Arvostelussa NetFlixin Delhi Crime kausi 2

Ajankohtaista Arvostelu Netflix

Siinä missä Netflixin Delhi Crime kausi yksi toi meille katsottavaksi intialaisten poliisien arkea Delhissä, näiden ratkaistessa poliisityön tuomia tehtäviä poliitikkojen valittaessa, median pyrkiessä tuomaan poliisi huonossa valossa esille, ja kaiken lisäksi iso osa poliisista on vielä ns. maksettuja poliiseja katsomaan toisaalla, niin kausi kakkonen oli tälle jatkoa. Se edelleen tuo esille pienen poliisivoiman mahdotonta taistelua rikollisuutta ja yhteiskunnan epäkohtia kohtaan. Delhin poliisin parhaat tekevät pitkää päivää ja viettävät päiviä tehtävissään menemättä välillä kotiin, joka rikkoo perheitä ja vähintäänkin vaikeuttaa perhe-elämää.

Delhi Crimen toinen kausi jatka siis pitkälti samoissa merkeissä kuin ensimmäinen kausi, ja tutut hahmot jatkavat töissään. Toinen kausi tuo poliisiryhmälle uuden rikoksen ratkaistavaksi, ja nyt huhutaan, että vanha rikollisjengi olisi palannut kaupunkiin. Rikollisjengi, joka perustuu heimoon, ja joka oli aktiivinen 90-luvulla tappaen ison määrän vanhuksia mm. vasaroin ja vastaavin asein. Mutta onko tämä toisen kauden jengi sama vain jotain uutta? Delhin poliisi saa avukseen, tai itseasiassa poliisi määrätään ottamaan avukseen jo eläkkeelle siirtyneen poliisin, jolla on tietoa tästä vanhasta jengistä ja sen yhteyksistä heimoihin.

Toinen kausi tuo siis vanhaan tarinaan politiikkojen ja median lisäksi myös Intian monikerroksisen yhteiskunnan ja sen heimot, jotka ovat eriasemessa kuin kaupunkilaiset, delhiläiset, ja pian käykin selville että kyseessä ei välttämättä olekaan heimoperusteinen rikos, mutta sitä ennen kaupungissa kuohuu ja delhiläiset osoittavat mieltään.

Aluepoliisipäällikkö Vertika Charturvedi (Shefali Shah) pitää taas ohjakset käsissään ja hänen luotettava apulaisensa Bhupendda Singhin (Rajesh Tailang) tukee parhaalla osaamisellaan – mutta päätyy lopulta luoti rinnassa sairaalaan… Ensimmäiseltä kaudelta tuttu Neeti Singh (Rasika Dugal) kokee omassa elämässään sen mahdottomuuden, jota poliisilta odotetaan, mutta samalla ne odotukset jotka kohdistuvat häneen perheen vaimona – ja huomaa mm. miten hänen miehensä äiti saattaa noin vain ottaa käyttöönsä poliisin virka-auton lähteekseen kauppaan… Neetin kertomus onkin yksi osa koko Delhi Crime sarjan todellisuutta – intialainen poliisi ei ole kovin korkealla yhteiskunnassa, vaikka poliisilla periaatteessa onkin valtaa, mutta ei sitten muuta – esimerkiksi Bhupendda on yrittänyt jo kauan löytää tyttärelleen miestä, mutta kukaan ei halua poliisin tyttären mieheksi…

Erikoisryhmä jatkaa rikoksen parissa

Sama porukka, jonka Charturvedi kokosi ensimmäisellä kaudella, alkaa tutkia myös tätä toisen kauden rikosta, ja varsin nopeasti pienien tiedonmurusten joukosta alkaa löytyä myös niitä oikeita johtolankoja, joiden avulla päästään lähemmäksi todellisia tekijöitä. Mutta antaako poliisin pomot ja poliitikot sekä media Chartuvedille oikeastaan edes mahdollisuutta saada todellisia tekijöitä kiinni, vai joutuuko hän tekemään poliittisesti paremman ratkaisun?

Kakkoskausi tarjoaa siis samanlaista katseltavaa kuin ykkönen, mutta hahmoilla, jotka ovat jo tuttuja. Kausi kakkonen on lyhempi kuin kausi ykkönen ja päätösjakson jälkeen voi jäädä miettimään, onko vielä tulossa kausi kolmonen? Huhuja on kuultu, että kausi kolmonen olisi kenties jo kuvattu ja olisi jo jälkituotannossa, mutta mitään virallista tiedotetta ei asiasta ole annettu. Jos kausi kolmonen tulee, on sen ajankohta loppuvuosi 2023 tai alkuvuosi 2024.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 5 / 5. Arvosteluja: 1

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa