Arvostelussa MTV Katsomon englantilainen poliisisarja Whitechapel

Ajankohtaista Arvostelu BritBox Katsomo MTV Sarjat

MTV Katsomon Whitechapel kertoo jokaisella kaudella yhden isomman rikoksen ratkaisemisesta Lontoon Whitechapelin alueella. Yksikkö saa aluksi uuden komisarion kun DI Joseph Chandler (Rubert Penry-Jones) astuu kehiin ja alkaa vetämään Whitechapelin rikosyksikköä, joka on erikoistunut nimenomaan väkivaltarikoksiin ja myös murhiin, joita heti ensimmäisellä kaudella päästään ratkomaan Jack the Ripper kopion aloittaessa puukotuksensa.

Chandlerin apuna, tai aluksi hieman vastahakoisena apuna toimii etsivä DS Ray Miles (Phil Davis), jonka omasta historiasta ja isästä paljastuu taustoilta vaikka mitä sarjan kehittyessä eteenpäin. Mukana Chandlerin tiimissä ovat myös DC Emerson Kent (Sam Stockman), joka on tiimin nuorin ja kenties siten myös innokkain jäsen. Mukana ovat myös omasta pubistaan haaveileva etsivä DC John McCormack (George Rossi) sekä DC Finlay (Ben Bishop) sekä DC Fitzgerald (Christopher Fulford), jonka tilalle tulee pian kuitenkin DC Sanders (Johnny Harris).

DI Joseph Chandlerille oli luvassa suora reitti Lontoon poliisin korkeimpaan päällystöön, tiellä oli vain tämä sarjamurhaaja ja hänen kiinniottonsa. Chandlerin tukijana toimii poliisikomentaja Andersson (Alex Jennings), joka kuvaakin peruspoliisityön taustalla tapahtuvaa Lontoon poliisijohdon politikointia, ja sitä, että poliisikomentajat ovat varsin kaukana varsinaisesta poliisityöstä.

Chandler löytää avukseen, tai saa avukseen apulaisen, josta toiset vanhemmat etsivät eivät niinkään perusta, kun avuksi saapuu kirjailija/tutkija/opas Edward Buchan (Steve Pemberton).

Whitechapel tehtiin 2009-2024 ja katsottavissa on MTV Katsomolla neljä kautta etsivien työskentelyä Lontoon kaduilla. Sarjalla on ihan ok tarinat, ja periaatteessa hyvä brittinäyttelijät, mutta sarja itsessään ei oikein kiinnosta. Jokin vain puuttuu, onko se sitten siinä, että sarjassa ei ole lainkaan romantiikkaa ja sarjassa keskitytään varsin tarkasti vain ja ainoastaan rikosten ratkaisuun.

Sarjan käsikirjoitus ontuu, kuvaus on välillä heikkoa, eikä päähenkilöiden omat tarinat pääse kasvamaan – niistä annetaan vain pieniä maistiaisia, kuten Chandlerin pieni OCD-maisuus. Ihan katseltava sarja, mutta ei missään nimessä Britbox poliisisarjojen parasta antia.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa