Arvostelussa NetFlixin intialainen minisarja syytetystä toimittajasta: Scoop

Ajankohtaista Arvostelu Luettavaa Netflix Sarjat

Intialaiset sarjat ovat mielenkiintoisia jo siitä syystä, että arki on Intiassa aivan erilaista kuin täällä meillä. Scoop on vuoden 2023 intialainen hindinkielinen rikosdraama suoratoistotelevisiosarja, jonka ovat luoneet ja ohjanneet Hansal Mehta ja Mrunmayee Lagoo Waikul Netflixille.

Scoop sarjassa intialaisen lehden rikostoimittaja etsii sitä seuraavaa etusivun skuuppia toisensa jälkeen, yrittäen koko ajan voittaa muut lehdet. Pääossa rikostoimittajien päällikkö ja lehden apulaistoimistopäällikkö Jagruti Pathak (Karishma Tanna), joka on noussut asemaansa seitsemän työvuoden aikana.

Jagruti on uranainen, yksinhuoltaja ja tekee töitä miesvaltaisella alalla, naisrikostoimittajana. Hänellä tuntuu olevan hyvät yhteydet niin Mumbain poliisivoimiin kuin rikollisiin, mutta mitä tapahtuu kun hänen tuttava toimittaja ammutaan kuoliaaksi, hänen itsensä ollessa lomalla perheensä kanssa Kashmirissa.

Tarina toimittajasta, syytteistä ja rahasta

Jokainen lehti Mumbaissa kuten muuallakin tarvitsee lukijoita, jotka ostavat lehden. Lukijat tuovat myös mainostajat lehteen, ja siksi etusivun lööpit ja skuupit ovat niin suuressa arvossa. Varsinkin miljoonakaupungissa, missä on monta päivälehteä kilpailemassa samoista uutisista. Tämän kaiken keskellä nopeus on valttia, mutta miten käy totuudelle ja asioiden selvittämiselle. Scoop kertoo tarinan journalismin ongelmista taloudellisten asioiden puristuksessa. Toisaalta pitäisi kertoa totuudenmukaisia uutisia, mutta toisaalta pitäisi löytää ne isot lööpit, jotka myyvät lehteä.

Tämä sama teema on tullut monessa muussakin intialaisessa sarjassa esiin ja nostaakin todellisen kysymyksen Intian poliisivoimista, tällä kertaa uhriksi tulee vain toimittaja, joka tekee työtään ja huomaakin yhtäkkiä istuvansa syytettyjen penkillä.

Ja mikä paikka tässä kaikessa on Jagrutin oppilaalla, uudella toimittajan alulla, jolla on hieman liian naivistinen käsitys saamistaan tiedoista, mutta tavoite päästä TV-ruudulle.

Jagrutilla on hyvä kontakti Mumbain rikospoliisin ja sen talouosaston pomoon JCP Shroffiin (Harman Baweja), jolla on kyllä myös omia tavoitteita kauniin Jagrutin suhteen, mutta Jagruti pitää kontaktin puhtaasti uutisten jahtaamise tasolla. Jagrutin mentori ja lehden päätoimittaja (Mohammad Zeeshan Ayyub Khan) tukee tähtireportteriaan loppuun asti, mikä ei ole hänenkään tehtävässä ehkä se paras ratkaisu.

Onneksi Jagrutilla on tukeva perhe ja hän löytää taistelunsa aikana tukea myös yllättäviltä tahoilta, mutta miten toimittajan lopulta käy? Suosittelemme tätä draamaan kaikille rikosdraaman ja oikeussalidraamojen ystäville.

Tarinalla on tosipohja

Kuuden jakson mittainen Scoop on juuri oikean pituinen tätä tarinaa kertomaan. Sarja perustuu todellisiin tapahtumiin ja toimittajaan, joka oikeasti joutui vankilaan. Sarjan lopputeksteistä luodaan myös pikainen kuva intialaiseen rikostoimittajan arkeen – joka ei ole kovin valoisa, varsinkaan jos haluat löytää niitä isoja juttua – ammattimaisesti, ura saattaa päättyä nopeastikin.

Mikä on skuuppi?

Skuuppi on suomenkielinen slangisana, joka tarkoittaa yleisesti uutisvinkkiä tai salakähmäistä tietoa, joka on saatu selville ennen virallista julkistamista. Sanalla ”skuuppi” viitataan usein eksklusiiviseen uutiseen tai tiedonjyvään, joka on paljastettu ennen muita tiedotusvälineitä tai virallisia kanavia.

Skuuppi voi viitata myös erityisesti lehteen, joka julkaisee ensimmäisenä tärkeitä uutisia tai paljastuksia ennen muita kilpailevia tiedotusvälineitä. Tällaisia lehtiä tai verkkosivustoja kutsutaan joskus ”skuupeiksi”.

Sana ”skuuppi” juontaa juurensa englanninkielisestä sanasta ”scoop”, joka tarkoittaa samaa asiaa.


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Etätyö – Uusi normaali?

Etätyö on tullut pysyväksi vaihtoehdoksi pandemian myötä. Se on mahdollistanut joustavamman työskentelyn ja vähentänyt aikaa ja kustannuksia matkustamiseen. Etätyön avulla työntekijät voivat työskennellä turvallisesti mistä tahansa ja säilyttää samalla tuottavuutensa. Mutta kuinka pysyvästi tämä uusi normaali tulee olemaan?

Mikä on dropshipping verkkokauppa?

Dropshipping -verkkokauppa on yksi nopeimmin kasvavista liiketoimintamalleista nykypäivän digitaalisessa maailmassa. Dropshipping mahdollistaa yrittäjille verkkokaupan perustamisen ilman tarvetta varastolle, tuotteiden pakkaamiselle tai lähetysten hallinnalle.

Mitä on hakukoneoptimointi?

Hakukoneoptimointi (SEO) tarkoittaa verkkosivuston optimointia siten, että se nousee hakutuloksissa korkeammalle ja saa enemmän näkyvyyttä hakukoneissa, kuten Google. Tärkein tavoite on lisätä verkkosivuston liikennettä ja parantaa sen näkyvyyttä potentiaalisille asiakkaille. SEO:n avulla verkkosivusto voi kilpailla tehokkaammin muiden saman alan sivustojen kanssa ja saada enemmän kävijöitä ja potentiaalisia asiakkaita.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa