Arvostelussa Netflixin korealainen The Glory – kunnia

Ajankohtaista Arvostelu Netflix

The Glory kertoo korealaisen tarinan koulukiusaamisesta, ja mihin se voi johtaa. Pääosassa on koulukiusattu Moon Dong-eu (Song Hye-kyo), joka joutuu lopettamaan lukionsa kesken ja menemään tehtaaseen töihin, koska häntä kiusattiin päivittäin. Koska kiusaajat olivat parempaa (korkeampaa) tuloluokkaa kuin Dong-eu, niin heitä ei rangaista, eikä häntä edes uskottu kouluaikana- mutta kiusaaminen jätti todelliset arvet tyttöön – ja nyt 18 vuotta myöhemmin on koston aika.

Netflixin The Glory koostuu 16 osasta, joissa sekä kerrotaaan tarinan alku, kuin myös Dong-eun koston kasvu ja muuttuminen jaksosta toiseen. Vaikka tarina on täyttä fiktiota, voisi tällainen kosto olla hyvinkin todellista oikeassakin maailmassa. Sarjan on kirjoittanut Kim Eun-sook ja ohjannut Ahn Gil-ho.

Ei vain yksi kiusaaja – vaan kokonainen ryhmä

Kiusaajien pomo Park Yeon-jin (Lim Ji-yeon) oli jo lapsena tyttö, joka oli tottunut saamaan kaiken haluamansa. Jostain syystä Yeon-jin ja hänen kaverinsa valitsivat Dong-eun uudeksi kohteekseen edellisen kiusatun tehtyä itsemurhan (vai oliko se murha?). Mitä voisikaan tehdä, jos opettajat eivät usko?

Dong-eu on kiusaamisesta lähtien ollut varsin yksinäinen, eikä ole luottanut kehenkään ennen kuin tapaa kauneuskirurgiksi opiskelevan Joo Yeo-Jungin (Lee Do-hyun), jolla itselläkin on melkoinen tausta potilaan puukottaessa hänen isänsä kuoliaksi. Yeo-Jung tulee lopulta Dong-eun avuksi, metsästäjäksi, kuten Dong-eu tarvettaan kutsuu.

Yeon-jinin porukka koostuu parista hänen tyttöystävästään eli Choi Hye-jeong (Cha Joo Young) ja Lee Sa-ra (Kim Hieroa), joilla molemmilla on omat ongelmansa joko huumeiden tai oman itsetuntonsa kanssa, ja parista miesystävästä eli Jeon Jae-joon (Park Sung-hoon) sekä Son Myeong-oh (Kim Gun-woo), joilla on taipumuksia väkivaltaan ilman minkäänlaisia tunnontuskia. Jaksojen edetessä kuvioihin tulevat myös Yeon-jinin aviomies Ha Do-yeong (Jung Sung-il) sekä Dong-euta kostossa auttava Kang Hyeon-nam (Yeom Hye-ran).

Dong-eu

Dong-eu kokee kovia koulussa, mutta hän päättää pärjätä elämässä ja kovaa työtä tekemällä hankkii itselleen ammatin opettajana ja aloittaa lopullisen kostonsa. Suunnitelmat syntyivät lähes 20 vuoden aikana Dong-eun kasvaessa ja kouluttautuessaan, kun vastaavasti hänen kiusaajansa etenivät pääsääntöisesti joko ulkonäkönsä tai väkivallan avulla.

Tämä The Glory on yksi monista Netflixin katselun arvoisista korealaissarjoista, joita mekin olemme sivustollamme arvostelleet. The Glory eli kunnia on mielestämme katselun arvoinen draama, joka kuvastaa sitä, mitä koulukiusaaminen voi saada aikaiseksi. Onko sarjassa opetusta? Ainakin se, että kouluttautumalla on aina mahdollista nousta korkeammalle ja pärjätä paremmin, kuin mitä alkuasetelma on saattanut olla.

Sivuosassa sarjassa on korealainen lautapeli GO

Korealainen Go, tunnetaan myös nimellä Baduk, on strateginen lautapeli, joka on peräisin muinaisesta Kiinasta. Go on yksi maailman vanhimmista tunnetuista peleistä ja sillä on pitkä historia ja perinteet Aasiassa, erityisesti Koreassa, Japanissa ja Kiinassa.

Go-peliä pelataan 19×19-ruudukolla, jossa kaksi pelaajaa kilpailevat toisiaan vastaan. Pelaajilla on koko pelin ajan tavoitteenaan vallata mahdollisimman paljon pelilaudan aluetta ja saada vastustajansa kivet ansaan tai poistaa ne pelistä.

Pelin perussäännöt ovat yksinkertaiset: pelaajat vuorotellen asettavat vuorollaan omia kiviään laudalle. Kivet asetetaan risteyksiin ja yrittävät ympäröidä vastustajan kiviä vangitsemalla ne. Voitto saavutetaan lopullisella pisteiden laskennalla, jossa otetaan huomioon pelilaudalla vallatut alueet ja vangitut kivet.

Go on tunnettu syvällisestä strategiastaan ja monimutkaisista taktisista hienouksistaan. Vaikka säännöt ovat yksinkertaiset, peli tarjoaa loputtomia mahdollisuuksia ja vaatii pitkäjänteisyyttä, harkintaa ja suunnittelua. Go on myös tunnettu siitä, että se kehittää ajattelun kykyjä, kuten strategista ajattelua, kärsivällisyyttä ja intuitiota.

Korealainen Go on erityisen tunnettu siitä, että Korea on tuottanut useita maailman parhaimmista Go-pelaajista. Korealaiset Go-pelaajat ovat menestyneet kansainvälisillä areenoilla ja tehneet maastaan Go-kehityksen keskuksen.

Kaiken kaikkiaan korealainen Go on haastava ja kiehtova peli, joka tarjoaa pelaajilleen mahdollisuuden kehittää strategisia taitojaan ja nauttia syvällisestä pelikokemuksesta. Se on suosittu peli Aasiassa ja ympäri maailmaa, ja sitä pidetään yhtenä älyllisesti stimuloivimmista peleistä.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa