Arvostelussa NetFlix elokuva Toscana

Ajankohtaista Arvostelu Netflix

Tämän vuoden tuotantoa NetFlixille on tanskalaisitalialainen elokuva Toscana on tanskalaisesta Bocuse d’Or voittajakeittiömestarista, jonka oma fine dining ravintola Tanskassa on maan kärkiravintoloita, mutta hänellä on unelmissa perustaa oman dreamtiiminsä kanssa vieläkin hienompo, oikea unelmien ravintola, jota varten hän tarvitsee vain muutaman miljoonaa euroa.

Elokuvan on ohjannut Mehdi Avaz ja pääosissa nähdään Anders Matthesen, Andrea Bosca, Christiana Dell´Anna sekä Lærke Winther. Tämä elokuva on itseasiassa ensimmäinen NetFlixin tanskalainen elokuva, joka pääsee maailman levitykseen.

https://www.youtube.com/watch?v=E26VtF4dURE&t=6s

Tarina alkaa Tanskasta kun huippukokki Theo saa kuulla, että hänen isänsä on kuollut ja jättänyt hänelle perinnöksi ”linnan” Toscanassa, Italiassa. Theo ei halua lähteä tapaamaan italialaista asianajajaa, koska hänellä ei ollut kovin hyvät välit ollut isäänsä, mutta Theon äiti saa hänet puhuttua ympäri, ja niin Theo lähtee isänsä perintöön tutustumaan. Tavoitteena Theolla on saada perinnöstä nopeasti pari miljoonaa euroa ja palata Tanskaan unelmaravintolaansa perustamaan.

Itse elokuva on kuvattu kauniissa maisemissa Toscanassa ja esille tulee nopeasti tanskalaisen fine dining maailman yhteentörmäys eräänlaisen italialaisen maalaisromantiikan kanssa- romantiikkaa ja omien tavoitteiden ja tunteiden käsittelyä ei elokuvasta puutukaan.

Elokuva on helppoa ja kepeää katseltavaa, missä ei mennä liian syvällä Theon lapsuuden ongelmiin, tai selvitellä liikaa miten italialainen Sophia alunperin tapasi Theon jo lapsena – tai miten Theosta tuli huippukokki. Joku voisi jopa sanoa, että elokuva on tylsä, mutta se on vain hidas tempoinen, kuten maalaiselämä on Toscanassa. Taustamusiikkina kuullaan kappaleita mm. Ornella Vanonilta sekä Gigliola Cinquettilta.

Theon isän perustama ja pitämä ravintola Toscanassa on aivan jotain muuta kuin mitä Theon oma ravintola on, vaikkakin Theon isä alunperin tavallaan ajoi Theon kokin ammattiin – molemmilla heillä on kova halu tehdä hyvää ruokaa, ja sen lisäksi Theo vielä suunnittelee jokaisen ruokalajin annoskuvan omalla kynällää lehtiöön – joka mahdollistaa fine dining tasoiset annokset.

Suurin pettymys Theolla Italiaan mennessään lienee se tieto, minkä hän saa asianajajalta, että perintö ei olekaan niin suuri, kuin mitä hän toivoi, mutta se ei estä häntä etenemästä myynnin kanssa kohti sitä omaa unelmaansa, tanskalaista fine dining unelmaa.

Italialainen maalaisromantiikka on kuitenkin niin erilaista kuin tanskalainen arki, ja elokuva tuo sitä esille kuvauksillaan viinitarhoilta, paikallisesta juustolasta ja paikallisen oliiviöljyn maistelusta leivän kanssa.

Elokuvassa on sopiva määrä pientä huumoria ja rakkautta, ja rakkausdraamaksihan tämä elokuva on ryhmiteltykin. Elokuva kertoo omalla tavallaan myös kehitystarinan, kuinka me voimme aikuisena muokata omia tavoitteitamme elämämme mukaisesti. Meidän ei tarvitse orjallisesti seurata jotain asettamaamme unelmaa, koska kyse on kuitenkin omasta elämästämme, aivan kuten Theon tapauksessa oli kyse hänen elämästään.

Löytääkö Theo onnen Italiasta, vai saako hän avattua unelmaravintolansa Tanskassa? Sitä emme kerro, mutta suosittelemme elokuvaa hyvänä kevyenä vaihtelua arki-iltaan.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 2.3 / 5. Arvosteluja: 3

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa