Arvostelussa HBO:n DMZ

Arvostelu HBO

Jälleen yksi TV-minisarja, joka sijoittuu lähitulevaisuuden yhteen mahdollisuuteen, USA:n sisällissotaan. Sota on jättänyt maan jaetuksi kahdeksi ja näiden kahden maan välillä on niin sanotu demilitarisoitu alue eli DMZ. DMZ sarjassa tämä alue on Manhattan.

Sarjan on kehittänyt Roberto Patino ja näyttelijöissä tulee vastaan paljon tuttuja monista muista sarjoista, kuten pääosaa lääkäri Almaa esittävä Rosaria Dawson. Hänen entistä ja nykyistä miestään Parco Delgadoa esittää myös monesta tuttu Benjamin Bratt, mutta heidän lapsensa Skel eli Freddy Miyares ei ole ainakaan vielä yhtä tunnettu. Sarjan ensimmäinen osa esitettiin HBO:lla 17.2.2022

Jos ensimmäinen jakso alkaa siitä, kun Alma lähtee etsimään poikaansa DMZ alueelle, ja katsojan annetaan hetken olettaa, että tämä olisi sarjan kantava voima – tulee katsoja vielä tavallaan pettymään, sillä jo ensimmäisen jakson aikana käy selväksi, että Alma tulee varsin nopeasti löytämään poikansa. Eri asia on, onko poika enää sellainen kuin hän muistaa, sillä siitä kun äiti ja poika joutuivat erilleen ja äiti evakuoitiin, on kulunut vuosia. Nyt Manhattanille on jäänyt 300 000 asukasta jätettynä omilleen.

DMZ perustuu Brian Woodin ja Riccardo Burchiellin sarjakuvaan, joka ilmestyi lehtenä DC Comicsin Vertigo-nimikkeellä 2005 – 2012. Sarja sisältää vain neljä jaksoa, eli voidaan pikemminkin puhua jaetusta elokuvasta, kuin varsinaisesti edes minisarjasta.

Neljä jaksoa seikkailua luonnon valtaamalla Manhattanilla kahden sotaakäyvän valtion puristuksessa. Tarina tuntuu hyvältä, mutta miten neljä jaksoa tulevat jaksamaan loppuun saakka -palaamme aiheeseen kun olemme katsoneet kaikki jaksot, mutta jo nyt ensimmäinen jakso antoi luvan odottaa hyvää – ja uskallamme jo nyt suositella tätä tämänkaltaisista enemmän toimintaa sisältävistä sarjoista tykkääville. Ainakaan ensimmäisessä jaksossa ei liika veri lentänyt, mutta kuten sota-alueella voisi olettaa, ruumiita tulee.

Suosittelemme katseltavien joukkoon.

Originaalista sarjakuvasta:

An adaptation of DMZ has been in the works for several years, including a development period at SYFY back in 2014. October 2020, HBO Max ordered a pilot under DuVernay’s direction, and by early 2020 Dawson and Bratt joined the cast. The pilot wrapped production in March 2021, and production on the rest of the series is set to begin in 2021. In addition to Dawson and Bratt, DMZ will also star Hoon Lee (Warrior), Freddy Miyares (When They See Us) and Jordan Preston Carter (The Haves and the Have Nots).


Muuta luettavaa muualta

Google Pay – kätevä tapa maksaa ostoksia

Google Pay on helppo ja kätevä tapa maksaa ostokset Android-laitteella kaupoissa, verkossa ja sovelluksissa.

Google Pay maksaminen onnistuu sadoissa sovelluksissa ilman maksutietojen ilmoittamista. Maksa liikennevälineessä, tilaa ruokaa tai osta lippu uuteen 

Elämä siirtyy kokoajan kohti digitaalisuutta

Oletko miettinyt hankkivasi pelitietokonetta, älypuhelinta tai vaikka älykelloa naiselle? Esimerkiksi älykello naiselle voisi olla hyvä tapa seurata hänen sykettä päivän mittaan. Monissa älykelloissa on kattava valikoima eri ominaisuuksia, joita löytyy eri mallien kalloista. Monilla älykelloilla voi seurata unenlaatua sekä nukuttua aikaa.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Vastaa