Arvostelussa MTV Katsomon kotimainen Musta valo -sarja

Ajankohtaista Arvostelu C More Cmore Katsomo MTV Sarjat

”Musta Valo” on vuonna 2022 julkaistu suomalainen draamasarja. Sarjan ohjasi Pete Riski, ja pääkäsikirjoittajana toimi Antti Pesonen​. Sarja on kuusiosainen, tiivistunnelmainen psykologinen trilleri, joka keskittyy rikostutkija Anna Vallin (Maria Sid) tutkimuksiin​​.

Juonen ydin

Sarjan päähenkilö, rikostutkija Anna Valli, selvittää murhaa, joka yllättäen kytkeytyy hänen omaan poikaansa Nikoon (Elias Salonen). Juonessa ovat mukana myös Annan aviomies Henrik (Samuli Edelmann) sekä Annan entinen rakastaja Lefa Halme, jota näyttelee Tommi Korpela​. Sarja tutkii, kuinka pitkälle vanhemmat ovat valmiita menemään lastensa suojelemiseksi​​.

Musta valo on kuusiosainen tiivistunnelmainen psykologinen trilleri, jossa rikostutkija Anna Valli alkaa tutkia kaupungin pelätyimmän rikollispomon ja ex-rakastajansa, Lefa Halmeen, pojan katoamista. Kun alkaa näyttää siltä, että Annan oma poika Niko on sekaantunut Lefan pojan katoamiseen, Anna tekee kaikkensa peitelläkseen poikansa jälkiä. Kun sekä poliisi että alamaailma alkavat päästä selville totuudesta, Anna joutuu yhä syvemmälle valheiden ja rikosten kierteeseen. Annan täytyy päättää kuinka pitkälle hän on valmis menemään poikansa takia.

Sarjan pääosissa nähdään nimekäs näyttelijäkaarti, muun muassa Maria Sid (Kaikki synnit), Samuli Edelmann (Mission: Impossible – Ghost Protocol), Tommi Korpela (Häiriötekijä), Janne Hyytiäinen (Laitakaupungin valot) ja Elias Salonen (Aikuiset). 
Musta valo -sarjan on C Morelle tuottanut VERTIGO. Sarjan pääkäsikirjoittaja on Antti Pesonen, ja ohjauksesta vastaa Pete Riski (Bullets, Renki). Tuottajana toimii Saara Kankaanpää (Kansan vihollinen, Bullets), ja vastaavana tuottajana Minna Virtanen (Bullets), joka on myös mukana käsikirjoitusryhmässä. Sarjan kansainvälisestä levityksestä vastaa ranskalainen About Premium Content (APC). Sarja perustuu Petri Karran vuonna 2019 julkaistuun samannimiseen romaaniin.

”Musta valo yhdistää koukuttavan trillerin ja avioliittodraaman. Sarja pohtii, kuinka pitkälle vanhemmat ovat valmiita menemään pelastaakseen rikoksen polulle hairahtaneen lapsensa. Sarja väittää, että rakkaus on sellainen voima, että se voittaa lopulta kaikki vastoinkäymiset. Jo käsikirjoitusvaiheessa meille oli selvää, että haluamme sarjan aviopariksi näyttelijät Maria Sidin ja Samuli Edelmannin. He ovat tehneet Annan ja Henrikin roolihahmoista todella koskettavat. Mustan valon näyttelijät, Tommi Korpela, Elias Salonen ja Janne Hyytiäinen, ovat kaikki tehneet huikeat roolit”, kuvailee sarjan vastaava tuottaja Minna Virtanen Vertigolta.

”Jännityssarjat ovat olleet suosituinta sisältöä C Moressa. On todella hienoa saada näin kovan luokan näyttelijät mukaan Mustaan valoon, josta tuli erittäin tyylikäs ja monisyinen trilleri”, kertoo C Moren draama- ja kehityspäällikkö Jani Hartikainen MTV:ltä. 

Sarjan sijoittuminen

Sarja sijoittuu suomalaiseen kaupunkimiljööseen, ja sen tunnelma on tiivis ja jännitteinen. ”Musta Valo” on esimerkki suomalaisen rikosdraaman laadukkaasta toteutuksesta, ja se on saanut kiitosta erityisesti näyttelijäsuorituksistaan.

MUSTAN VALON JAKSOT:

1. Hyvä perhe
Rikostutkija Anna Valli tajuaa kauhukseen, että hänen oma poikansa, Niko, on sekaantunut rikokseen.

2. Katso pimeyteen
Anna ja Henrik omilla tahoillaan alkavat suojella poikaansa kertomatta totuutta toisilleen. 

3. Perhoshalaus
Anna alkaa johdattaa muita poliiseja harhaan, jotta nämä eivät pääse Nikon jäljille.

4. Kahdesti haudattu
Lefa karkaa vankilasta.

5. Herik ei luovuta
Anna ja Henrik uskovat pelastaneensa poikansa, mutta sitten Niko katoaa. 

6. Fidelis Ad Mortem
Annan ja Henrikin maskit tippuvat lopullisesti. Molemmat joutuvat kohtaamaan epämiellyttäviä totuuksia toisistaan. 

Arvostelumme Musta Valo sarjasta

Musta Valo on hyvin tehty suomalainen poliisijännäri, jonka ammattitaitoiset näyttelijät ja hyvin käsikirjoitettu tarina pitävät katsojansa mukanaan hyvin jaksosta toiseen. Miten poliisin lopulta käy, ja miten käy poliisin avioliitto kaiken salailun mukana. Erittäin katsomisen arvoinen suomalainen tv-sarja.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 2 / 5. Arvosteluja: 1

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa