borderlands borderlands

Miksi Borderlands elokuva floppaa- lue tästä

Sekalaista

”Borderlands”-elokuva, joka perustuu suosittuun videopeliin, sai ensi-iltansa hiljattain, mutta vastaanotto on ollut murskaava. Elokuva, jonka pääosissa nähdään muun muassa Cate Blanchett ja Jamie Lee Curtis, on saanut sekä kriitikoilta että yleisöltä tyrmäävät arviot. Rotten Tomatoes -sivustolla elokuvan kriitikkojen arvosana oli ensi-iltapäivänä vain 7 %, ja yleisöltä se sai 48 %arvosanan.

Elokuvan juoni seuraa ihmisjoukkoa, joka etsii superaseiden täyttämää holvia postapokalyptisessa Pandora-maailmassa. Alkuperäinen ”Borderlands”-videopeli julkaistiin vuonna 2009, ja siitä tuli välitön hitti, joka poiki kaksi suosituksi tullutta jatko-osaa. Siksi elokuvan odotettiin menestyvän, erityisesti kun huomioi nimekkään näyttelijäkaartin ja suuren budjetin, jonka arvioitiin olevan 110–120 miljoonaa dollaria.

Skenaario muuttui kulissien takana

Elokuvan tuotanto on ollut täynnä haasteita ja muutoksia. ”Borderlands”-elokuva oli kehitteillä vuodesta 2015, mutta todellista edistystä saatiin aikaan vasta vuonna 2020, kun Eli Roth palkattiin ohjaajaksi. Alun perin käsikirjoituksen oli laatinut Aaron Berg, mutta myöhemmin sen kirjoitti uudelleen Craig Mazin, joka tunnetaan muun muassa HBO”The Last of Us” -sarjasta.

Kun elokuvan kuvaukset päättyivät kesäkuussa 2021, ohjaaja Tim Miller joutui tekemään uusintakuvauksia, koska Roth oli siirtynyt keskittymään toiseen projektiinsa. Tämän lisäksi ”Bullet Train” -elokuvan käsikirjoittaja Zak Olkewicz tuotiin myös muokkaamaan käsikirjoitusta uusintakuvauksia varten.

Tilannetta mutkisti entisestään se, että kesällä 2023 Mazinin nimi poistettiin käsikirjoittajaluettelosta ja tilalle tuli tuntematon nimi ”Joe Crombie”. Tämän henkilön todellisesta henkilöllisyydestä on käyty paljon spekulaatioita, mutta Mazin on kiistänyt yhteytensä pseudonyymiin. Lopullisessa elokuvassa käsikirjoittajiksi on merkitty Crombie ja Roth, mutta useat muutkin kirjoittajat, kuten Berg ja Olkewicz, ovat osallistuneet käsikirjoituksen työstämiseen ilman, että heitä on mainittu virallisesti.

Miksi elokuva epäonnistui?

Elokuvan taustalla olevat lukuisat käsikirjoitusmuutokset, uusintakuvaukset ja näyttelijävalintojen peruuntumiset ovat johtaneet siihen, että lopputulos on sekava ja hahmot jäävät yksiulotteisiksi. Tämä on herättänyt kritiikkiä sekä faneissa että kriitikoissa, jotka ovat todenneet, että tarina tuntuu kiirehdityltä ja vaikeaselkoiselta.

Lisäksi nykyään videopelielokuvilta odotetaan enemmän kuin aiemmin, sillä monet viimeaikaiset adaptaatiot, kuten ”The Last of Us” ja ”Sonic the Hedgehog”, ovat olleet sekä kriitikoiden että yleisön suosiossa. ”Borderlands” ei kuitenkaan onnistunut täyttämään näitä korkeita odotuksia.

Yhteenveto

”Borderlands”-elokuvan piti olla Lionsgatelle helppo voitto, mutta moninaisten tuotantohaasteiden ja sekavan lopputuloksen vuoksi se päätyi vuoden suurimmaksi flopiksi. Vaikka elokuvassa oli mukana tunnettuja näyttelijöitä ja suuri budjetti, nämä tekijät eivät riittäneet pelastamaan elokuvaa sen ongelmilta. Tämä osoittaa, että videopelielokuvien tekeminen on edelleen haastavaa, ja menestykseen tarvitaan paljon enemmän kuin pelkästään nimekkäitä näyttelijöitä ja suuren budjetin tuotanto.

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Vastaa