NetFlix arvostelussa: Lincoln Lawyer – Oikeuden palvelija

Ajankohtaista Arvostelu Netflix

Lincoln Lawyer on kevyttä viihdettä ja jännitystä tarjoava NetFlixin perusamerikkalainen sarja, joka on tuotettu hyvin, ja missä on hyvät näyttelijät. Kun tähän perustaan lisätään kohtuullisen hyvin toimiva käsikirjoitus, päätarina ja sitä tukevat jokaisen jakson omat pienemmät tarinat ollaan sarjan parissa, joka tarjoaa takuu varmaan amerikkalaista viihdettä, joka pitää mielen iloisena tarjoten samalla myös iloa tuovaa viihdettä. Jos etsit tummapuhuvaa väkivaltaista, ja ampumista sisältävää poliisisarjaa, sitä ei Lincoil Lawyer varsinaisesti tarjoa – joskin sarjan ensimmäisen kauden pääjuttu on murhaoikeudenkäynti, jossa ei ole yksi vaan peräti kaksi uhria.

https://www.youtube.com/watch?v=au06yHMuMGc

Sarja perustuu Michael Connellyn novelleihin ja eritoten vuoden 2008 tuotantoon: The Brass Verdict. Vastaavalla nimellä nähtiin vuonna 2011 elokuva, missä asianajajaa esitti Matthew McConaughey, mutta tässä televisiosarjassa hänen paikallaan Mickeynä nähdään hieman siistimpi versio asianajajasta eli Manuel Garcia-Ruffo. Sarjassa on paljon tuttuja näyttelijöitä, mm. Mickeyn ex-vaimoa esittävä Neve Campbell, ja toista ex-vaimo esittävä Becki Newton. Asianajajan luotettavaa tutkijaa Dennis ”Cisco” Wojciehowskia esittää Angus Sampson, ja autonkuljettaja Izzy Letssiä Jazz Raycole. Ensimmäisen kauden pääjutussa murhasta syytettyä epäiltyä Trevor Elliottia näyttelee Christopher Gorham.

Toimisto autossa – siitä nimi

Sarjan päähenkilö asianajaja Mickey Haller on viettänyt viimeisen vuoden poissa töistä jouduttuaan surffaus onnettomuuteen, mutta jostain kumman syystä hän perii murhatun menestyneen asianajajan praktiikan ja saa samalla uransa suurimman jutun, Trevor Elliottin murhaoikeudenkäynnin. Mickey Haller tykkää ajatella autossa, joten hän palkkaa heti alussa itselleen kuskin, Izzy Letssin, jonka asianajajana hän itsekin oli. Saatuaan oman praktiikan, hän sai myös toimiston, mutta hän viihtyy enemmän uudessa Lincoln katumaasturissaan kuin hienossa toimistossa.

Sarjan rakenne

Sarjan kausi pitää sisällään koko kauden kestävän pääoikeudenkäynnin, mutta jokainen erillinen jakso sisältää parikin omaa pienempää oikeudenkäyntiä, joihin Mickeyllä ei yleensä ole mitään perustietoja mennessään.  Sivussa myös muut praktiikan työntekijät saavat oman osansa screeniajasta, kuten ex-vaimo ja nykyinen sihteeri Lorna Crain.

Sarja on helppoa seurattavaa. emmekä mekään ole vielä ehtineet sarjan ensimmäisen kauden loppuun saakka, joten paljon jää vielä nähtäväksi. Sivujuonia riittää pääoikeudenkäynnin lisäksi myös Hallerin suhde tyttäreensä ja kahteen ex-vaimoon, joiden kanssa tällä miehellä on yllättävän hyvät välit – mutta koska hän on puolustusasianajaja, ja hyvä sellainen, hänellä ei ole hyvät välit poliiseihin.

Suosittelemme sarjaa sellaisille, jotka etsivät helppoa amerikkalaista viihdettä katseltavaksi. Sarja on valoisa ja iloinen, vaikka käsiteltävät asiat saattavat ollakin vaikeita. Tätä sarjaa ei siis pidä katsella liian tarkkojen silmälasien läpi – tämä on ennen kaikkea hyvää viihdettä.

Kriitikot eivät välttämättä pidä näin siististä ja hyvin tuotetusta sarjasta, mutta me annemme tällä hyväksynnän: hyvää viihdettä vapaa-aikaan.

NetFlix ei ole vielä tilannut toista kautta sarjaan, mutta on erittäin todennäköistä, että se tulee sellaisen tilaamaan. Sarja on kuitenkin ollut online vasta parisen viikkoa.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 5 / 5. Arvosteluja: 2

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Vastaa