Arvostelussa SkyShowtimen Yellowjackets – tarina tyttöjen futisjoukkueesta ja sen tragediasta

Ajankohtaista Arvostelu Sarjat SkyShowTime

SkyShowtimen Yellowjackets kertoo tarinan amerikkalaisesta tyttöjen jalkapallojoukkueesta, joka voittaa osavaltion mestaruuden ja pääsen pelaamaan koko maan mestaruudesta. Valitettavasti vain matkan varrella lentokoneeseen tulee jokin vika, ja kone joutuu tekemään pakkolaskun keskelle ei mitään, ja tästä alkaa ankara hengissäpysymistaistelua, joka kulminoituu siihen, että pudoneilla alkaa vähitellen psyyke hajoilemaan.

Sarjan tarina seuraa lentokoneturmaa vuonna 1996, jossa koripallojoukkueen, Yellowjacketsin, pelaajat joutuvat selviytymään erämaassa. Heidän selviytymistaistelunsa ja kohtaamiensa vaikeuksien lisäksi tarina kulkee myös vuoteen 2021, kun entiset joukkueen pelaajat ovat aikuisia ja heidän menneisyytensä alkaa vaikuttaa heidän nykyiseen elämäänsä.

Tästä vastaavasta aiheesta on aiemmin tehty elokuva todellisuudessakin Andeille tipahtaneesta joukkueesta, ja mitä sen henkiinjääneet joutuivat tekemään pysyäkseen hengissä – mutta se oli tositarina. Yellowjackets sen sijaan on täyttä fiktiota, mutta sen kaksi kautta ovat hyvää viihdettä, pienellä kauhun poikasella ja tosiasialla, että katsoja ei voi koskaan olla täysin varma, mitä seuraavaksi tapahtuu.

Sarjan katsominen

Sarjan katsominen vaatii keskittymistä, sillä tapahtuvat vaihtelevat sen alkuperäisen onnettomuuden ja nykyisyyden välillä – 25 vuoden aikajänteellä, kertoen vähitellen enemmän jokaisesta selviytyjästä, ja näiden elämästä sekä silloin että nyt.

Sarjassa seurataan tyttöjen selviytymistä niin erämaassa kuin omassa elämässään. Shauna Sadecki (Melanie Lynskey) on yksi selviytyjistä, joka on perustanut perheen ja asuu näennäisesti kaikessa rauhassa miehensä ja teini-ikäisen tyttärensä kanssa, mutta vähitellen sarja paljastaa totuuksia Shaunasta, eikä hänen mielensäkään ole välttämättä aivan sinut kaiken tapahtuneen kanssa.

Natalie Scatorccio (Juliette Lewis) paljastuu erämaassa koko joukon parhaaksi ampujaksi ja saa kunnian toimia metsästäjänä Travisin kanssa, mutta samalla hänestä tulee loppujen lopuksi yksi sekopäisimmistä selviytyjistä, vai onko näin sittenkään – onko huumeet ja alkoholi vain keino selvitä kaikesta?

Taissa Turner (Tawny Cypress) paljasti erämaassa rakkaalleen olevansa lesbo, ja 25 vuotta myöhemmin hän pyrkii senaattoriksi – ensimmäiseksi tummaihoiseksi New Yorkin naissenaattoriksi, mutta hänelläkin on omat demoninsa tapahtuneista, jotka vaikuttavan hänen vaimonsa ja heidän lapsensa elämään jakso jaksolta entistä enemmän.

Misty Quickley (Christina Ricci) on joukkueen ”maskotti”, vähän koko ajan ulkopuolinen, mutta aina mukana – hänessä on tiettyä massamurhaajamaisuutta, jonka hän naamioi ystäviensä auttamiseksi, mutta tätä pikkutyttöä ei kannata aliarvioida erämaassa, eikä kaupungissa.

Futiskentältä erämaahan ja pelastukseen

Vaikka sarjan jaksot heittelevät hahmoja alusta loppuun sekaisin, on sarja kohtuullisen helppo seurattava, vaikka kokoajan tuntuu, että mikään ei oikeastaan ole selvää, ja kysymyksiä on enemmän ilmassa kuin vastauksia.

Sarjassa on monenlaista sivujuonnetta ja hahmojen kehittyminen ystävien kanssa ja omineen on onnistunutta viihdettä, jota suosittelemme katsottavaksi, mikäli tykkää lievästi häiriintyneestä ja osittain kauhuun suuntautuvasta sisällöstä.

Yellowjackets kertoo neljästä naisesta, jotka ovat ikuisesti yhdistettyjä niihin 19 kuukauteen, jotka he viettivät hylätyinä Kanadan armottomassa metsässä. Sarja kulkee aikajanallaan edestakaisin vuosien 1996 ja 2021 välillä. Sarjassa keskitytään ’90-luvun hahmoihin, jotka jäivät selviytymään lentokoneonnettomuuden jälkeen, kun taas aikuiset hahmot vuodessa 2021 kohtaavat nimettömän kiristäjän, joka uhkaa paljastaa sen, mitä heidän oli tehtävä selviytyäkseen. Yellowjackets-sarja sai ensi-iltansa marraskuussa 2021, ja se on saanut seitsemän Emmy-ehdokkuutta. Sarja on herättänyt paljon kiinnostusta ja keskustelua.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa