AJ Annilan ohjaama suomalais-ruotsalainen trilleri Koodinimi: Annika alkaa 30. syyskuuta

Ajankohtaista Luettavaa Sarjat SkyShowTime

AJ Annilan ohjaama suomalais-ruotsalainen trilleri Koodinimi: Annika alkaa 30. syyskuuta – Rooleissa Sannah Nedergård, Pekka Strang, Miro Lopperi ja useita ruotsalaistähtiä 

Helsinki-filmin Mia Ylösen ja Aleksi Bardyn luoma ja AJ Annilan ohjaama odotettu kuusiosainen nordic noir -rikostrilleri alkaa yksinoikeudella SkyShowtime-suoratoistopalvelussa lauantaina 30. syyskuuta. 

SkyShowtime julkisti tänään trailerin ja ensi-iltapäivän 30. syyskuuta käynnistyvälle ensimmäiselle pohjoismaiselle alkuperäissarjalleen Koodinimi: Annika. Nordic noir -suurtuotannon ensimmäinen jakso tulee globaalisti striimattavaksi julkaisupäivänä, minkä jälkeen saataville tulee uusi jakso viikoittain. 

Sarjan pääosaa näyttelee vaasalaislähtöinen Sannah Nedergård (Rikinkeltainen taivas) suomalaisen taidepetostutkijan Emman/Annikan roolissa. Tämä on hänen ensimmäinen pääosaroolinsa kansainvälisessä rikosdraamasarjassa. Sarjassa nähdään suomalaisnäyttelijöistä myös Pekka Strang (Tom of Finland) Raimo Korpena ja Miro Lopperi (Aikuiset, Munkkivuori) Sampo Raiviona.

Trillerisarja vie katsojat korkean tason taideväärennösten kätkettyyn maailmaan ja tutkii kaksoiselämän haasteita. Suomalainen rikostutkija Emma Haka on yhä kouluttautumassa peitetehtäviin, kun hänet lähetetään soluttautumaan Tukholman korruptoituneeseen taidekauppamaailmaan. Hän valitsee peitehahmokseen villin ja tulisen Annika Stormaren. Kun tutkimus vie Emmaa yhä syvemmälle alamaailmaan, hänen oma persoonallisuutensa alkaa sekoittua Annikaan, oikeaan mutta edesmenneeseen henkilöön, joka jätti jälkeensä sotkuisen mysteerien verkon.

”Rakastan tämän sarjan jokaista hetkeä, jokaista näyttelijää ja jokaista kohtausta. Se on rikossarja, mutta myös kertomus matkasta mielen sisään – kaaokseen, joka syntyy kun eri identiteetit joutuvat sovittamattomaan ristiriitaan”, kuvailee vastaava tuottaja Aleksi Bardy. 

Muissa rooleissa nähdään Ardalan Esmaili (Snabba Cash) Rasmus Ståhlgrenina, Eva Melander (Border) Rina Olanderina ja Helena Bergström (House of Angels) Agatha Torstenssonina, Clarisse Lhoni-Botte (Rolling to You) Béatrice Jolyna ja Charles Martins (Emily in Paris) Denver Carpentierina.

“Oli upeaa päästä työskentelemään usean sellaisen näyttelijän kanssa, joita olen ihaillut jo pitkään. Moni on kysynyt minulta, oliko näin suuren roolin ja kahden eri identiteetin näytteleminen vaikeaa. Sanon kaikille, että ei ollut, koska minulla oli tukenani niin loistava ja turvallinen tiimi. Näytteleminen on aina yhteistyötä. Tämän sarjan tekeminen oli intensiivisin työ minkä olen koskaan tehnyt – samalla minulla ei ole koskaan ollut näin hauskaa”, Sannah Nedergård kertoo.

Mia Ylönen avaa sarjan näyttelijävalintoja:

”Koekuvasimme lähes 30 näyttelijää etsiessämme sitä täydellistä Emmaa. Sannahissa yhdistyi kaikki – erinomainen suomen ja ruotsin kielen taito yhdistettynä koskettavaan herkkyyteen ja kykyyn operoida uskottavasti määrätietoisena undercover-poliisina”, vastaava tuottaja Ylönen kertoo. 

Koodinimi: Annika on saanut tukea Suomen elokuvasäätiöltä ja EU:n Creative Europe Programme – MEDIA -ohjelmalta. Lisäksi tuotanto on saanut Business Finlandin AV-tuotantokannustimen rahoitusta.

SkyShowtime, Comcastin ja Paramount Globalin yhteishanke, on saatavana suoraan asiakkaille SkyShowtime-sovelluksen kautta Apple iOS-, tvOS- ja Android-laitteissa, Android TV:ssä, Google Chromecastilla, LG:n ja Samsungin älytelevisioilla sekä verkkosivustolla www.skyshowtime.com. SkyShowtimen kuukausihinta on 6,99 € (ilman mainoksia).

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa