin kannattaa selvittää muutamia perusjuttuja jo ennen lainahakemuksen lähettämistä. Erityisen tärkeää on ymmärtää, miten laina maksetaan takaisin ja mistä lainan hinta muodostuu.

Lainan takaisinmaksu kuukausierissä

Lainan takaisinmaksu hoidetaan kuukausierissä. Jos haet esimerkiksi 10 000 euron lainaa vuodeksi, ja se myönnetään sinulle, maksat sitä takaisin 12 kuukauden ajan. Toisin sanoen lainan kuukausittainen hinta on laskettavissa kaavalla 12 / 10 000 € + korot ja lainamaksut päälle.

Älä koskaan ota lainaa, jonka kuukausimaksun hoitaminen vaikuttaa liian hankalalta. Koska sinä olet yrityksesi omistaja, kaatuvat maksamattomat lainat aina sinun päällesi. Se voi johtaa maksuhäiriömerkintöihin ja muihin ikäviin seurauksiin, joita et varmasti halua kontollesi saada. Hillitty yrityslaina voi olla avain menestykseen, mutta liian suuri laina on todellinen riski.

Laske lainan todellinen hinta itse

Lainan hinta kannattaa aina laskea itse. Kun vertailet lainatarjouksia, saat eteesi kaikensuuruisia korkoja, joista pienimmät ovat tietysti houkuttelevimpia. Älä kuitenkaan tartu sokeasti siihen matalimpaan korkoon. Se ei nimittäin aina tarkoita, että kyseinen laina olisi kaikista halvin.

Kuten yllä mainitsimme, korkojen ohella yrityslainoihin liittyy usein muitakin kuluja. Siksi suosittelemme uudelle yrittäjälle selkeää toimintamallia. Laske lainan hinta yksinkertaisesti niin, että kerrot kuukausierän suuruuden lainakuukausien määrällä. Näin näet sen kokonaissumman, joka sinun on lainastasi maksettava.

Saat yrityslainaa ilman vakuuksia

Moni uskoo, että yrityslainan saamiseksi vaaditaan vakuuksia. Se ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Nykyaikainen netistä haettava yrityslaina on kaikkien yrittäjien saatavilla riippumatta siitä, löytyykö yritykseltä tai sen omistajalta vakuudeksi kelpaavaa omaisuutta.

Rahoituslaitokset myöntävät vakuudetonta yrityslainaa myös täysin uusille yrityksille. Siksi ne sopivat niin hyvin omien loistoideoiden toteuttamiseen. Mitään toimintahistoriaa ei vaadita, vaan jokainen uusi yrittäjä saa varmasti lainaa, jos sitä vain haluaa.

Tee liikesuunnitelma ja toteuta ideasi

Lainan saamisen ohella tärkeää on se, että otat lainarahastasi kaiken irti. Lainaa ei myöskään pidä ottaa enempää tai pidemmäksi aikaa kuin se on oikeasti tarpeen. Näin säästät selvää rahaa, sillä jokaisella lainatulla eurolla ja lainapäivällä on hintansa.

Vain sinä tiedät, kuinka paljon ulkopuolista rahoitusta todella tarvitset, jotta voit tehdä ideastasi totta. Laske mahdollisimman tarkasti, millainen lainasumma olisi sopivin. Jo muutaman tuhannen euron laina voi riittää, mikäli ideasi toteuttamiseen ei tarvita esimerkiksi raaka-aineiden hankintaa.

On myös ideasta kiinni, kuinka nopeasti sen voi kuvitella alkavan tuottaa tienestejä. Nykyaikana monet netin kautta toimivat yritykset pääsevät kiinni isoihinkin rahoihin nopeasti sen jälkeen, kun liiketoiminta on saatu rullaamaan.

Oli mullistava ideasi sitten mikä tahansa, tee aina liikesuunnitelmasi valmiiksi, ennen kuin edes haet yrityslainaa. Suunnitelman avulla voit paremmin määrittää, miten ja kuinka nopeasti voit tienata ideallasi. Liikesuunnitelmaa tehdessä voi myös törmätä sellaisiin pullonkauloihin, jotka olisivat muuten jääneet huomaamatta. Sen ansiosta pystyt optimoimaan käytetyn rahamäärän ja ajan.

Kun suunnittelu on tehty ja yrityslaina on tilillä, on aika ryhtyä hommiin. Idean toteuttaminen vaatii aina raakaa työtä, joten valmistaudu siihen jo etukäteen. Paraskaaan idea ei toteuta itseään, oli rahoitus kunnossa tai ei. Hyvän idean ja kovan työnteon yhdistelmä on kuitenkin sellainen menestysresepti, joka tuottaa varmasti hedelmää! 

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Vastaa