Parhaat paikat jalkapallon nettikatseluun

Luettavaa Sekalaista Suoratoisto

Suomalaiset ovat tunnetusti urheiluhullua kansaa. Hullaantumisemme ulottuu lukuisiin eri lajeihin, mutta niin sanottuna kuningaslajina pidetään ilman muuta jalkapalloa. Futista pelataan aika lailla jokaisessa maailman kolkassa, eikä siihen tarvita kuin pallo ja mielellään ainakin pari pelaajaa. Toista on esimerkiksi jääkiekkovarusteiden kanssa, sillä lätkää varten tulisi olla ulkojää tai kaukalo, luistimet, kiekko, mailoja ja mielellään kunnon suojuksetkin.

Tässä artikkelissa esittelemme muutamia paikkoja ja palveluita, joiden kautta pääset kätevimmin katselemaan jalkapalloa netissä oman päätteesi ääreltä!

1. Maksuttomat TV-pelit

Kaikkein mieluimmin suomalaiset tietenkin katsovat jalkapalloa täysin maksuttomasti omalta kotisohvaltaan. Viime vuoden lopulla uutisoitiinkin, että Englannin Valioliiga eli Premier League tekee viimein paluun kotimaisille ilmaiskanaville. Jatkossa pääsemme siis nauttimaan futisherkusta MTV:n omistamalla SubTV:llä täysin maksutta.

Valiloliigan lisäksi jalkapalloa pääsee ihastelemaan Suomessa yleensä YLE:n kanavilla tai vastaavasti Yle Areenassa. Valtion ylläpitämillä kanavilla näytetään maksuttomana kaikki Suomen maajoukkuepelit. Kyseinen linjanveto on tehty korkealla tasolla, eikä kansallisia pelejä näin ollen ole edes luvallista siirtää koskaan täysin maksumuurin taakse. Voisi siis sanoa, että maajoukkueotteluiden näkeminen suorana maksuttomasta TV:stä on eräänlainen kansalaisoikeus.

Jos omaan katselukokemukseensa haluaa saada lisää ytyä, voi lajista kuin lajista toki saada enemmän irti erilaisten maksupakettien avulla. Vaikka peruspaketti onkin maksuttomuuden piirissä, saattavat erinäiset yritykset tarjota peleihin lisäherkkuja esimerkiksi tavanomaista kattavampien studiolähetysten muodossa.

2. Netin vedonlyöntisivustot

Monikaan suomalainen urheilun ystävä ei välttämättä ole tullut ajatelleeksi, että myös urheilua pääsee usein vahtaamaan myös kansainvälisten vedonlyöntisivustojen kautta. Verkkosivusto uudetvedonlyöntisivut.com on erinomainen paikka lähteä etsimään tällaisia laadukkaita palveluita. Pelien striimaaminen suorana on erityisen yleisestä etenkin sellaisilla vedonlyöntisivuilla, jotka haluavat erityisesti panostaa niin sanottuun livevedonlyöntiin.

Parhailla vedonlyöntisivuilla pääsee usein striimaamaan lukuisia eri pelejä ja lajeja. Samanaikaisesti käynnissä voi olla jopa kymmeniä livestriimejä eri puolilta maailmaa. Hyvässä lykyssä saatatkin päästä vedonlyöntisivujen avulla seuraamaan myös sellaisia otteluita, joita ei juuri missään muualla näytetä. Tämä pitää sisällään esimerkiksi pelejä toisista maanosista ja suomalaisen katsojan näkökulmasta hyvin epätavallisista liigoista ja sarjoista.

Tavanomaisesti vedonlyöntisivustot edellyttävät asiakkailtaan vähintään pienen talletuksen tekemistä ennen kuin striimejä pääsee katsomaan. Tavanomaisesti tilillä ei kuitenkaan tarvitse pitää kerrallaan kuin vain muutamaa senttiä, jotta striimien katsominen on mahdollista. Suomalaista selostusta tuskin on tarjolla, mutta englanniksi saattaa hyvinkin päästä kuulemaan kommentaattorien mietteitä.

Lukuisat kanavapaketit

Hieman vanhemmat lukijat saattavat muistaa ajan, kun Suomen televisiossa oli näkyvissä vain kolme kanavaa: YLE 1, YLE 2 ja MTV3. Vähitellen mukaan tuli Nelonen ja SubTV, ja sen jälkeen tulvaportit sitten jo aika lailla aukenivatkin. Nykyään netin saapumisen myötä meillä on televisiossakin jo yli kymmenen aktiivista kanavaa, joista tulee sisältöä vuorokauden ympäri.

Ilmaiskanavien lisääntymisen myötä myös maksulliset kanavapaketit ovat yleistyneet. Entistä useammat yritykset pyrkivät puristamaan asiakkaistaan irti viimeisenkin sentin tarjoamalla heille toinen toistaan parempia ja kiinnostavampia katseluelämyksiä. Myös urheilukanavia alkaa olla melkoinen määrä, ja jokainen niistä on räätälöity hieman erilaisia katselijoita varten.

Useimmiten kanavapakettien tarjonta määräytyy sen mukaan, mitkä esitysoikeudet niitä pyörittävä firma on päättänyt itselleen hankkia. Ei siis ole yhtäkään sellaista pakettia, josta pääsisi näkemään kaiken mahdollisen sisällön. Suosittuja vaihtoehtoja ovat nykyään muun muassa C Moren ja Viaplayn tarjonta.

Oma kanavapaketti kannattaa valita huolella sen mukaan, mikä itseä sattuu kiinnostamaan. Kuukausihinnat saattavat usein nousta jopa kymmeniin euroihin, joten laadusta totisesti saa maksaa. Yksittäisen pelin vuoksi kokonaisista paketeista on kurja pulittaa.

Netin striimaussivustot

Jonkin verran urheilua pääsee katselemaan myös netin kaikenkarvaisten striimaussivustojen kautta. Ihan jo perinteisellä Google-haullakin saa eteensä jo vinon pinon linkkejä erilaisille sivustoille ja palveluihin, joista valtaosa on maksullisia.

Ilmaisten striimaussivustojen etsiminen ei useinkaan ole vaivanarvoista. Useimmiten hakukoneesta mukaan tarttuvat linkit johtavat joko lähtökohtaisesti laittomiin palveluihin tai spämmiä täynnä oleville huijaussivuille. Tällaisilta sivuilta voi pahimmillaan hypätä mukaan haittaohjelmistoja ja muuta epämiellyttävää materiaalia.

Useinkaan ei ole olemassa oikotietä onneen, vaan aidosta urheiluviihteestä joutuu kuin joutuukin maksamaan.

Yhteenveto

Jos urheilu on verissä ja sitä tulee katseltua paljon, on kuukausittaisiin kanavapaketteihin satsaaminen fiksu valinta. Mikäli puolestaan haluat katsoa lähinnä Huuhkajien edesottamuksia, ei tätä varten yleensä tarvitse reissata YLE:n tarjontaa edemmäs kalaan.

Kenties kaikkein kätevin ja kustannustehokkain tapa seurata urheilua on YLE:n tarjonnan katsomisen lisäksi vedonlyöntisivustojen hyödyntäminen. Vedonlyöntisivustot nimittäin toimivat erinomaisena lisätukena maksuttoman televisiofutiksen päälle!

Mitä pidit arvostelusta - uutisesta

Klikkaa tähtiä arvostellaksesi uutisen

Arvosteluiden keskiarvo 0 / 5. Arvosteluja: 0

Ei arvosteluja vielä - ole ensimmäinen!

Koska pidit tästä jutusta...

Seuraa meitä myös somessa

Tagged

Vastaa