Viaplayn uutuuselokuva Olin niin varma meistä on koskettava tarina päähenkilön Petran elämän kriisipisteistä Viaplayn uutuuselokuva Olin niin varma meistä on koskettava tarina päähenkilön Petran elämän kriisipisteistä

Viaplayn uutuuselokuva Olin niin varma meistä on koskettava tarina päähenkilön Petran elämän kriisipisteistä

Ajankohtaista Viaplay

Martina Haagin hittiromaanit ”Olin niin varma meistä” ja ”Livet går så fort. Och så långsamt.” saavat pian muotonsa kokoillan elokuvana. Viaplay Groupin uutuuselokuvan ”Olin niin varma meistä”  kuvaukset ovat parhaillaan käynnissä Tukholmassa, ja tiedossa on todellista ruotsalaistähtien ilotulitusta. Pääosan Petrana eri elämänvaiheissa nähdään Alexandra Rapaport, sekä Ella Hammastein Liedberg – jonka vanhemmat Gustaf Hammarstein ja Jessica Liedberg myös näyttelevät elokuvassa. Tämän lisäksi Petran miehen osassa nähdään mm. Arne Dahl -elokuvista tunnettu Shanti Roney. ”Olin niin varma meistä” saa ensi-iltansa Elisa Viihde Viaplayssa vuonna 2023. Elokuva on Martina Haagin esikoisohjaus. 

  • Kirjat ovat olleet todella arvostettuja lukijoiden keskuudessa ja toivon että elokuva saa yhtä hyvän vastaanoton. Tarinassa matkalla itsensä löytämiseen on ollut surua ja synkkyyttä, mutta myös huumoria ja elämäniloa, kertoo Martina Haag. 

Viaplayn uutuuselokuva Olin niin varma meistä tuo valkokankaalle Martina Haagin kaksi menestysromaania: ”Olin niin varma meistä” ja ”Livet går så fort. Och så långsamt.”. Vuosina 2015 ja 2017 valmistuneita teoksia on myyty lähes puoli miljoonaa kappaletta. 

Kirjojen Petra-hahmoon perustuvan on käsikirjoittanut Martina Haag yhdessä Peter Arrheniuksen (mm. Koneisto, Hiljaisuuden salaliitto, Matkalla taivaaseen) kanssa, ja se saa ensi-iltansa Elisa Viihde Viaplayssa vuoden 2023 aikana.  

Olin niin varma meistä seuraa Petraa kahdessa eri elämänvaiheessa: nykyhetkessä, viisikymppisenä keskellä avioerokriisiä, sekä nuoruudessaan 80-luvulla, viisitoistavuotiaana, yhdeksännen luokan viimeisillä viikoilla, hänen yrittäessä selvitä keskellä vanhempiensa sotkuista eroa. Yhteen nivoutuvat tarinat kuvaavat Petran elämän hajoamispisteitä. Elokuva on sekoitus Petran tunteita sen ääripäissään: syvintä surua ja riemunkirjavaa, aitoa elämäniloa. 

”Näyteltyäni ja käsikirjoitettuani useita elokuvia tuntuu luonnolliselta jatkumolta käyttää omia elämänkokemuksiani oman kokoillan elokuvan ohjaamiseen. Tarina Olin niin varma meistä takana on erityisen merkittävä itselleni, joten tuntui itsestään selvältä että siitä tulisi ensimmäiseni”, kommentoi Martina Haag. 

Elokuvan päähenkilön Petran rooleissa nähdään Alexandra Rapaport (Heder, Gåsmamman) ja Ella Hammarstein Liedberg (Badhotellet). 

”Tämä on unelmaprojekti. Luin kirjan ja se ravisutti minua, koin vahvaa samaistumista. Kun pääsin Martinan hahmon koe-esiintymiseen, ääneni jumiutui lukiessani tiettyjä rivejä. Halusin todella tehdä tämän roolin”, Alexandra Rapaport kuvailee.  

Elokuvan kuvaukset on juuri aloitettu Tukholmassa ja Rapaport kertoo odottavansa innolla saavansa jakaa roolin Ella Hammarsten Liedbergin kanssa. 

”Tulee olemaan mielenkiintoista yrittää löytää yhteinen kehonkieli. Olemme sama henkilö kahdessa eri elämänvaiheessa. Haluamme visuaalisesti tuoda esiin elämänkokemusten tuoman muutoksen ihmisessä”, sanoo Alexandra Rapaport. 

Olin niin varma meistä on Rapaportin ensimmäinen kokoillan elokuva pitkän tauon jälkeen, ja nuoren Ella Hammarstein Liedbergin elokuvadebyytti. 

”On haaste ja etuoikeus päästä jakamaan tämä rooli. Kun luin käsikirjoituksen, minulla oli heti vahva tunne, että haluan todella tehdä tämän roolin. Näin heti, kuinka halusin kuvata Petran”,  Ella Hammarsten Liedberg kertoo. 

Myös hänen näyttelijävanhempansa, Gustaf Hammarstein (Thunder in my hear, Kimpassa) ja Jessica Liedberg (Knutby, Kimpassa), nähdään elokuvan rooleissa: Jessica Liedberg Petran äitinä ja Gustaf Hammarstein koulun opinnonohjaajana. 

”Tämä tulee olemaan ensimmäinen pääosani, mikä tietysti tuntuu erittäin jännittävältä. Nuoren Petran roolista tulee fantastinen aikamatka, jossa saan mahdollisuuden elää 80-lukua. Onnistuin myös nappaamaan tässä elokuvassa isomman roolin kuin äitini ja isäni”, Ella Hammarstein Liedberg jatkaa. 

Palkittu ruotsalaisnäyttelijä Shanti Roney (mm. Arne Dahl -elokuvat) nähdään elokuvassa Petran miehen Andersin roolissa. 

Martina Haag on tehnyt “Olin niin varmas meistä” elokuvasta paljon muuta kuin henkilökohtaisen kokemuksen. Tämä on yleismaailmallinen tarina, jonka uskon koskettavan monia ihmisiä”, sanoo Shanti Roney. 

“Olin niin varma meistä” kuvaukset ovat parhaillaan käynnissä ja elokuvan ensi-iltaa odotetaan Elisa Viihde Viaplayihin vuonna 2023. 

Seuraava suuri elokuvaprojektimme tulee iskemään yleisöön sekä Ruotsissa, Pohjoismaissa ja kansainvälisesti – tarina koskettaa kaikkia niitä, joita on koskaan rakastettu tai jotka ovat rakastaneet. Olemme koonneet yhteen maailmanluokan tiimin kertomaan tämän välittömästi tunnistettavan tarinan epätavallisen kerrontarakenteen kautta. Viaplay erottuu edelleen investoimalla ainutlaatuisiin suoratoistokokemuksiin.” sanoo Filippa Wallestam, EVP & Chief Content Officer, Viaplay Group. 

Olin niin varma meistä ohjaajana toimii Martina Haag (Day by Day, Wonderful and Loved by All, Nakuna), joka myös vastaa elokuvan käsikirjoituksesta yhdessä Peter Arrheniuksen (mm. Koneisto, Hiljaisuuden salaliitto, Matkalla taivaaseen) kanssa. Elokuvan on tuottanut Calle Jansson Bigsteriltä, Viaplayn vastaavina tuottajina toimivat Sara Askelöf ja Helena Larand.

Lähde: Viaplay Group


Muuta mielenkiintoista luettavaa

Digitaalinen markkinointi: Menestyksen avain digiaikakaudella

Digitaalinen markkinointi on korvaamaton työkalu yrityksille tavoittaessaan laajaa kohdeyleisöä, luodessaan vahvaa brändiä ja kasvattaessaan myyntiään. Tehokas digitaalinen markkinointistrategia hyödyntää hakukoneoptimointia, sosiaalista mediaa, sisältömarkkinointia ja maksettua mainontaa. Se tarjoaa yrityksille mahdollisuuden menestyä tässä digitaalisessa liiketoimintaympäristössä. Tutustu myös Google hakukoneoptimointi aiheeseen!

Liiku kätevästi kaupungilla – Sähköpotkulauta vuokraus

Koe vaivaton tapa liikkua kaupungissa sähköpotkulaudan avulla. Sähköpotkulauta vuokraus tarjoaa joustavan ja ympäristöystävällisen vaihtoehdon liikkumiseen. Nappaa kätevästi lähin potkulauta, käytä sitä tarpeesi mukaan ja palauta helposti loppumatkasta. Unohtumattomat kaupunkiseikkailut odottavat sinua, kun hyödynnät sähköpotkulauta vuokrauksen edut.

Lainaa Bondorasta kätevästi netin kautta

Bondora laina tarjoaa sinulle nopean ja vaivattoman rahoitusratkaisun erilaisiin elämäntilanteisiin. Bondora on kansainvälinen p2p-lainapalvelu, joka mahdollistaa yksilöiden välisen lainaamisen ilman välikäsiä ja pankkien byrokratiaa.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa