Netflix-Serie «Liebes Kind»

Arvostelussa Netflixin saksalainen minisarja Lapsikulta

Ajankohtaista Arvostelu Luettavaa Netflix Sarjat

Netflixin Lapsikulta alkaa ikävästi: Poliisi löytää naisen pahasti loukaantuneena syrjäiseltä metsätieltä tämän jäätyä auton alle. Mutta siinä ei ole kaikki, paikalla on myös 12 vuotias tyttö, Hannah (Naila Schuberth). Hannahilla on erikoinen tarina kerrottavaksi, mutta mikä on lopulta totta ja mikä ei? Tästä alkaa kuuden jaksaon minisarja, joka vie katsojan mukanaan poliisin tutkimuksiin ja erikoisen tarinan alkulähteille, ja lopulta viimeisessä jaksossa kaikki selviää…. vai selviääkö? Ja miksi tytöllä on oma mantransa: Muistin kaiken oikein. Tein kaiken oikein.

Arvoituksellinen alku

Lapsikulta alkaa siitä, missä monet trillerit päättyvät: Nainen pakenee metsässä, joutuu auton töytäisemäksi ja päätyy sairaalaan pahasti loukkaantuneen Hannahin kanssa, joka näyttää olevan hänen tyttärensä. Kun hän herää, hän ei pysty selittämään missä hän on ollut, kuinka kauan hän on ollut siellä, tai mikä hänen nimensä on. Ainoa varma asia on, että hänet on kidnapattu, pahoinpidelty ja raiskattu – ja hän on löytänyt itsensä äidillisen roolin omaavana kahden lapsen, Hannahin ja hänen veljensä Jonathanin (Sammy Schreib), hoidosta. Mitä ihmettä on tapahtunut?

Naisen todellinen identiteetti

Ajan myötä ja poliisikuulustelujen ansiosta selviää, että naisen nimi on Jasmin (Kim Riedle), ei Lena, kuten Hannah oli väittänyt. Tyttö myös puhuu säännöistä, jotka ”hän” on asettanut, ja on yliherkkä auringonvalolle. Jälleen kerran: Mitä on tapahtunut?

Se, että Jasmin ei muista omaa nimeään tai mitään muutakaan, ja Hannahin omituinen käytös, tekee tarinasta erityisen hätkähdyttävän. Lukijaa jää mietityttämään monia asioita, ja juoni pitää otteessaan loppuun saakka. Kuka on kaiken takana, ja miksi hän on tehnyt tämän kaiken.

Asiasta kiinnostuu myös osavaltion poliisi ja etsivä Gerd Bühling (Hans Löw). Bühlingin huomio kiinnittyy onnettomuuden uhriin: Voisiko hän olla se Lena, joka katosi 13 vuotta sitten ja jota hän on etsinyt tuloksetta? Yhdessä paikallisen kollegansa Aida Kurtin (Hailey Louise Jones) kanssa hän yrittää selvittää, missä Lena on, kuka Jasmin on, keitä lapset ovat ja missä heitä on pidetty. On itsestään selvää, että kaikki on paljon läheisemmin yhteydessä toisiinsa kuin kukaan voisi alussa epäillä. Gerd ja Aida huomaavat nopeasti, että heidän tutkimuksensa on vain jäävuoren huippu. Salaisuuksia paljastuu yksi toisensa jälkeen, ja jokainen uusi tieto vain lisää kysymyksiä. Kuka on todella kertonut totuuden, ja kuka on osa jotain paljon suurempaa ja pimeämpää?

Tutkimuksiin sekaantuvat myös Hannahin isoisä Matthias (Justus von Dohnányi) ja isoäiti Karin (Julia Jenkins), eikä Bühling pysty toimimaan parhaalla mahdollisella tasolla, hän on lääkityksellä eikä hänen pitäisi tehdä poliisin töitä, onko kaikki oikeasti sitä miltä se näyttää? Onko isoisällä oma lusikkansa sopassa? Näitä ja monia muita kysymyksiä alkaa ilmaantua tarinan edetessä. Poliisin apuna on myös Hannahin ensimmäinen uskottu sairaanhoitaja Ruth (Birge Schade) ja lasten psykiatri (Özgür Karadeniz).

Lapsikulta onnistuu pitämään yllä intensiivistä jännitystä ja pakottaa lukijan pohtimaan, mikä on totta ja mikä on harhaa. Jokainen uusi paljastus saa aikaan lisää kysymyksiä, ja loppuratkaisu on yllättävä.

Muita mukana olevia näyttelijöitä: Christian Beermann, Seraphina Maria Schweiger, Nagmeh Alaei sekä Jeanne Goursaud.

Netflix-sarja ”Liebes Kind” perustuu samannimiseen romaaniin, jonka on kirjoittanut Romy Hausmann. Teos oli hänen trilleridebyyttinsä ja se nousi Spiegelin bestseller-listalle. Se ilmestyi vuonna 2019 ja sai kriitikoilta erittäin myönteisiä arvioita.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 4 / 5. Arvosteluja: 2

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa