rautakoura netflix rautakoura netflix

Arvostelussa Netflixin espanjalainen minisarja Rautakoura

Ajankohtaista Arvostelu Netflix Suoratoisto

Rautakoura (Mano de hierro, 2024) vie katsojan Barcelonan satamaan, mistä kulkee tuhansia kontteja päivittäin, ja vain murto-osa niistä kaikista ehditään tullin puolesta tarkistaa – tämä tarkoittaa käytännössä, että tämän ison sataman läpi kulkee aivan varmasti paljon myös kiellettyä tavaraa, kuten huumeita – ja tähän liittyy Rautakoura.

Netflixin ”Rautakoura” on Lluís Quílezin luoma kahdeksanosainen sarja, joka kertoo Joaquín Manchadon (aikuisena näyttelee Eduard Fernández) imperiumin mullistuksista. Manchado loi valtakuntansa neljän vuosikymmenen aikana Katalonian satamassa, saapuen alueelle tavallisena maahanmuuttajana veljensä Románin (aikuisena näyttelee Sergi López) kanssa, kunnes nousi kaikkivoipaiseksi herraksi, joka hallitsee aluettaan rautaisella kädellä.

Joaquin Manchado (Eduard Fernandez) eli Rautakoura hallitsee omaa osiotaan Barcelonan satamasta päällisin puolin täysin kaikkien lakien mukaisesti. Nimensä hän on saanut siitä, että toisen käde Hän on saanut jopa 30 vuoden työstään tunnustusta viralliselta taholta – mutta todellisuudessa hän on rakentanut tämän kaiken taustalle huumeiden salakuljetusta, ja mukana ovat myös hänen tyttärensä Rocio (Natalia de Molina) sekä poikansa Ricardo (Enric Auquer) sekä Rocion mies Nestor (Jaime Lorente)- kaikki on toiminut tähän mennessä kohtuullisen hyvin ja Joaquin on kasvattanut huumebisneksiä veljensä Romanin (Sergi Lopez) kanssa vuosikymmenet tultuaan alunperin Barcelonaan mihin tahansa töihin. Veljeksistä Joaquin on aivot, ja Roman lihakset – yhä vieläkin.

Manchadolla on kaksi lasta: Ricardo, uhkapeliriippuvainen rekkakuski, joka ajautuu jatkuvasti ongelmiin, ja Rocío, jonka hahmo kehittyy sarjan aikana merkittävästi. Alussa hän on vain ’isänsä tytär’ ja ’miehensä vaimo’ (Néstor), mutta lopulta paljastuu odottamattomaksi perilliseksi. Rocíon hahmo on inhimillinen ja monimutkainen.

Iso huumelasti katoaa

Rautakoura ja koko Manchadon businessimperiumi joutuu kuitenkin historiansa kovimman haasteen vastaan kun iso huumelasti katoaa heidän hallistaan ja heidän rekastaan. Samalla poliisin erikoisjoukot ovat ottaneet heidät kohteekseen ja pitkä aikainen undercover-poliisi Victor Julve (Chino Darin) on edennyt korkealle Manchadon perheen liiketoimissa – kun vielä sekä huumeiden etelä-amerikkalaiset tuottajat, että N’Drangheta rahoineen ovat esittämässä omia vaatimuksiaan – ollaan Rautakoura sarjan ytimessä.

Huumeteema ja ”hyvät” hahmot

Huumeteeman kautta sarjassa esitellään myös ’hyvät’ hahmot. Vaikka sarja vaikuttaa keskittyvän Manchadon perheen tarinaan, viranomaiset ovat myös läsnä ”Rautakourassa”. Tuomari (Ana Torrent) johtaa operaatiota, jonka tavoitteena on löytää satamaan purettu huume-erä. Hän käyttää apunaan peitetehtävissä olevaa Víctor Julvea, jolla on omat salaisuutensa ja yhteytensä Rocíoon ja ’kaikkivoipaiseen patruunaan’. Vaikka Víctor on fyysisesti vahva hahmo, hänen kykynsä eivät aina vastaa odotuksia, ja hänen pienet virheensä vahvistavat ’pimeän puolen’ jäseniä.

Näitä elementtejä käsittelevä ”Rautakoura” onkin enemmän kuin pelkkä rikossarja; se on monitahoinen tarina vallasta, perheestä ja moraalista, joka haastaa katsojaa pohtimaan oikean ja väärän rajoja sekä inhimillisiä heikkouksia ja vahvuuksia.

rautakoura netflix
rautakoura netflix

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa