Elisa Viihde julkistaa uuden alkuperäissarjan – Lauri Tilkanen pääroolissa

Ajankohtaista Suoratoisto

Pohjolan laki on Elisa Viihteen ensimmäinen lakidraamasarja. Sarjan kuvaukset alkoivat helmikuussa 2020, ja se tullaan näkemään Elisa Viihteen Aitio-suoratoistopalvelussa kesällä 2020. Sarjan ohjaa Cannesin elokuvajuhlilla lyhytelokuvasta palkittu Teppo Airaksinen.

–  Pohjolan laista tulee nopeatempoinen ja sähäkkä sarja, joka toivottavasti myös hymyilyttää, kuvailee ohjaaja Teppo Airaksinen Pohjolan lakia.

Tilkasen tähdittämän draamasarjan muissa keskeisissä rooleissa nähdään muun muassa Iida-Maria Heinonen (Juice), Anu Sinisalo (Helppo elämä) ja Pertti Sveholm (Tahdon asia). Elisa Viihteen alkuperäissarjan tuottaa Elisalle Yellow Film & TV:n Noora Haatainen. 

–  Olimme hyvin ilahtuneita siitä, että Elisa Viihde tilasi Pohjolan lain. Pohjolan laki nostaa keskiöön pienen ihmisen osan isojen tekijöiden välikappaleena, ja kysyy miten pitkälle ihmisen mieli kestää tekemiään valintoja. Sarjan käsikirjoitus sekä toteutustapa ovat kunnianhimoisia, ja tavoitteenamme on tuoda jotain uutta lakisarjojen genreen, kertoo Yellow Film & TV:n tuottaja Noora Haatainen.

– Elisan teettämän Näin Suomi viihtyy 2020 -tutkimuksen mukaan draama on Suomen suosituin tv-sarjagenre: vastanneista yli puolet katsoo draamasarjoja usein tai melko usein. Elisa on noussut yhdeksi Suomen merkittävimmistä alkuperäissarjojen tekijöistä, ja haluammekin tarjota katsojille markkinoiden kiinnostavimpia kotimaisia draamasarjoja. On hienoa tuoda moderni lakidraama Elisa Viihde Aition valikoimaan, kommentoi Elisan sisältöliiketoiminnan johtaja Ani Korpela.

Pohjolan laki on suomalaiseen lakimaailmaan sijoittuva draamasarja, jonka päähenkilö on Lauri Tilkasen esittämä Matti Pohjola. Matti on urakiidossa perinteikkäässä ja isossa Bensonin asianajotoimistossa, jossa myös hänen vaimonsa Eeva Benson (Iida-Maria Heinonen) on osakkaana. Matti on ehdolla nousemaan perheyrityksen johtoon ja kaikki on pedattu kruununprinssin valtaannousua varten, kun tragedia lähipiirissä sysää Matin tekemään radikaalin päätöksen ja siirtymään pienempään lakitoimistoon. Tarkoitus on ollut päästä pois oravanpyörästä, mutta Matin ainoa mukaansa ottama oikeustapaus alkaa paljastua rikosjutuksi, joka asettaa koko Bensonin perheen totuudet uuteen valoon. Pian panoksena ei olekaan vain oikeusjuttu ja päämiesten kohtalot, vaan perheyrityksen ja Matin ja Eevan yhteisen elämän tulevaisuus.

Pohjolan lain pääkäsikirjoittaja on Juha Karvanen, ja kirjoittajatiimiin kuuluvat Tiina Tanskanen, Daniela Hakulinen ja Anna Brotkin. Sarjassa katsoja pääsee osaksi kahden hyvin erilaisen lakifirman kiemuroita: suuren Bensonin ja pienen Arkivuon. Pohjolan laki on vahvasti kiinni lakimaailmassa, mutta samalla se on tarina avioliitosta ja perheestä. Se on tarina yksilöistä, jotka joutuvat kovien valintojen edessä määrittämään suhteensa totuuteen.

Pääkaupunkiseudulla talven ja kevään aikana kuvattava Pohjolan laki avaa ikkunan koskettaviin sekä koomisiin lakikeisseihin, ja se tökkii yhteiskunnan kipupisteitä.

Elisa Viihde on julkaissut vuodesta 2014 alkaen 18 alkuperäissarjaa, joita ovat muun muassa Kalifornian kommando, Huone 301, Nyrkki, Maanantai, Kaikki synnit, Ivalo, Bullets, Sipoon herttua, Jättekiva, Kolmistaan, Downshiftaajat ja Konttori. Tulevia sarjoja ovat draamakomedia Kevyttä yläpilveä sekä komediat Mister8 ja Ei haukku haavaa tee.

Sarjan tiedot:

Rooleissa
Matti Pohjola: Lauri Tilkanen
Eeva Benson: Iida-Maria Heinonen
Sofia Benson: Anu Sinisalo
Vilho Arkivuo: Pertti Sveholm
Patrik Benson: Eero Saarinen
Adi: Anna Böhm
Alanko: Kari Hietalahti
Keto: Taisto Oksanen

Tuottaja 
Noora Haatainen

Ohjaaja
Teppo Airaksinen

Pääkäsikirjoittaja
Juha Karvanen

Kuvaaja
Aarne Tapola

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa