Sanoma tutki: Audiopalvelujen käyttö kasvaa

Ajankohtaista

Radio-ohjelmien kuuntelu lähetysaikaan on ylivoimaisesti suosituin audion muoto, selviää Sanoman Audio nyt ja tulevaisuudessa -tutkimuksesta. Audiopalveluiden yleistyvä käyttö ei ole juurikaan vähentänyt radiosisältöjen kuuntelua, vaan audiosisältöjen parissa vietetty aika on kokonaisuudessaan lisääntynyt. Podcastien ja äänikirjojen käyttö on kasvanut eniten.

Suomalaiset käyttävät keskimäärin kolmea audiopalvelua. Nelonen Median Supla on tutkimuksen mukaan ensimmäisenä mieleen tuleva radio- ja podcast-palvelu. Suplan asema on erityisen vahva alle 45-vuotiaiden vastaajien keskuudessa, joista noin neljännes on Suplan käyttäjiä.          

”Podcastit ovat todellakin löytäneet paikkansa Suomen mediakentässä. Suplan sovellus on ladattu jo lähes 600 000 kertaa, ja kuukausittain palvelua sovelluksilla ja verkkosivulla käyttää yli 550 000 eri kuulijaa”, Suplasta vastaava sisältöjohtaja Johannes Saukko Nelonen Mediasta kertoo.

77 prosenttia tutkimuksen vastaajista kuuntelee radiota ohjelmien lähetysaikaan, mikä on ylivoimaisesti suosituin audion kulutuksen muoto. Suoran lähetyksen lisäksi radiosisältöjä kuunnellaan runsaasti ja kasvavassa määrin tallenteina radio- ja podcast-palveluiden kautta. Podcastien ja radiosisältöjen kulutus tallenteina yleistyy alle 25-vuotiaiden parissa nopeimmin. Noin viidennes suomalaisista kuuntelee podcasteja viikoittain, 2544-vuotiaista noin neljännes (KRT helmi-, maalis- ja huhtikuun 2019 keskiarvo).

Musiikki ja uutiset ovat tutkimuksen mukaan suosituinta radiosisältöä lähetysaikaan. Radio- ja podcast -palveluista seurataan eniten dokumentteja ja asiaohjelmia, viihdeohjelmia sekä radio-ohjelmia tallenteina.

Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää suomalaisten audiopalvelujen käyttöä sekä käyttötapoja. Kohderyhmänä olivat 15−69-vuotiaat suomalaiset. Tutkimus toteutettiin TNS Forum -vastaajakannassa, josta poimittiin edustava otos 15−69-vuotiaista suomalaisista. Vastaajia oli yhteensä 1 021. Data painotettiin vastaamaan kyseistä väestönosaa sukupuolen, iän ja asuinpaikan suhteen. Tutkimuksen toteutti Kantar TNS Oy Sanoma Media Finlandin toimeksiannosta maalis-huhtikuussa 2019.


Muita mielenkiintoisia aiheita muualta luettavaksi

Helsingin vuokra-asuntojen kysyntä ylittää tarjonnan

Helsingin vuokra-asuntojen asuntomarkkinat ovat jo pitkään olleet kuumassa kysynnässä. Vuokra-asuntojen saatavuus on ollut rajallista, mikä on johtanut jatkuvaan vuokrien nousuun pääkaupungissa. Asuntotarjonnan niukkuus on yhä edelleen todellisuutta, ja asuntojen hakijoita on enemmän kuin tarjolla olevia asuntoja. Tämä kysynnän ylitarjonta johtaa vuokrien korkeampaan hintaan. Tutustu Vuokra-asunnot Helsinki aiheeseen.

Kuusen tuholaiset uhkaavat metsiä

Suomessa kuusen tuholaiset ovat merkittävä uhka metsien terveydelle ja taloudellisuudelle. Esimerkiksi kuusen runkokuoriaisista ja kuusenjuurikäävästä on tullut vakavia ongelmia metsänomistajille ja metsäteollisuudelle. Näiden tuholaislajien leviäminen on myös lisääntynyt ilmastonmuutoksen myötä. On tärkeää tunnistaa ja torjua näitä tuholaisia, jotta voidaan säilyttää metsien ekosysteemi ja taloudellinen merkitys.

Herkuttele ulkona eväiden kanssa

Kevään ja kesän lähestyessä on aika kaivaa piknik-korit esiin ja lähteä ulos nauttimaan auringosta ja raikkaasta ilmasta. Oli suunnitelmasi sitten rento päivä puistossa tai kävelyretki luonnossa, herkulliset piknik eväät ovat ehdoton osa ulkoilupäivää. Voit pakata mukaan esimerkiksi leipää, juustoa, hedelmiä, patonkeja ja virvokkeita. Muista myös eväslautaset, -lasit ja -aterimet. Herkullisten eväiden ja ulkoilun yhdistelmä luo täydelliset puitteet rentouttavalle päivälle ulkona.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa